Jag flyttar!

Sååå. Som en del vet, en listat ut eller hört på omvägar och som resten av er uppenbarligen inte har koll på: jag ska alltså flytta till fantastisk lägenhet nere i stan. En trea på 75 kvadrat med all lyx man kan tänka sig som student. Vi pratar diskmaskin, egen tvättmaskin och torktumlare, golvvärme och termostat så att jag själv kan reglera innetemperaturen. Den har en söt liten balkong med utsikt över Lunds vackra gamla tak och köket ska renoveras. Den är så himla fin och det känns så galet att den nu är "min"!

 

Min vy från sovrummet

 

Anledningen till att jag ska flytta suger dock. Återigen: en del av er vet, andra inte, men jag och M är alltså inte tillsammans längre. Mitt hjärta känns som att det slitits ut ur bröstkorgen, blivit bankad på med hammare, rullad i glassplitter och söndersliten i cirka tusen delar. Jag önskar att jag förstått, att jag kan vrida tillbaka tiden och ändra på allt, men det går inte. I början kunde jag varken äta eller sova, jag har varit arg, jag har varit tom. Nu försöker jag sluta önska att det blivit annorlunda - vi skulle ju bli gamla tillsammans! - för önskningar ändrar inget och fängslar mig bara i dåtiden, och istället blickar jag nu mot framtiden.

 

Jag har ingen aning om vart jag är på väg och jag ljuger om jag säger att jag är bekväm med det, men jag försöker tänka att tiden utvisar vad mitt hjärta brinner för och vill göra (lättare vissa dagar än andra). Så tack livet för utmaningarna du ger mig. Jag kan inte säga att jag alltid uppskattar det, men å andra sidan kan jag inte alltid påverka omvärlden på det sättet jag önskar heller. Ibland är det go with the flow som gäller, ibland kan man simma motströms.

 

Så nu vänder jag sida i boken och finner ett nytt kapitel. Det ska bli spännande att se vad som finns där. Tack för det som varit, och hej kära nya lägenhet, jag gillar dig redan!

1