Veckosummering

Då lider studieveckan mot sitt slut och så börjar tentorna imorgon. Det har varit en bra vecka, har lärt mig massor och hunnit med lite kul också (dock inte allt kul jag hade velat, ibland måste man sålla bland alla event tyvärr). Telavox hörde av sig och erbjöd mentorskap och bjöd in mig och ett gäng andra studenter till en grillkväll på Ribban i Malmö, hur mysigt som helst så det var där jag spenderade min tisdagskväll. I lördags kväll var det 100-årskalas, det vill säga Annika, Emelie, Linnea och Emma har alla fyllt 25 och hyrde Lophtet och ställde till med fest. De hade roliga tävlingar där man skulle utföra uppdrag under kvällen och få poäng, jag ledde länge men slutade på andra plats. Hade galet kul. Är fett stolt över mig själv den här veckan, har snackat med massor av nya personer (och gamla som jag inte känner väl alls) och det har bara känts bra (låter kanske löjligt, men jag brukar tycka det är skitläskigt och hatar att "nätverka" eller alls snacka med personer jag inte känner väl och nu  var det inte ens lite jobbigt, haha, heja mig!)
 
Annars då? Blir galen på vår granne. Asså, låt mig ranta här nu, I need it. Vi har nya grannar - småbarnsfamilj med hund. Saknar grannarna som ibland hade fest lite för ofta på helgerna. Saknar till och med att brandlarmet gick typ varje dag. Det var saker man visste om och kunde tänka bort och att somna till en taktfast bas är ändå lätt. Med de nya så vet du aldrig om de föder upp elefanter och försöker lära dem apport inne i lägenheten, eller tävlar i vem som kan förstöra flest tallrikar i köket, eller uppfinner en helt ny ljudnivå av skrikgråt, eller om de bara har roligt och därför skrikskrattar, eller om de bara har en konversation och därför skrikpratar, eller medvetet lär hunden att skälla för ca precis allt som händer etc etc. Vill typ dra igång världens sommarfest här nästa helg och bjuda in halva Lund och festa hela fucking natten, se hur kul det är med ljud då!! Faaan låt en student ha sovmorgon ifred en söndag när hon väl tar sovmorgon EN GÅNG det här kvartalet, och faaan låt mig få behålla mina mysiga hemmapluggsöndagar utan att avbrytas av något av ovanstående fenomen!
 
Also: min pollenallergi blir fan värre med åren, mina ögon är numera konstant rödsprängda och jag konsumerar nog lika mycket snytpapper som en liten stad tillsammans (det är typ tio gånger värre än vad det ser ut på bilden, detta är typ en "bra" dag)
 
Tisdagskväll med Telavox-gänget på Ribban i Malmö, såå mysigt!
 
Måns fick i uppdrag att göra det längsta fungerande sugröret han kunde #månssuger
 
#25x4lophtet
 
Tårtor med födelsedagstjejernas namn
 
Asså de hade gjrort det sååå fint med timeline med olika händelser i deras liv, bålskålar och snacks, pizza, tårtbuffé, photobooth etc etc
 
Hade i uppdrag att ta selfies med en massa människor, sista bilden är jag och födelsedagstjejerna!

Pack-lista inför Island

Tjenixen, hur är läget? Kan ni fatta att det är sommarlov om mindre än en vecka!? Det ska bli så härligt. Om 8 dagar befinner jag mig på Island vid den här tidpunkten på dagen tillsammans med Oskar, Christoffer, Måns och Anton. Det blir 7 dagars "roadtrip" (det vill säga vi förflyttar oss med bilen för att sedan göra dagsvandringar på så många ställen som möjligt) och ca 5 dagars hiking utan bil, och det kommer bli feeett. Just nu klurar jag på hur packningen ska se ut. Jag packar min 70 liters vandringsryggsäck med det ni ser på bilden, men funderar på att ta med en liten ryggsäck att använda vid dagsvandringarna (onödigt att släpa annat än mat och vatten typ om man startar och slutar samma dag på samma plats).
 
