Vecka 1

En vecka in på nya året hörrni, hur går det med era löften och mål? Jag utvärderar varje kategori med mål varje kväll innan jag somnar och hittills går det bra. Oftast blir det bara några få meningar på varje kategori, men det kan ju inte hända stora grejer alla dagar heller så det är bara rimligt.
 
 
I veckan som var fyllde Måns år, så vi firade honom med Lunch på Surf Shack (så goda glutenfria veganburgare!) och efter lite ärenden på stan blev det också en fika hos Café Landgren. Har länge velat gå dit, men herregud vad malplacerade vi kände oss när vi gick in. Det var typ bara "hippa" äppel-produktnördar som fikade där, haha. Fikan var god i alla fall, för min del blev det en galet god raw food snickerskaka samt varm choklad på havremjölk och Måns tog en vanlig morotskaka och kaffe. Mumsmums. 
 
Annars då. Jag har läst ut två böcker och påbörjat en tredje utöver alla artiklar jag läser under tentaplugget. Tänkte recensera dem lite senare för er. Den ena handlar om att prylbanta hemmet vilket är precis vad som ska hända nu.
 
 
Jag har också tagit tag i en del projekt, så som att rensa bokhylla, förråd och garderob (igen). Allt är inbokat i kalendern och jag är astaggad på att börja, men har trots det hägrande tentaplugget inte prokrastinerat med andra saker (fett stolt!). Jag har också fått min hästtransport såld, vilket känns jätteskönt - en mindre sak att tänka på! Min gamla sadel lämnas äntligen in hos sadelförmedlare imorgon. 
 
 
I torsdags tränade vi för Linn och det gick bra, det kändes verkligen som vi kommit framåt vilket var en härlig känsla. Mycket ökning/minskning i trav och galopp både på rakt spår och volt. Vi fortsätter alltså med grundridningen och bygga styrka och det känns bra. Det gick bättre än jag trodde, speciellt i traven blev jag glatt positivt överraskad, likaså vänster galopp. Höger galopp satt dock inte, det får vi jobba vidare på (även det andra, men detta mer). Var enormt nöjd efter träningen i alla fall, och sjukt taggad på att utvecklas (säker på att vi kommer ta ett jättekliv framåt detta år). 
 
Mhm, så livet rullar på och känns najs. Vill bara avklara morgondagens tenta så att jag får lite ledigt och därefter kan påbörja ny termin (är astaggad!). På torsdag åker jag och Måns till Ystad Saltsjöbad, världens bästa julklapp från Måns! Ser sååå mycket fram emot det. ♥
 
1
Anonym

HUR hinner du med allt? Blir du inte stressad? Tänker på att du pluggar på högskola också. Har ni inte fullt upp på den utbildningen? Eller är de bara någon tenta då och då? Inga andra uppgifter? Har ni inte fullt schema? 8-17 typ? Och hur många terminer har du gått nu? Är så nyfiken på detta! Ha en fin kväll!

Svar: Hej! Mja, jag tror faktiskt att jag kommit in i det här med pluggandet nu, äntligen! Tog ju bara 3 år, haha. För jag hade varit asstressad över att ha det såhär ifall jag precis börjat här och inte fått koll på hur jag bäst lär mig saker osv, men nu har jag ju koll och jag vet vad jag måste göra för att klara en tenta. Mitt bästa tips är att sänka garden, man behöver inte ha 5:or i allt, det räcker med godkänt för det är också sjukt jävla bra och om man "råkar" få överbetyg är det bara en trevlig bonus liksom. Vi har tentor ungefär vart 8-9 vecka, samt ett stort omtentatillfälle under augusti innan skolan börjar igen, så missar man någon kan man ta den/de då. Det stämmer att jag läser på teknisk högskola och datorteknik ÄR en krävande utbildning, så jag prioriterar alltid den högst. Däremot är de flesta undervisningstillfällen inte obligatoriska, förutom typ labbar och tentamen som du ju måste gå på (ibland finns det obligatoriska föreläsningar och övningar också, beror helt på vad det är för kurs). därför är det nödvändighvis inte fullt schema 8-17, för jag kan oftast plugga när jag känner för det, även om jag försöker hålla mig till 8-17. ibland blir det mer, ibland mindre. jag pluggar dock alltid minst 4 timmar på helgerna också, för annars går det inte ihop. jag är nu inne på min 8 termin, dvs sista terminen på år 4. preliminärt gör jag mitt exjobb nästa vår, men det beror helt på om jag hinner klara omtentamen på de grundblockskurser jag har efter mig. man får nämligen inte börja exjobba innan grundblocket, dvs de första 3 årens kurser, är klara, och i så fall blir det kanske en termin extra. Vi får se. Jag bryr mig inte jättemycket om jag ska vara ärlig, halvår hit eller dit liksom, även om det hade varit fett kul att bli klar snart.
Sååå, du undrade också HUR jag hinner med allt? Alltså, prioriteringar. Minimalismen kom in i mitt liv för ett år sedan och har gjort underverk. Minimalism betyder enkelt att du endast tar på dig att göra saker som du *älskar*. Om du inte känner "ÄLSKAR!!!" när du gör det, så skit i det. Så himla viktigt kan det inte vara att lägga din dyrbara tid på i så fall. Det är lite min nya filosofi och därför väljer jag noggrannt vad jag gör om dagarna. Jag tittade jättemycket på serier tidigare men blev illamående när jag insåg hur många (förmodligen) ÅR jag suttit i soffan och tittat på tv om du räknar ihop alla timmar jag lagt på serier. Bestämde mig då att jag endast ska följa några få väl valda favoritserier och istället börja läsa böcker om kvällarna, för det har jag saknat jättemycket. jag har också världens bästa medryttare till Spirre, jag hade nog aldrig hunnit med honom och tyckt det varit roligt om jag inte vetat att hon hjälper mig några gånger i veckan. de dagar jag får hjälp av min medryttare så brukar jag göra ett yoga- eller styrkepass på gymmet, springa en sväng eller helt enkelt bara vila istället, på så vis får jag ändå in lite annan träning som jag också känner att jag älskar. problemet är om man känner att man älskar "för mycket", då är det återigen prioriteringar som gäller. och hela tiden reflektera och evaluera - trivs jag såhär, vill jag ha det så? Jag saknar fotbollen ASmycket och står på kanten till att börja igen i ett studentlag, men jag är högst tveksam av anledningen att jag förmodligen kommer bli mer stressad än jag kommer njuta av det, och är det då värt? Kanske kan det komma senare i livet? Vi får se. Mina två högsta prioriteringar är skola och häst. därefter kommer olika forer av rolig träning, läsa böcker och hänga med härliga människor, i den mån jag har tid efter häst och skola. Det är väl så jag hinner med allt. Jag har två viktiga saker, tiden som blir över gör jag det jag känner att jag vill göra precis då. :) Hoppas detta var någorlunda svar, sorry för wall of text men tänker att du nog ville ha ett utförligt svar. Kram!
Josefine Myllenberg