Allt möjligt

Skrev ett långt inlägg som försvann, orkar inte skriva om ordentligt. Det handlade mest om veckan och senaste dressyrträningen och kontentan var att jag måste tänka på att använda vaderna och inte hälarna (där sporrarna sitter)  när jag skänklar, samt att heeela tiden göra något (öppna, sluta, förvänd öppna/sluta, öka, minska, sakta av, sätta igång osv osv). Han har en tendens att trycka upp nacken och därmed sänka ryggen, så behöver fundera på hur vi ska lösa det ...
 
Annars då. Har på allvar börjat ta tag i vad som händer efter examen. Planen är ju att ta examen nästa sommar, och det närmar sig med stormsteg. Har den där tanken om att eventuellt forska, men har för dålig koll på hur det funkar (och vad jag ens ska forska på?!). Om de till exempel bara går på betyg är det ju kört, går de på exjobb så blev jag plötsligt skiträdd men har i alla fall en chans kvar osv. Mejlade studievägledare om detta så får se vad jag får för svar.
 
I övrigt har det typ bara varit plugg och skola, så har inget mer att rapportera. Spirre löshoppades idag och han ääälskar det, blir alltid överentusiastisk och supertaggad av hinder. Så kul att se!
 
Bilder från senaste tiden:
 
Snö snö snö!!
 
Jag har fått för mig att klippa håret riktigt kort igen. Testbild ovan. Eventuellt ytterligare lite kortare. Problemet är att om det ska vara så kort vill jag verkligen ha volym i håret så det inte blir platt som en pannkaka, och jag vill absolut inte behöva lägga massa tid på att stylea det (med tanke på att jag med dagens längd bemödar mig mig med att borsta håret ca 3 gånger i veckan och det är den tyngsta stylingen mitt hår får, haha).
 
Min älskade ryggsäck från Alexander Wang har gått sönder och jag gråter. Väl använd så var väl väntat, men åh vad jag älskar denna ryggsäck. Även om den var dyr i inköp så har jag räknat ut att slutliga priset PPA (pris per användnig) inte blev mer än 1 kr/användning. Väl värt med andra ord! (med tanke på att jag har köpt plagg på HM för 200 spänn som använts 4 gånger innan det gått sönder/blivit nopprigt/jag gjort mig av med det och som då hade PPA på 50 kr)
 
Hade en jättemysig lunch med pappa och fick en fantastisk "risotto" fast på bulgur toppad med pepparrotschips, grönkålschips, färska kryddor, svamp och annat smått och gott. Jag hann dock äta ett par tuggor innan vi insåg att det blivit ett missförstånd, bulgur är ju inte glutenfritt! (mådde rätt illa resten av dagen, så typiskt!)
 
Bästa frukost/brunch/mellis-maten! Varm choklad gjord på sojamjölk (Alpros iKaffe-version helst); banan med jordnötssmör (givetvis är det choklad jag blandat ner i jordnötssmöret - så gott!); smoothie på banan och hallon; samt knäckebröd med gottigt pålägg!
 
När snön töade bort dök dessa guldklimpar upp! Det är vår hörrni!
 
På alla hjärtans dag var jag en såndär romantisk person och gjorde hjärtformade pannkakor till frukost, så när Måns steg upp var det bara att hugga in!
 
Samma dag var det fantastiskt väder. Älskar när hela världen är insvept i ett tunt frosttäcke så att allting har en svagt vitgrå nyans och riktigt glimmar i det stilla, molnlösa vädret. En helt fantastisk morgonträning blev det med andra ord!
 
På alla hjärtans dag-kvällen blev det pizza, Kullamust och mys i soffan. Bästa!
 
Har blivit helt besatt av läppstiften som Balmain gjorde för L'Oréal Paris, speciellt det orangea eftersom det passar min varma hudton och blåa ögon som hand i handske. Ville dock inte köpa hem det pga utmanar mig själv att inte köpa hem massa nya prylar, men kom på att jag har en ögonskugga i samma nyans. Bästa hacket: blanda läppsyl och ögonskugga så har du ett perfekt läppstift! (Mvh använder aldrig smink)
 
Fick en fråga om jag inte kunde skriva mer om plugget. Visst kan jag försöka göra det! Vad är det specifikt jag ska skriva om? Vad vi faktiskt gör i mer detalj, eller något annat? Här ovan är en bild från våning 4 där vi gör våra labbar i kursen Internet inuti. Det är totalt 6 labbar där vi ska implementera alla lager från Ethernet upp till applikationsnivå så att vi kan skicka och ta emot paket (i slutet ska vi kunna ladda en hemsida), det är fett klurigt speciellt eftersom varken jag eller min labbpartner kan programmeringsspråket C++ som labbarna skrivs i. Det är typ det klurigaste, för vi lyckas ändå fatta hur uppgiften ska lösas, men att skriva lösningen är en annan femma, haha! På bilden ser ni programmet Wireshark till vänster där man kan tracka alla paket som skickas på nätverket, den svarta linjen är ett paket som vårt program skickat men som innehåller fel. Till höger syns terminalen där vi får utskrifter från programmet för att enklare kunna tracka vår fel.
 
Har ni haft en bra vecka?