1. Tält
2. Sovsäck (tar sjukt mkt volym men är så himla varm och go för nån som lätt fryser på natten)
3. Liggunderlag (självuppblåsande, R-värde 5 så jag slipper kylan från marken)
4. Kamera och objektiv (kommer suga att bära på denna extravikt, men finns inte på kartan att åka till Island utan kamera)
5. Sittunderlag (najs att dra fram vid fikapauser eller ha under knäna om en ligger på knä)
6. Reselakan i siden (för att hålla sovsäcken fräsch)
7. Kindle (underhållning på flyget och kanske även under resan - väger inget och tar knappt något space så värt att ha med)
8. Powerbank (främst för telefonen, den kommer vara avstängd men vill kunna använda den vid t ex nödfall)
9. Regnbyxor (det regnar i snitt 17 utav 30 dagar på Island i juni månad)
10. Trangiakök med tillbehör som diskmedel, tändstickor och svamp
11. Bränsle till trangiakök
12. Sovmask (Island på sommaren = midnattssol)
13. Minificklampa (välbehövligt framförallt i tältet på natten, nu kommer det iofs vara ljust nästan dygnet runt, men man vet aldrig och den väger ju ändå inget)
14. Schweizisk armékniv (alltid bra att ha multiverktyg med sig, u never know)(se bara till att inte få med den i handbagaget, de blir inte glada då, mvh first experience)
15. Adrenalinsprutor (eftersom jag är megaallergisk mot nötter)
16. Solbrillor (chansen att solen tittar fram alltför ofta är inte så stor tror jag, men det är rätt skönt att kunna skydda ögonen när den väl gör det!)
17. Mössa och vantar (tunn variant, men kommer nog vara skönt på kvällar och nätter eftersom temperaturen då sjunker ner till ca 5 grader)
18. Handduk i microfiber (vi ska ju bada i varma källor, så handduk är et måste!)
19. Camelback (kapacitet för 3 liter vatten)
20. Första hjälpen (innehåller allt från kompresser, alsolsprit och gasbindor till skavplåster, ögondropp och idrottstejp, pincett etc)
21. Kroppspuder (att pudra fötterna varje morgon innan strumporna åker på för att förhindra ev. skav)
22. Vattenreningstabletter
23. Våtservetter (främst för intimhygien, viktigt att hålla hygienen även om det inte finns tillgång till dusch/bad)
24. Tandborste och tandkräm såklart!
25. Kortlek för kvällsunderhållning
26. Tjocka ullstrumpor att ha utanpå de tunna (se punkt 30)
27. Ombyte byxor
28. Ombyte t-shirt
29. Ombyte trosor x5 (ärligt, det går att ha samma trosor längre än en dag, och det funkar finfint att vända på dem när de blir skitiga, plus att man kan tvätta under kran etc när vi stöter på civilisation!)
30. Tunna ullstrumpor att ha närmast foten (sedan de tjocka strumporna utanpå, därefter på med känga, detta för att undvika skav)
Close up på min packning
 
När jag hade lagt ut all packning såg Måns vad jag höll på med och släpade ut sin bredvid min, därefter var han skadeglad att hans packning var mycket mindre. Då kan vi ju dock tänka på att 1) jag bär vårt tält och 2) jag har inte packat ihop mina saker i täta packpåsar än, vilket gör att hans ser mindre ut än mina samt 3) mina saker har större volym (både sovsäck, liggunderlag och trangiakök) och tar därför mer plats (det är dyrt med saker som är både av bra kvalité, lätta och små i dimensionerna och glöm inte att jag är både hästtjej och student, haha)
 
Måns packning: trangiakök längst ner t.v (orange), rakt ovanför syns klädombyte, det gröna avlänga i mitten är tältpinnar till tältet jag bär på, det lilla grå rakt ovanför är hans liggunderlag (jämför med mitt vad gäller storlek!), bredvid tältpinnarna syns en kniv, och sedan nere t.h ser ni mat och vattenflaska, och överst syns camelback samt sovsäck.
 
Det som jag missade att få med i bild vad gäller min packning är typ all mat (kommer separat inlägg om det!), menskopp, baddräkt (hej varma källor!), skaljacka (mot regn och blåst), sommardunjacka/lättviktsdunjacka (temperaturen i juni varierar mellan 5-15 grader typ) samt kläderna jag kommer bära på kroppen. Kläderna som syns i bild kommer följa med som ombyte vid händelse av att typ trilla i sjön eller liknande, dvs om man måste byta kläder pga genomblöt etc, annars tänker jag att kläderna jag har på mig räcker, det är ju bara killarna som ska stå ut med mig och de är vana vid doften av datorsal (dvs svett) ifrån skolan, haha (plus att alla mina kläder är i merinoull vilket dofter inte fastnar i på samma sätt)! Tanken är alltså att inte behöva byta annat än underkläder förrän dagen vi ska hem, då har jag leggins och en t-shirt med för medresenärernas näsors skull. Vi har hyrt en övernattningslägenhet via air bnb för sista natten så att vi är ordentligt utvilade och kan duscha etc. Detta kommer blir bra, är astaggad!
 
Vad brukar ni ha med när ni vandrar? Har jag missat något? Eller anser du att något är onödigt att släpa på?
1

All black everything

 
Skjortklänning - Acne | Sidenshorts och sandaler - HM Premium
 
En outfit från någon vecka sen eller två. Hittade min favoritskjorta i garderoben (ja, jag har fortfarande för mycket kläder för att ha koll på allt - även om jag inte längre har mer än genomsnittssvensken, yay! - men jag jobbar konstant på det även om jag inte skrivit om minimalism på ett tag). I alla fall, älskar den här skjortan. Perfekt passform, perfekt längd, perfekt fall. Perfekt. Så enkel att variera också. Bästa skjortan signerad en av mina absoluta favoritmärken!
1