Sötpotatissoppa [vegan, glutenfri, nötfri]

1 msk olja
1 gul lök
4-5 morötter
1 sötpotatis
2 vitlöksklyftor
1 liter vatten
1 grönsaksbuljong
rivet skal av 1/2 citron
2 cm färsk ingefära
2 tsk sambal oelek
2 dl ekologiska röda linser
GÖR SÅHÄR
Skala och skär lök, morötter och potatis i bitar. Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och låt löken fräsa med till den blir mjuk. Tillsätt vatten och lägg i potatis, morötter och grönsaksbuljong. Låt koka i ca 15 min. Skala och dela ingefära i mindre bitar, lägg i soppan. Mixa soppan med stavmixer/matberedare till slät konsistens. Låt åter koka upp. Skölj linserna och låt koka med i ca 10 min. Tillsätt rivet citronskal, pressade vitlöksklyftor och sambal oelek. Salta och peppra tills du är nöjd. Är soppan tjock kan du späda den med mer vatten. Njut med bröd till!