Vecka 1

Hej vänner! Har ni haft en bra ledighet? Jag har! Det har varit så galet lyxigt att vara ledig i två långa, härliga veckor. Det känns minst som det dubbla! Idag påbörjade jag min sista  praktikvecka, fredag är sista dagen. På lördag skriver jag en tenta, så just den här veckan är lite körig, men ett av mina mål för året är att ta allting mer chill istället för att försöka klämma in saker överallt "bara för att det går". Lejde bort stallet till en duktig och supertaggad tjej som bor på gården, så det känns skönt. 
 
 
Vad har hänt sedan sist då? Som ni ser, så klippte jag äntligen av hälften av håret, så himla skönt. Tycker det långa håret är fint, men väldigt opraktiskt när man inte är intresserad av att stylea, fixa, borsta etc etc varje dag (nej, jag orkar inte borsta håret alltid just på grund av att det blev knutor som behövde redas ut heeela tiden, och ni kan ju gissa om problemet blev bättre av att ignorera det ...). Är väldigt nöjd med nya längden pga praktiskt, har börjat vänja mig utseendemässigt också. Det enda jag saknar är att kunna sätta upp håret i en snygg knut, då jag tycker att jag passar väldigt bra i knutfrisyr, men det går ju att lösa på andra sätt om man verkligen vill. Det bästa är nog att kunna ha håret utsläppt och ha halsduk/ytterkläder på sig utan att håret blir ett fågelbo. Och att kunna sova med håret utsläppt utan att trassla in sig i det och vakna av att man drar sig själv i håret. (Och detta är konsten att få ihop ett helt stycke text om något så ointressant som hår).
 
 
Förutom detta har Måns fyllt år och vi firade hans födelsedag med pannkaksfrukost, mysdag och utemiddag. Han fick 2 kilo krokofanter av mig (fatta hur svårt det är att hitta det godiset!) och uttryckte att det var bästa presenten ever. Score, girlfriendpoints!
 
 
Har börjat plugga till omtentor med världens mysigaste kanin som vaktar vid mina fötter hela tiden. Detta blir en lång termin av att ta igen gamla tråkiga grundkurser som jag ignorerat på grund av .. just det: tråkiga!
 
 
I fredags var vi bjudna på avskedsmiddag hos Emma som ska plugga i Birmingham kommande termin. Mycket mysigt och väldigt god mat. Ja, och så råkar hon ha världens sötaste valp som Måns försökte sno med sig hem, haha.
 
I övrigt har jag börjat titta på ny serie, You heter den och är väldigt annorlunda från andra serier jag sett innan. Väldigt intressant och obehaglig på samma gång, rekommenderar även om jag bara sett 3 avsnitt. 
 
 
Ja, och så har jag myst med Molly. Och påbörjat bygge av en grävlåda till henne. Hon har inte visat intresse för att gräva tidigare, men nu från ingenstans gräver hon i säng, soffa, sin toalett (resultat: bajs överallt), mattor, osv. Gräver överallt verkligen, så hoppas grävlådan blir poppis och jag inte jobbat förgäves, hehe. Behöver en borrrmaskin för att fixa sista, så borde bli klar imorgon! Återkommer med projektet om någon kan tänkas vara intresserad!
 
 
Förresten, kolla på coolaste mössan jag fick i julklapp! Så skön att ha på sig, och handstickad i reflexgarn (det är alltså inte en foliehatt även om man kan tro så från bilden, hehe). Känns sjukt tryggt att gå och cykla i mörkret helt plötsligt!
 
Bonusbild på mästerchillaren ♥
1
Ajli Müller

Det är så mycket jag skulle vilja kommentera i det här inlägget men jag hinner glömma medan jag läser det andra så här kommer två nedslag: du ser strålande ut i håret! Krokofanter är det bästa godiset! Att inte klämma in saker bara för att det går är ett superbra ställningstagande. GO YOU!

Svar: Tack snälla för peppen! :D <3
Josefine Myllenberg