Garderobsrensning

Vet ni vad jag gjorde häromkvällen? (Nej, såklart inte). Hade en timme över och alldeles för mycket energi, men var verkligen mättad på 11 timmars plugg, så jag tog ut vartenda klädesplagg och pryl ur min garderob, torkade alla hyllplan, vårdade alla plagg samt sorterade ut i fem(!) högar: 1) "ÄLSKAR" (givetvis behålla!), 2) "åhh, jag älskar egentligen men de används så sällan/aldrig" (alltså kanske-hög), 3) skänka (rent och helt men inget andrahandsvärde), 4) sälja (helt och rent samt har ett andrahandsvärde), 5) släng (trasigt/permanent smutsigt och utan andrahandsvärde).
 
Jag har tyvärr ingen före-bild, men tänk er att det var relativt knökfullt. Detta är i alla fall vad jag har i space - en helt vanlig garderob med andra ord. Här rentorkad och redo för kläder igen.
 
Allting lades på sängen och skorna ställdes bredvid. Allt detta fick plats i garderoben innan. Nu var det bara att sortera ....
 
Relativt få plagg hamnade spontant i hög 1, älska-högen. Det var bara plagg som jag verkligen trivs i och används ofta. Dessa hängdes tillbaka i en luftig garderob. Det blev däremot extremt mycket plagg i hög 2, kanske-högen. Dessa plagg gick jag igenom igen i slutet, några få åkte in i garderoben på "prövotid" (för att se om jag kommer använda dem) och några flyttades till hög 4, sälja-högen. Resten packades ner i en låda som hamnade i förrådet. Om jag kommer på att jag saknar plagget kan jag alltid gå att hämta det. Om det glöms bort och inte hämtas inom ett par månader så kommer det säljas. Det var totalt 10 grejer som hamnade i sälja-högen och endast 4 plagg i hög 5, släng-högen. Nu är min garderob mycket mer normal i storlek, men jag siktar på att se om jag kan minska ner den ännu mer, men det kommer att få ta sin tid och det är inte ens säkert att det händer, och i så fall är det okej.
 
Här uppe låg väskor och en hatt tidigare. Älskar hatten, men Lund är fel klimat att ha hatt i (det blåser alltid och den flyger då iväg!). Här hamnade nu boxar med accessoarer som tidigare varit krångligt inklämda bland hyllorna. Nu är de lättåtkomliga. Även en svart lackad aftonväska och en vit virkad aftonväska får bo här (vill ha båda för variationens skull). 
 
Många plagg men titta vad mycket space det är mellan galgarna där de hänger? Fantastiskt luftigt! Får ej komma in fler galgar här ... Bilden ser så himla mycket rörigare ut än vad det faktiskt är. Tror det beror på nattlinnet och kaftanen som hänger på dörren tillsammans med bh:arna.
 
Här nere hade jag innan skor som stod på varandra (i lådor). Svårt att komma åt och inte alls lättöverseeligt. Vissa av dem passade mig inte ens men stod kvar av dåligt samvete för att de kostat så mycket. Skorna som står kvar är två chelseaboots (kunde inte välja), det ena paret har platå och är lackade, det andra paret är vanliga klassiska. Sedan ett par lackade stövletter med spännen samt ett av mina sista inköp från 2017: vita sneakers inför våren (det var innan jag var medveten om vad mode kostar i människoliv och miljö, var så nöjd med att jag fick ett par ordentliga lädersneakers för 129 :- på rea). Två par skor kommer att säljas av de ni såg längre upp i inlägget, de andra sparar jag då de är för "finare tillfällen" eller "varmare tillfällen", och det känns dumt att rensa bland sommarkläder (samt skor) på vintern ... Det kommer ju bli fler rensningar än denna i år, förmodligen en per årstid.
 
Garderobsdelen med hyllplan blev också jätteluftig. 5 st korta t-shirts och 3 st långa t-shirts. Mest plagg här är träningskläderna som jag har två uppsättningar av för inomhusträning och en uppsättning av för utomhusträning. Har också tre olika sorters mysbrallor, men rättfärdigar det med att det är det enda jag glider runt i så snart jag inte är i skolan eller i stallet, hehe.
 
En sak jag dock ska försöka göra är att så snart det kommer in ett nytt plagg så måste ett gammalt ut - på så vis hoppas jag att det endast köpa nya (eller begagnade!) plagg när det verkligen kommer ett behov då ett gammalt kanske blivit trasigt eller fläckigt, eller om jag i värsta fall tröttnat på det (målet är dock att ha så pass klassiska plagg att jag inte tröttnar alls). Kul kväll och skön paus i plugget, tog inte alls så mycket tid som man kan tro (då hade jag aldrig gjort det på grund av att tid är en mycket begränsad vara de närmsta veckorna). Kruxet är att gå direkt på första känslan av om man gillar och trivs i plagget eller ej, och inte spara på saker bara för att de var dyra i inköp, en gåva från nån man tycker om eller liknande, trots att man inte alls trivs i det eller så.
 
Nu bävar jag för förrådet, som måste städas absolut senast i sommar. Det är numera knökfullt, och en stor del är massa kläder och skor jag inte riktigt kunnat slita mig ifrån ännu (och så några finklänningar/balklänning på det) .....
1
Jeanetet

Åh vad härligt! Jag känner mig alltid så lättad när jag har rensat ut :)

Svar: Ja, visst känns det bra efteråt!
Josefine Myllenberg