Helgmys

Heej vänner. Vet ni vilken mysig helg jag har haft! I lördags så lyckades jag timea stallhänget med Erika och Bella så jag följde med dem ut på en runda runt Flyinge och det var SÅ mysigt och SÅ kul. Vi red i vattengravar och hoppade små stockar och Spirre var så taggad att han studsade på stället och grymtade som en liten gris - det är inte så ofta han är så taggad så det var riktigt kul att se. Var helt lyrisk efteråt, så mysig uteritt och dessutom i så himla fint vårväder.
 
Inte nog med detta så var det äntligen dags att ta ut kaninerna och vänja dem vid sele och gräs.  I lördags tog vi ut dem på gräsplätten på andra sidan gatan och blev otroligt utstirrade och till och med skrattade åt, haha. I söndags tog vi ut dem i stadsparken och då var det mest bara folk som tyckte det var gulligt tack och lov, haha. Kaninerna tyckte först att det var väldigt konstigt och verkade mest vilja få komma in/hem igen, men efter ett tag insåg de att marken var både ätbar och grävbar och att det var en massa spännande buskar överallt, så då hade vi istället problemet att de inte ville in igen, haha. Det var verkligen en superfin dag med 18 graders värme, solsken och herregud VÅRDOFTEN som låg i luften - det doftade blommor överallt och bara det gjorde mig helt lycklig!
 
Jag blir så lycklig när mina djur är lyckliga! Vi kommer såklart fortsätta ta ut dem regelbundet eftersom de tyckte om det så mycket. Målet är att kunna hänga länge med picknick och hela köret i parken i sommar, och då vill vi kunna ta med kaninerna ut (misstänker nämligen att lägenheten kommer bli för varm för dem i sommar och att de inte kommer kunna lämnas länge utan övervakning om det blir så varmt). Jag är inte helt glad eller bekväm över att folk måste stirra så dömande på oss när vi är ute med dem i koppel, men tänker att det är de som inte fattar att kaniner har ett mycket större behov av att komma ut och röra sig än vad t ex hundar har som ju får komma ut flera gånger om dagen (kaniner är SÅ missförstådda djur, de vill inte bo i en liten bur och bli bortglömda i ett hörn, tro det eller ej!). Så jag är beredd på att bli känd som Lunds crazy bunny lady, I don't care, vill bara att mina små hjärtan ska må bra och ha ett fint liv.
 
Annat mys i helgen: jag och Måns åkte till Malmö och åt middag på Njutbar och hade en supermysig kväll. Jag har snart läst ut Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket och den är så himla rolig. Jag och mamma såg filmen i höstas när hon var på besök, men filmen och boken är inte alls samma (filmen är dock riktigt rolig den också). Rekommenderar båda på grund av att det är två helt olika historier.
 
Började söndagsmorgonen med härlig musik, bra bok och frukost i lugn och ro samt två gosiga kaniner vid fossingarna.
 
Trevlig kväll om den enda bilden man får är en selfie i spegeln precis innan vi går till tåget?
 
Kom hem till det här goset tidigare i veckan. Alltså hur söta är de inte??
 
Parkvistelse :) Molly hälsar att gräs är gott men att allting utomhus gör en så himla smutsig vilket är supertraumatiskt för en innekanin :(((
 
Bonus: Har ni sett hur gulligt min kanin sover? Dör sötdöden.