Vandringstips inför Island

Hej hörrni! Som ni vet så blir årets semester 14 dagar på Island i sommar. Vi är astaggade hela gänget, det ska bli så jäkla häftigt. Island är ett land jag velat besöka länge, vill se allt från vulkaner och vulkanstränder till vattenfall, geisrar, varma källor, glaciärer och fantastiska landskap. Det känns bra att ha två veckor på sig, då borde vi hinna det mesta? Men, vad är det vi faktiskt ska hinna med? Vilka platser? Behöver tips!
 
Jag satt förra helgen och försökte skriva en packlista. Vill helst inte bära på onödiga ting, men inte heller stå där och sakna något (tror jag skrev en utvärdering från Mont Blanc 2016 tror jag, ska bara hitta den ...). Funderar på om jag måste skaffa en skaljacka från värstingmärkena (Haglöfs/Norröna/osv) eller om jag klarar mig i en softshell från någon ovidkomlig sportoutlet? Ska jag packa med regnbyxorna som inte andas eller skita i dem på grund av den anledningen? Det verkar som att det i snitt är 17 regndagar under juni månad, så lär ju bli regn när vi är där och vill verkligen inte stå där helt genomblöt och ångra mig, att krypa in blöt i ett tält där ingenting torkar är verkligen något jag vill undvika ...
 
Vid foten av Mont Blanc sommaren 2016
 
Dessa favoriter som det ska vandras med igen!
 
Vin med sugrör så att man kunde ligga ner och dricka, kan ni gissa om fransoserna blev förnärmade eller!? Haha! (Mont Blanc 2016)
 
Något jag måste införskaffa mig är ett eget stormkök, sist delade jag med Måns och det blev mycket väntan för att alla skulle få mat. Gas eller etanol? Fördelar? Nackdelar?
 
En annan grej är att jag måste fundera på mat att ha med. Sist överlevde jag på snickers och färdigsoppa (med hela 100 kcal/portion om man hade tur, hade man otur var det bara typ hälften), men alltså, två veckor på den soppan och jag kommer tyna bort med tanke på min metabolism. Så, jag tänker att bönpasta med koktid 3 minuter absolut ska följa med och vara en bas. Ska torka massor av frukt och bär också, och funderar på havregrynsgröt till frulle fast jag hatar det (går ju inte riktigt att lösa min favoritfrulle smoothie mitt i naturen tänker jag, plus att havregrynsgröt är förmodligen mest mättande ..). Men vad ska jag äta till pastan? Tänkte eventuellt använda den blaskiga färdigsoppan som smaksättare, men mer matigt då? Behöver få med mig kaloririk mat som håller utanför kylskåp, som inte är tung att bära på och som inte tar lång tid att tillaga. Förslag?
 
TL;DR: Vad kan jag ta med som mat på vandring i 14 dagar? Hur ska jag tänka med regntäta kläder? Och framförallt: vilka platser/upplevelser får vi absolut inte missa? Någon speciell route vi bara måste hinna med? Hit me!
1
Ronny Sveum

Hej Josefine!

Jag kom in på din blogg när jag googlade, minn sdock inte vad jag googlade efter.
Såg att du ville ha tips om platser att se på Island. kanske har du redan fått mer än vad ni kommer hinna med. En kompis bjöd hem oss till "hennes" Island för något år sedan. och hade satt ihop ett program för oss att uppleva. Är du intresserad så kan du se det här: http://ronnyvonfrankeinsteinsvandringstips.se/category/island-vilt-och-vackert.html Det är dom två filmklippen som visar och berättar det vi upplevde. Så titta på dem, kanske får du några idéer. Hoppas ni får en fin resa.

Svar: Hej Ronny, tack snälla för tipsen! Ser jättemycket fram emot Island nu, det ska bli så häftigt! Mvh Josefine
Josefine Myllenberg