Vår

Påskvecka på gång, och det blev plötsligt 8 grader varmt. Jag njuter av att våren har tågat in! Krokusen ploppar upp överallt och påskliljorna är också på gång, Spirre har bara 100g täcke på sig, fåglarna kvittrar och livet känns rätt bra. Jag älskar alla årstider, men våren är nog ändå bäst! Det blir nog en tuff läsperiod, men det kommer gå bra. Snart börjar omtentaplugget där jag tänker döda inte mindre än tre tentor, och om drygt två veckor fyller jag 25 (herregud, 25!?!?! Igår var jag ju 10!).
 
Lite bilder från min helg:
 
Ensam hemma i lördags, så jag fixade lite av min favoritglass: mixa lika delar frusen mango och banan med en skvätt sojamjölk - done! Så himla gott!
 
Eftersom jag snart fyller år gav jag mig själv en liten födelsedagspresent i förväg (jag vet att jag har köpstopp, men fick chansen att köpa dessa second hand i nyskick för 10% av ursprungspriset, och ett par nya svarta lackpumps har stått på min wishlist ändå sedan jag fick kasta mina gamla, så det var verkligen meant to be och värt undantaget - köpstoppet är mest för att tänka till både en och tio gånger extra innan jag köper saker som jag inte är i dödligt behov utav).
 
Har blivit besatt utav chokladbiskvier, har nog ätit en per dag hela förra veckan, hehe #ruined
 
VÅR ! ! !
 
Helgen avslutades i skogen - vi hade sååå mysigt! Fick testat vår utrustning också, och fick lite aha-moments när jag upptäckte smågrejer som vi glömt. Ska bli många helger i skogen framöver så att vi inte glömmer grejer inför Island 😊
 
 När jag kom till min bil i söndags hade jag en parkeringsbot på rutan. Blev skitförbannad eftersom jag fan betalar 2000 kronor per år för parkeringsplats och boten säger "biljett saknas", men när jag kikade närmre så såg jag att registreringsnumret är ju inte ens mitt! Klåpare!

Hello world

Tjenixen! Hur är läget med er? Jag överlevde tentaveckan, trots att tentorna kicked my ass. Hann inte ens klart med internet inuti-kursen utan fick snällt be om förlängd deadline. Den kursen alltså, herregud, skriv tre rader kod och debugga i 3 timmar (om det ens räcker). Vi är i princip klara, förutom att servern krashar om du refreshar homepagen (däremot fungerar alla undersidor felfritt) - så himla oklart och frustrerande för vi har spenderat 16 mantimmar på debugging på just den saken och hittar noll !!!
 
Såhär kan det se ut  ...
 
Nu är det nya kurser på gång, jag har signat upp mig på projekt i datavetenskap och ska tillsammans med Christoffer göra ett projekt inom artificiell intelligens (neurala nät) för IBM's räkning. Läser också en kurs som heter Algoritmimplementering där vi kommer att få lära oss C-programmering och framförallt att optimera C-kod. Utöver det satsar jag på en del omtentor i påsk, så det är fullt upp som vanligt ...
 
I lördags firade vi farmors 80-årsdag med middag på Redi mat i Helsingborg, det var en supermysig kväll med massor av god mat och skratt. Jag och Måns körde myskväll i måndags med Netlfix och chips (standard, hehe) och började kolla på Vikings. Suck på mig, jag som skulle hålla mig ifrån serier, men åh vad bra den var, nu är jag fast!!
 
Bästa snackset: varm choklad på sojamjölk, chilikex och brieost!
 
Igår gav jag och Måns äntligen blod för första gången igår (första gången jag skulle ge så fick jag inte på grund av medicinering och andra gången var jag förkyld). Det var sådär lagom läskigt, jag var så nervös att jag skakade haha. Mest för att jag tycker att nålar och Josefines kropp är två vitt skilda ting som har noll att göra med varandra, och när jag var yngre blev jag alltid svimfärdig vid blodprov, så var lagom sugen på att svimma hehe. Det blev dock pluspoäng - ingen svimmade! (men faan vad feta nålarna är, usch). Nej, okej, det var faktiskt inte alls illa, det gick smidigt och enkelt och jag mådde bra hela tiden thank god (fett vitkigt att käka innan). Idag har jag däremot känt mig så himla svag i kroppen. Liksom andfådd av att gå i trappor (och sen allmänt trött pga allt plugg och noll vila). Tränade dressyr för Linn och flåsade efter två varv på volten, konditonen var på botten. Beror nog inte bara på blodgivning men är rätt säker på att det spelar in. Hur lång tid tar det för kroppen att återbilda de där 4,5 dl som jag gav bort?
 
