Holland

Hej vänner! Jag ligger lite efter med bloggandet här. Livet swishar typ förbi när jag blinkar känns det som. Det började ju en ny läsperiod vilket för mig innebär praktik, det vill säga heltidsjobb på Acconeer vilket är jättekul men oj vad trött jag är när jag kommer hem på kvällarna (att det numera är mörkt halv fyra hjälper ju inte heller, min hjärna tror att det fortfarande är augusti och att klockan är 23 på kvällen när klockan egentligen bara är 17). Då är det dessutom stallet och Molly-mys/aktivering som gäller, sen störtar jag i soffan med kvällsmat vid typ 21 och försöker varva ner innan det är dags att sova och repeat på det. Lite ekorrhjul för tillfället, och jag är verkligen inte big fan av ekorrhjul alls. Är konstant trött och det blir inte bättre av att jag inte orkar laga särskilt näringsrik mat (börjar synas på mina stackars naglar direkt så dags att göra något åt det). Aja, låter kanske som jag klagar, men det är mest ett konstaterande. Ska ta en dag att prioritera att styra upp alla andra dagar någon gång inom förhoppningsvis snar framtid. Hehe. By the way, en del utav det jag jobbade på förra läsperioden när jag jobbade en gång i veckan släpptes förra fredagen. Kika här om ni är nyfikna. 
 
Helgen som var hängde jag med Malle i Amsterdam, så det var lite bilder därifrån jag tänkte posta. Jag landade i Shiphol vid närmre 17.30, missade tåget som avgick typ fem minuter efter, väntade in nästa en halvtimme senare och sen gick det aslångtsamt pga construction work att komma till Haag. Väl där mötte Malle upp mig, vi lämnade min väska i hennes korridorsrum och drog ner i centrum för att äta middag vilket senare följdes av drinkar på en sjukt najs bar. De lade verkligen ner tid på att göra riktigt najs drinkar, och som den drinktjej jag är var det så värt det. 
 
Lördagens spenderades mestadals i Delft där Malle pluggar. Vi strosade runt centrum och njöt av ursöta små butiker, vacker arkitektur och världens chokladfika med varm choklad och chokladfondue. Galet mysig stad, rekommenderar verkligen att åka dit. 
 
Framåt lördagseftermiddagen drog vi oss tillbaka till Haag, åt pommes (det är verkligen en grej där tydligen) på ett sjukt fancy ställe för att sälja pommes, och på kvällen åt vi goda ostar, vidruvor och drack vin och bara myste. 
 
Söndagen spenderades i Amsterdam. Vi strosade runt, gick på blommarknad (det såldes "weed starter kit" och space-pops överallt), gick bort till huset där Anne Frank och hennes familj gömde sig under andra världskriget (där finns ett museum också men jag minns hur lång tid det tog att återhämta sig från besöket i Auschwitz så ville inte riktigt avsluta weekenden så). När skymningen kom strosade vi bort till Red Light District (fick höra att jag absolut måste se vad det är för nåt på riktigt, haha) och det var verkligen speciellt. Blir lite äcklad av att män på riktigt köper andra människor som handelsvaror på det viset, det kändes verkligen surrealistiskt att bara stå och se sig omkring. Vi avslutade min Amsterdamtur med att äta supergoda pannkakor, och sedan var det dags för mig att flyga hem.
 
Det var en riktigt mysig weekend och så roligt att se Malle igen! Väldigt speciellt att kunna köpa space-[insert-valfri-ätbar-sak] (dvs någon form av ätbar grej med svamp eller weed eller liknande i) varthelst man vände sig, coffee shops är inget ställe man köper kaffe på, och folk rökte ju på överallt så man kände konstant det sötsliskiga lukten av cannabis. Kändes väldigt speciellt eftersom jag dessutom bara var en dryg timmes flygtur hemifrån och aldrig varit i närheten av andra droger än alkohol (så vitt jag vet, minns chocken när en utbytesstudent i min gamla korridor helt seriöst frågade mig var man kunde få tag på hash).
 
För övrigt ett väldigt vackert land, tågen går i tid (dags för studiebesök Skånetrafiken?) och all arkitektur är ju fantastisk, så söta små hus och gulliga kanaler överallt. Åker gärna tillbaka!
 
Anyways, tack för en grym weekend Malle. Så kul att se "ditt" Holland! ♥
 
 
Första kvällen i Haag
 
Andra dagen spenderades mest i Delft (sjukt mysig stad!)
 
Och på kvällen blev det lyxpommes, hehe
 
Sista dagen strosade vi runt i Amsterdam och åt en massa god mat (precis som de andra dagarna, nomnomnom)