Svenskt friluftsliv

Sponsrat inlägg /Paid content. I samarbete med Visit Värmland.

Som ni nog vet, eller åtminstone borde förstått om ni följt min blogg ett tag, så älskar jag naturen. Förstår ni hur tacksam jag var när jag började på LTH och hittade likasinnade människor? För första gången var folk faktiskt på riktigt på idén att gå ut och vandra i skogen - eller ännu hellre, boka en resa som innebar vandring. Jag har bara gjort två större vandringar: Mont Blanc 2016 och Island 2018, men däremellan avnjuter jag alla ridturer eller hundpromenader jag kan ute i skogen, eller om jag har turen att dra ut en kompis på en dagsvandring med lite picknick och grejer. Men, vet ni vad? Jag har aldrig gjort några längre vandringar här i Sverige, vilket faktiskt är jättetråkigt när vi har så fantastiskt vacker och tillgänglig natur i det här landet. Vad värre är att jag aldrig varit högre upp än typ mitten av sverige heller? Nog för att allt ovanför Hallandsåsen är Norrland i mina ögon, men jag tror Åre är den högsta punkten på sverigekartan där jag varit, och det är ju faktiskt bara en knappnål ovanför mittlinjen om man delar sverigekartan på mitten. Det hade varit så häftigt att åka riktigt långt upp och vandra. Kebnekajse har jag vänner som vandrat, och det skulle jag verkligen också vilja göra. Jättemånga har tipsat mig om Sarek, som är en nationalpark vad jag förstått.  Vad gäller Nordens länder så vill jag verkligen verkligen vandra i Norge (dör för alla bilder jag sett på deras vackra fjordar, vill också!!). Men, jag tänker att det finns ju många ställen lite närmre hem som också verkar värda ett besök. Till exempel verkar Årjäng ha fantastisk natur för vandring. Likaså ser det ut som att Storfors och Degerfors har ett spännande friluftsliv och utöver det ett väldigt mysigt samhälle. Jag älskar ju vatten och kombinationen skog och sjöar/forsande vatten är minst sagt perfektion i mina ögon. Hur fint låter inte det liksom?

 
Hallå, jag menar det, kolla så mycket fin skog som bara ropar efter att bli vandrad i?! (ja, nu låter jag extremt skånsk men vi har ju inga riktiga skogar, haha) Kan bara föreställa mig det häftiga djurlivet lite längre upp i Sverige ... [bildkälla: varmaleden.se]
 

Vad tror ni? Har ni några spännande vandringstips i den svenska eller nordiska naturen att dela med er av? Har du besökt Värmland?

 

Sponsrat inlägg /Paid content. I samarbete med Visit Värmland.

2
Maria Pettersson

Jag ska göra ett inlägg om våran resa i somras på Hardangervidda! Det var så vackert där och du borde åka dit! :)

Svar: Åh, tack för tipset! :)
Josefine Myllenberg

Ajli Müller

Tack för det här inlägget. Det gör att jag liksom... uppskattar att jag bor där jag bor mer. Man tar nästan fjällvandringarna och norrländska skogarna för givet när man endast bott i Umeå och Jokkmokk i sitt liv. Jag tycker att dagsturerna i Kvikkjokk till Snjerak och Prinskullen var himla trevliga, för de var ett så litet projekt med så vacker miljö. När vi nått toppen och bara varit där i typ trettio minuter började det åska dock, så det blev en hyfsat kort tur :)

Kungsleden i hemavan är mysig, och Saltoluokta. Att chilla runt Storforsen gör jag mer än gärna också, för det är fint och fränt och väldigt nära till naturskönhet.

Och ja, det är ju en del renar, älgar och björnar i skogen, men man träffar dem nästan aldrig, de är inte så sociala. Men rådjur och harar och i Harads även en hel del kronhjort :) Renarna träffar man mest längs bilvägarna...

Gud, nu uppskattar jag vart jag bor helt plötsligt XD

Svar: Låter fantastiskt! Tack för tipsen! Och vad kul att du uppskattar var du bor ännu mer efter mitt inlägg, haha :)
Josefine Myllenberg