Serfaus-Fiss-Ladis Österrike

Tentaveckan avslutades med en veckas semester i Österrike för att åka skidor, och vilken fantastisk vecka det varit. Fantastisk skidåkning och fantastiskt väder i ett helt fantastiskt landskap. Kan verkligen tänka mig att äga en liten alpstuga för att åka skidor på vintern och vandra på sommaren. Alperna är så vackert, har du inte varit där så åk dit!
 
Området vi befann oss i består av tre byar med ett gemensamt (enormt) liftsystem (du kan åka skidor från toppen i typ en halvtimme innan du kommer till botten) och kallas Serfaus-Fiss-Ladis (ligger relativt nära St Anton om du har bättre koll på vart det ligger). Mycket trevliga backar (mest röda backar med några få svarta och blå) och trots mina matpreferenser (vegetariskt, glutenfritt, nötfritt) fanns där alternativ i de flesta "Hütter" (svyska) när det var dags för lunch eller fika. Det har verkligen varit en superbra semester.
 
Förutom en detalj. Näst sista dagen var solen framme på riktigt och nollgradspunkten låg uppe på 2800 m (vilket var högsta toppen) vilket gjorde snön isig (tänk drycken slush ice) och trög. När backen blivit ordentligt uppkörd på eftermiddagen (och precis innan jag och William skulle föreslå att vi borde avsluta skidåkningen för dagen) så ringer pappa och berättar att mamma trillat. Vi hade hört dagens tredje helikopter och precis skämtat om att "höhö nu hämtar de mamma" (hon hade tidigare sagt att hon var trött i knäna) - skämtet var inte lika roligt när vi insåg att det faktiskt var så. Nyckelbenet längst ut mot axeln, handleden samt knäna kvadade. Så jäkla tråkigt att det skulle hända.
 
Vi har haft en toppenvecka med galet bra skidåkning i övrigt!