Vecka 18

Vilken vecka det har varit! Den inleddes med scones och en väldigt lugn pluggdag, men eftersom det var Siste April så var det ju många som firade Valborg. Martin och ett gäng kom hem till oss och grillade på kvällen och sen hux flux var det full beerpong-turnering hemma hos Emil efter ett mellanstopp hos Daniel. Det blev väldigt spontant och väldigt kul, min och Måns ursprungliga plan var nämligen att kolla serier och somna tidigt, haha!
 
Scones  och galet god hallonsylt som jag fick i en liten goodiebag av William på min födelsedag.
 
Typ enda bilden från Valborg, tror Malle styr upp beerpongen här ;)
 
I fredags hade vi myskväll och käkade pizza till kvällsmat. Det var sjukt najs. När en är student är snabbmat lyx, haha!
 
Botaniska trädgården, Lund, 2018-05-05. Titta så vackert med alla tulpaner!! De doftade helt magiskt. Ska plantera lökar så att vi får tulpaner nästa vår alltså. Så jäkla fint!
 
I lördags tog jag sov morgon, drog sedan till yogastudion och körde 75 min yoga med min favoritinstruktör och ett trettiotal andra glada yogis, och därefter mötte jag upp Måns i Botan. Han hängde en stund i sin hängmatta och jag klättrade upp i ett träd och satte mig i en klyka för att käka medhavd lunch. Därefter samlade vi ihop oss och tog oss ner mot stadsparken och startområdet där Lundaloppet hölls. Alexander skulle springa 10 km, och jag var såååå taggad på att hänga på. Gjorde det dock inte, men var jättesugen. Nästa år! Har fått sånt sug på att börja springa igen, så ska försöka hålla i det även när vädret blir sämre och kvällarna mörkare i höst. Var så imponerad av de som sprang dessa 10 km på 33 minuter i sommarvärmen. Helt galet bra.
 
Uppvärmning med instruktörer från Gerdahallen
 
 Upploppet, de sista 100 meterna innan målgång, woho!
 
Jag har ju också tävlat två gånger denna vecka! Först i torsdags som gick bajs, och sedan igår, söndag, som gick ännu mer bajs. Så arg och besviken. Det var riktigt varmt igår dessutom och ingen är direkt van vid 22 graders värme efter den här vintern. Jag vet inte vad jag gjorde heller, men red, det gjorde jag i alla fall inte. 65% i C:1 och 63% i B:2, jag tycker det är oacceptabelt dåligt efter att ha ridit så länge på den här nivån. Spirre ville inte gå fram, hade han fått bestämma hade det räckt med att stå stilla innanför de vita staketen i 5 minuter. Eftersom jag kämpade, men inte lyckades få fram honom, så blev han kort och hög i stället. Resultatet blev att jag fick dåliga poäng på "ryttarens sits och inverkan" ("orolig underskänkel, grova hjälper" (tro fan det), och hästen fick dåliga poäng på "lösgjordhet" ("spänd, hög") samt "gångarter" ("hakar upp sig i skritten, går ej fram" - NEJ JAG VET VARFÖR TROR DU JAG KÄMPAR SOM EN GALNING???). När jag ridit båda klasserna och kom ut på framridningen igen så kände jag att nä, någonting måste kännas bra innan vi åker hem! Så jag tog spöet och rappade till honom (tänkte skitsamma nu har jag redan tävlat) och tro fan att hästen går framåt helt plötsligt. Så. Himla. Arg.
 
Enda bilden från tävlingen. Eller ja, detta är ju i stallet, innan tävlingen igår. Ser ni den fjuttiga manen längst ner mot manken? Den är lång, och tunn och helt omöjlig att göra något med. Blev frustrerad och klippte av det, så nu har han bara man på 2/3 av mankammen, hehe, woops. Vet inte om det var smart eller inte men har ju väntat i år och dar på att det ska växa till sig och det blir helt enkelt inte mer man än så där ....
 
 Eftersom tävlingen gick så kasst så kom jag hem tidigt och kunde därför packa en rygga och lägga mig på grönområdet utanför huset och gassa i solen. Behövs! Kommer ju bli jobb exakt hela sommaren, så jag njuter lite extra och tar det lugnt nu istället.