Pack-lista inför Island

Tjenixen, hur är läget? Kan ni fatta att det är sommarlov om mindre än en vecka!? Det ska bli så härligt. Om 8 dagar befinner jag mig på Island vid den här tidpunkten på dagen tillsammans med Oskar, Christoffer, Måns och Anton. Det blir 7 dagars "roadtrip" (det vill säga vi förflyttar oss med bilen för att sedan göra dagsvandringar på så många ställen som möjligt) och ca 5 dagars hiking utan bil, och det kommer bli feeett. Just nu klurar jag på hur packningen ska se ut. Jag packar min 70 liters vandringsryggsäck med det ni ser på bilden, men funderar på att ta med en liten ryggsäck att använda vid dagsvandringarna (onödigt att släpa annat än mat och vatten typ om man startar och slutar samma dag på samma plats).
 
1. Tält
2. Sovsäck (tar sjukt mkt volym men är så himla varm och go för nån som lätt fryser på natten)
3. Liggunderlag (självuppblåsande, R-värde 5 så jag slipper kylan från marken)
4. Kamera och objektiv (kommer suga att bära på denna extravikt, men finns inte på kartan att åka till Island utan kamera)
5. Sittunderlag (najs att dra fram vid fikapauser eller ha under knäna om en ligger på knä)
6. Reselakan i siden (för att hålla sovsäcken fräsch)
7. Kindle (underhållning på flyget och kanske även under resan - väger inget och tar knappt något space så värt att ha med)
8. Powerbank (främst för telefonen, den kommer vara avstängd men vill kunna använda den vid t ex nödfall)
9. Regnbyxor (det regnar i snitt 17 utav 30 dagar på Island i juni månad)
10. Trangiakök med tillbehör som diskmedel, tändstickor och svamp
11. Bränsle till trangiakök
12. Sovmask (Island på sommaren = midnattssol)
13. Minificklampa (välbehövligt framförallt i tältet på natten, nu kommer det iofs vara ljust nästan dygnet runt, men man vet aldrig och den väger ju ändå inget)
14. Schweizisk armékniv (alltid bra att ha multiverktyg med sig, u never know)(se bara till att inte få med den i handbagaget, de blir inte glada då, mvh first experience)
15. Adrenalinsprutor (eftersom jag är megaallergisk mot nötter)
16. Solbrillor (chansen att solen tittar fram alltför ofta är inte så stor tror jag, men det är rätt skönt att kunna skydda ögonen när den väl gör det!)
17. Mössa och vantar (tunn variant, men kommer nog vara skönt på kvällar och nätter eftersom temperaturen då sjunker ner till ca 5 grader)
18. Handduk i microfiber (vi ska ju bada i varma källor, så handduk är et måste!)
19. Camelback (kapacitet för 3 liter vatten)
20. Första hjälpen (innehåller allt från kompresser, alsolsprit och gasbindor till skavplåster, ögondropp och idrottstejp, pincett etc)
21. Kroppspuder (att pudra fötterna varje morgon innan strumporna åker på för att förhindra ev. skav)
22. Vattenreningstabletter
23. Våtservetter (främst för intimhygien, viktigt att hålla hygienen även om det inte finns tillgång till dusch/bad)
24. Tandborste och tandkräm såklart!
25. Kortlek för kvällsunderhållning
26. Tjocka ullstrumpor att ha utanpå de tunna (se punkt 30)
27. Ombyte byxor
28. Ombyte t-shirt
29. Ombyte trosor x5 (ärligt, det går att ha samma trosor längre än en dag, och det funkar finfint att vända på dem när de blir skitiga, plus att man kan tvätta under kran etc när vi stöter på civilisation!)
30. Tunna ullstrumpor att ha närmast foten (sedan de tjocka strumporna utanpå, därefter på med känga, detta för att undvika skav)
Close up på min packning
 
När jag hade lagt ut all packning såg Måns vad jag höll på med och släpade ut sin bredvid min, därefter var han skadeglad att hans packning var mycket mindre. Då kan vi ju dock tänka på att 1) jag bär vårt tält och 2) jag har inte packat ihop mina saker i täta packpåsar än, vilket gör att hans ser mindre ut än mina samt 3) mina saker har större volym (både sovsäck, liggunderlag och trangiakök) och tar därför mer plats (det är dyrt med saker som är både av bra kvalité, lätta och små i dimensionerna och glöm inte att jag är både hästtjej och student, haha)
 
Måns packning: trangiakök längst ner t.v (orange), rakt ovanför syns klädombyte, det gröna avlänga i mitten är tältpinnar till tältet jag bär på, det lilla grå rakt ovanför är hans liggunderlag (jämför med mitt vad gäller storlek!), bredvid tältpinnarna syns en kniv, och sedan nere t.h ser ni mat och vattenflaska, och överst syns camelback samt sovsäck.
 
Det som jag missade att få med i bild vad gäller min packning är typ all mat (kommer separat inlägg om det!), menskopp, baddräkt (hej varma källor!), skaljacka (mot regn och blåst), sommardunjacka/lättviktsdunjacka (temperaturen i juni varierar mellan 5-15 grader typ) samt kläderna jag kommer bära på kroppen. Kläderna som syns i bild kommer följa med som ombyte vid händelse av att typ trilla i sjön eller liknande, dvs om man måste byta kläder pga genomblöt etc, annars tänker jag att kläderna jag har på mig räcker, det är ju bara killarna som ska stå ut med mig och de är vana vid doften av datorsal (dvs svett) ifrån skolan, haha (plus att alla mina kläder är i merinoull vilket dofter inte fastnar i på samma sätt)! Tanken är alltså att inte behöva byta annat än underkläder förrän dagen vi ska hem, då har jag leggins och en t-shirt med för medresenärernas näsors skull. Vi har hyrt en övernattningslägenhet via air bnb för sista natten så att vi är ordentligt utvilade och kan duscha etc. Detta kommer blir bra, är astaggad!
 
Vad brukar ni ha med när ni vandrar? Har jag missat något? Eller anser du att något är onödigt att släpa på?
1
Rebecca

XXL har såna där schampo-blad och även motsvarande för tvätt mm. Jättebra om man behöver rengöra kläder eller sig själv under en resa. :) Tar inte alls mycket plats i resväskan!

Skickar en länk.
https://www.xxl.se/sea-to-summit-pocket-laundry-wash/p/1115060_1_style

Svar: Åh, vilket bra tips! Tack så mycket! :D
Josefine Myllenberg