Hjo

Hej vänner! Det blev en långhelg i Hjo helgen som var. Hade verkligen sett fram emot pangväder och bad, men istället blev det blåst och ösregn (jodå, solen tittade fram emellanåt, men det var kallt). Det gjorde dock ingenting, det var SÅ mysigt att komma dit. Världens mysigaste, och känner mig alltid så ompysslad. För mig blir det verkligen semester på riktigt och släppa det där kontrollbehovet när jag kommer dit. Så skönt och välbehövligt. Vi firade Måns morfar då han fyllt 80 år också, det var kul. Måns har ju sisådär en miljon kusiner också som är så himla roliga att hänga med (helt ärligt gillar jag att hänga med barn bättre än vuxna, för barn har liksom inte ännu lärt sig sociala normer utan bara ÄR, sådär genuint liksom, så då kan jag typ slappna av jag också (ja, det krävs alla mina krafter för att vara så lite socialt awkward som möjligt så blir alltid helt dränerad på energi när jag umgås med människor)). Anyways, hade en superhelg med andra ord. Hade dock en förkylning på känn och den valde att blomma ut nu i början på veckan, mindre kul men går inte att göra så mycket åt. Känns lite bättre idag i alla fall.

Lite bilder sen sist jag skrev:
 
Det var dubbelregnbågar vid stallet och jag försökte få spirre att posa lite fint. Detta blev den enda bra bilden av sisådär 50 stycken...
 
Jag älskar utsikten från vårt kontor där man fina dagar ser hela sundet, bron och Danmark. Fatta att jag har denna vy från mitt skrivbord (tillfälligt pga sommarjobbar bara, men ändå)! Häftigt när regnmolnen drog in över Lund förra veckan. Naturen är så häftig!
 
På väg upp till Hjo, typ höjd Jönköping, var den vackraste solnedgång jag sett på ett bra tag. Det var extremt små regndroppar/vattenpartiklar i luften vilket spred ljuset helt magiskt, samtidigt som det inte blockerade den blå himeln. Så fint!
 
Hjo har så vackra små gator och fina gamla trähus - det kallas ju inte trästaden för inget!
 
Måns mamma hade köpt en otroligt fin skulptur som absolut inte gör sig rättvisa på bild, från konstnären Anna Gärstad. Tyvärr var det stängt när vi gick förbi ateljén, ville så gärna tittta. Hoppas kunna köpa en skulptur från henne i framtiden. Hon gör även andra djur, bland annat otroligt vackra harar.
 
Vi njöt av god vegomat på Svea (SÅ gott) och nicecream (glass gjord på banan istället för grädde och socker) till efterrätt. Nicecreamen är den enda glassen jag finner riktigt genuint god och kan längta efter, i övrigt är jag inte big fan av glass.
 
Titta så fina illustrationer! Var tvungen att köpa ett vykort, tänkte eventuellt skapa mig en tavelvägg där den ska få vara med.
 
När vi åkte hem till Lund igen passerade vi mamma och pappa för att fika och hämta niner, fick med mig så fin bukett också. Mammas trädgård alltså ♥
 
Rensade elektroniklådan mellan två febertoppar pga hade tråkigt och får på riktigt panikkänslor när jag tänker på alla prylar jag äger och bara förvarar utan att använda. Så rensade ut dessa gamla mobiltelefoner som jag inte ens vet varför jag sparat. Försökte ladda upp dem för att kolla om där fanns bilder på dem, men de flesta batterier verkar vara lite ledsna och låter mig inte starta telefonen. Inte värt allt klabb med att köpa nya och byta bara för att se vad som finns i minnet. Men hur gör jag mig av med dessa på bästa sätt? Liiite orolig att någon ska ha intresse nog för att gå igenom innehållet, och telefonerna är för kassa i dagsläget för att kunna återställa (men fullt reparerbara ifall du faktiskt vill komma åt innehållet).
 
Sist men inte minst har vi varit på promenad med våra niner i stadsparken. Har skaffat en "pet stroller" (barnvagn för djur) till dem då de är rätt tunga att bära hela vägen. Känner oss löjliga, men vad fan, folk glor ändå om du går ut med kanin i koppel, så varför inte låta dem glo när du tar kaninerna dit och hem också? 🙄
3
Angelica Wåhlin

Otroligt vackra bilder! Hoppas att förkylningen går över snabbt :)

Svar: Tack snälla! Ja, det hoppas jag med :)
Josefine Myllenberg

Ajli Müller

Det låter makalöst och vilsamt att släppa kontrollbehovet (vilket jag delar med dig) och vara i Hjo. Och fotodokumentationen lockar också - så levande!

Svar: Ja, otroligt skönt att kunna göra det ibland :) Verkligen!
Josefine Myllenberg

Anonym

Hej! Ett litet tips bara: Man kan lämna in gamla telefoner till en Apple butik så återanvänder dem det dem kan och gör sig av med metallerna på rätt sätt.

Svar: Hej, tack snälla vilket bra tips! Ska definitivt lämna in dem där, vad bra det kändes helt plötsligt. Tack!
Josefine Myllenberg