Lundakarnevalen 2018

Äntligen är det vart fjärde år vilket innebar att det var Lundakarneval i helgen som gick. Temat var Imaginalkarneval. Jag och Måns spenderade söndagen nere i stan efter en lång sovmorgon. Det blev crêpes till frukost på Crêperiet innan vi tog en promenad inne på karnevalsområdet. Vi tittade på Karnevalståget och hade skoj åt alla påhitt och satir, därefter mötte vi upp Märta, Tim och Astrid för en lunch. Skojig dag och kul med karneval!
 
Karnecrêps och Asterix på Crêperiet
 
Timell och Anders Borg var där ...
 
Även Mona Sahlin
 
Spårvagnsbygget fick en del kängor
 
Skånetrafiken likaså. "Tåget ankommer inte sent om det aldrig lämnar stationen". Mitt i prick.
 
Mordiska Notståndrörelsen följt utav världens okester (älskar orkestrar!!). "Inte basist men ..." och "Varför sjunger de inte på svenska i Mello?". Notera även den lilla kärran de drar på med skylten "historiskt bagage". Så bra, haha!
 
Passkontroll: "För att komma in måste du -Kunna alfabetet inlänges -Trolla med knäna -Ha grön, lila eller grå hudfärg"
 
Hemsläp, hehe
 
Imagine samtycke!
 
Måns gjorde det till en grej att se sur ut på alla mina bilder. Här har han dock inte hunnit reagera på kameran, så detta är bara hans vanliga resting bitch face ;)
 
Malmö universitet lekis. Skrattade så mycket åt den här. "Lunds universitet: 350 år. Malmö universitet: 0,35 år"
 
 
 Kejsarens nya kläder kind of
 
Skrattade så jag grät åt bajsvagnen btw (hade därför inte tid att ta bild), "Charmen med tarmen" där alla sprang runt och var bakterier i tarmen och så sjöng de "Vaaaar är bajset" - "DÄÄÄÄR ÄR BAJSET!!". Där var en del grymt bra vagnar som verkligen träffade mitt i prick, medan några fick en att undra hur de inte kunnat göra det bättre med tanke på hur lång tid de haft på sig. Aja, det var jättekul att titta på och ångrade lite att jag inte deltog, för de verkade ha så jäkla kul i tåget (samtidigt som rationella Josefine mycket väl vet att det var rätt beslut att inte delta med tanke på all tid som lagts ner det senaste halvåret på detta). Kul dag i alla fall!

Ladda batterierna i naturen

Hej, har ni haft en trevlig helg? Det har vi! I fredags eftermiddag packade vi väskorna och drog ut i skogen. Gick endast en väldigt kort bit då jag brutit tån (kaaan ha varit så att det involverade en deadly serious låtsasbrottning om ett par innetofflor och att det eskalerade lite, jag säger inte att det var så, men det kan rent teoretiskt ha varit så). I alla fall, det blev bara en kort promenad. Vi slog läger rätt fort, gjorde kvällsmat och njöt av fågelsång, myggor och fästingar (sista två läses högst sarkastiskt). Myste och läste tills solen gick ner innan vi somnade, och vaknade till fågelsång nästkommande dag. Åt frukost innan vi packade ihop och åkte hemåt igen (och plockade bort alldeles för många fästingar från våra kroppar). En kort tur, men himla mysigt och välbehövt nu inför tentaperioden. Nu har vi också koll på all vår utrustning och vet att den fungerar och är hel inför Island. Två veckor hörrni, är så taggad!
 
 
1

Dressyrträning

Träning för Linn idag, äntligen!! Har gått runt och surat i typ två veckor över senaste tävlingen och tyckt att vartenda ridpass därefter har varit kass (trycker upp nacken, sänker ryggen, spänd ...). Visade sig att Linn bara behöver upprepa samma sak sisådär 1000 gånger för att poletten eventuellt ska trilla ner.
 
Dagens pass var minst sagt svettigt. Tror aldrig jag lyckats svettas igenom ridbrallor tidigare, haha.
 
Vi vet ju att det är såhär, vi har ju jobbat på det länge nu. Problemet sitter ju inte där fram utan i bakdelen, som Linn uttryckte det idag. Vi jobbar massor på att han måste bli kvickare i bakbenen - inte helt lätt på en häst som är bekväm, lat och ganska ovillig att jobba "i onödan". Det är så mycket att tänka på så jag har lyckats glömma hälften de senaste veckorna och liksom ändå blivit förvånad över att det inte går bra när jag rider?!
 
Att tänka på: stadigt stöd på yttertygeln, alltid, alltid, alltid. Lätt på innerhanden, får aldrig någonsin bli hård eller dra i den. Superviktigt. Innerskänkel reglerar tempot, säger åt honom att jobba. Idag, liksom många träningar innan dess, var det att flytta ut bakdelen (och samtidigt röra sig framåt) med kvicka steg som gällde. Se till att han är kvick i övergångarna, och inte segar av varken där eller mellan dessa. Lyssnar han inte på skänkeln så använd spöet, var tydlig, inte sitta och mes"piska" för det ignoreras totalt. I höger varv ställde vi honom nästan utåt, eller ja, det var så det kändes, för att få honom rak. Alltid svänga med yttertygel och innerskänkel, aldrig dra i innertygeln. Det var så häftigt för det blev såklart en jätteskillnad och det kändes så tydligt. När vi kunde lämna volten red vi innanför fyrkantspåret i både trav och galopp och flyttade in bogen innanför, i höger varv behövde jag ställa utåt i galoppen. Får inte glömma att rida på, men samtidigt aldrig låta honom bara springa iväg (hans specialité).
 
Linn sa en viktig sak i början av passet också, som jag egentligen vet om, men ofta glömmer. Hon sa precis det som Kyra sa när jag fick rida en clinic för henne för snart 10 år sedan (Spirre var då en liten 4-åring), nämligen att det ofta är för mycket fokus på var huvudet befinner sig (som Kyra sa "90% av tiden fokuserar vi på 10% av hästens kropp - nämligen var huvudet befinner sig" och detta är alltså som ni förstår ganska orimligt). Linn påminde mig om att det inte är hela världen om huvudet åker upp när vi övar detta, för det kommer av sig själv på rätt plats när resten av kroppen rör sig korrekt, och det är ju alldeles riktigt (och ändå glömmer jag detta gång på gång, varför är vi så fixerade vid var nacken befinner sig!?). Det märktes ju inte minst på träningen idag, att när jag fick det där trycket i honom så blev formen otroligt mycket bättre automatiskt, det är verkligen sant att man måste rida hästen från bakdelen och fram (i alla fall den här, haha). Det var riktigt skoj att träna idag, superbra pass och jag fick en massa "aha-upplevelser" (trots att Linn har tjatat om detta i över ett halvår och ingenting egentligen var en nyhet, haha, men ibland behövs det som sagt sägas tusen gånger för att poletten ska trilla ner, och tro mig, det kommer förmodligen behöva sägas 10 000 gånger till).
 
Grymt bra träningspass, och det var så kul, kom på mig sjlv att le flera gånger när jag kände att det släppte/blev rätt. Svettigt var det, men värt, som alltid.
 
Min lilla åsna ♥
 
 Skönt att rulla sig efteråt, såklart!