När jag ler trycker jag tungen mot tänderna utan att tänka på det, Måns tycker jag ser dum ut och skulle härmas för att visa hur det ser ut (han är ju bara jättegullig ju!) ...
1

Long Time No See

Tjenixen mina tappra följare, jag ser att ni kikar in varje dag trots att jag inte skriver något! Det är typ kaos nu, har så jäkla mycket att göra. Har tenta i databas på tisdag, kommer gå dit och skriva den utan att ha pluggat. Det kan faktiskt gå, därför jag går dit trots att jag inte har gjort en enda extenta (worst case tar jag den som omtenta om två veckor). Vi får se hur AI-tentan går på torsdag, den kan verkligen gå i vilken riktning som helst. Sen har vi ju internet inuti-kursen som måste redovisas senast på fredag och vi har fortfarnde 2½ labb kvar och det är labbar där vi spenderar 15 minuter att fundera på vad vi vill göra och skriva några rader kod bara för att debugga i 3h sen. Utmattande!
 
Anyways,  det är anledningen till att kreativiteten här sinar. Känns lagom kul att bara posta bilder på mina matlådor och kursböcker, så då blir det tyst istället, hehe... Blev jätteglad över all snö som kom för 10 dagar sedan, men de senaste dagarna har det mest regnat och frusit om vartannat så det är mest frusen slask och det är ganska deprimerande. Har klarat mig genom hela vintern och tyckt att det varit najs och okej, men just nu när vi är i mitten av mars och det bara är svinhalt och svinkallt ute och understället kliar mot min übertorra hud, är det rätt svårt att inte längta tills det är 15 grader och vårblommor ute och allt som behövs är sneakers och en skinnjacka ....
 
Min vy i skrivande stund! Alltså, matlådan ni ser är himmelsk! Kokt potatis och kokta grönsaker, löksås och grönsaksbollar. Mums! Och det senaste lunchnöjet är att se Gossip Girl-serien för hundrafemtionde gången, hehe.
 
Senaste veckan har sett ut såhär ca 12 timmar om dagen (plus minus mat). Anyways, kolla på matlådan (som plockas ihop i lunchdisken på Ica) - de har börjat med marinerade soja/tzayspett som "kött" till salladen!! *så glad*
 
Har så mycket matbilder i telefonen haha! Älskar när maten ser färgglad ut och tar autmatiskt bilder *skadad*
 
Såhär ser det ut vart och varannan dag ute nu. I bästa fall (när det är vindstillal), och då är det väldigt mysigt, men så snart det regnar is och allting blir glashalt är jag inte lika lycklig .... Saknar att rida ut framförallt!
 
Förresten var jag hemma förra helgen! Så himla mysigt att komma hem, som alltid, och mysa med Zindy och träffa familjen. Farmor hade hittat en massa gamla bilder som vi kikade igenom, och sedan fick jag feeling och kikade genom gamla skolbilder också. Så himla kul att titta på, haha!
 
ÄLSKAR den här bilden, haha!
När vi var små och farmor bodde i Ödåkra så hade de ett (för mig) gigantiskt badrum med bästa badkaret, och vi tjatade om att bada i badkar med stoooora bubblor varje gång vi var där, haha!
 
Josefine 15 år.
 
Det var så mysigt att komma hem och mysa med den här favoriten också ♥♥♥♥♥
 
Jag har i alla fall fått en timmes mysig skogspromenad med överlycklig vovve under alla dessa snödagar. Dock har det inte blivit någon pulka eller några skidor och det är jag fett ledsen över, jag älskar ju snö och vill spendera vartenda sekund ute i den, haha.
 
Nu: back to plugg. Vi hörs när allt är över!