Allt möjligt

Skrev ett långt inlägg som försvann, orkar inte skriva om ordentligt. Det handlade mest om veckan och senaste dressyrträningen och kontentan var att jag måste tänka på att använda vaderna och inte hälarna (där sporrarna sitter)  när jag skänklar, samt att heeela tiden göra något (öppna, sluta, förvänd öppna/sluta, öka, minska, sakta av, sätta igång osv osv). Han har en tendens att trycka upp nacken och därmed sänka ryggen, så behöver fundera på hur vi ska lösa det ...
 
Annars då. Har på allvar börjat ta tag i vad som händer efter examen. Planen är ju att ta examen nästa sommar, och det närmar sig med stormsteg. Har den där tanken om att eventuellt forska, men har för dålig koll på hur det funkar (och vad jag ens ska forska på?!). Om de till exempel bara går på betyg är det ju kört, går de på exjobb så blev jag plötsligt skiträdd men har i alla fall en chans kvar osv. Mejlade studievägledare om detta så får se vad jag får för svar.
 
I övrigt har det typ bara varit plugg och skola, så har inget mer att rapportera. Spirre löshoppades idag och han ääälskar det, blir alltid överentusiastisk och supertaggad av hinder. Så kul att se!
 
Bilder från senaste tiden:
 
Snö snö snö!!
 
Jag har fått för mig att klippa håret riktigt kort igen. Testbild ovan. Eventuellt ytterligare lite kortare. Problemet är att om det ska vara så kort vill jag verkligen ha volym i håret så det inte blir platt som en pannkaka, och jag vill absolut inte behöva lägga massa tid på att stylea det (med tanke på att jag med dagens längd bemödar mig mig med att borsta håret ca 3 gånger i veckan och det är den tyngsta stylingen mitt hår får, haha).
 
Min älskade ryggsäck från Alexander Wang har gått sönder och jag gråter. Väl använd så var väl väntat, men åh vad jag älskar denna ryggsäck. Även om den var dyr i inköp så har jag räknat ut att slutliga priset PPA (pris per användnig) inte blev mer än 1 kr/användning. Väl värt med andra ord! (med tanke på att jag har köpt plagg på HM för 200 spänn som använts 4 gånger innan det gått sönder/blivit nopprigt/jag gjort mig av med det och som då hade PPA på 50 kr)
 
Hade en jättemysig lunch med pappa och fick en fantastisk "risotto" fast på bulgur toppad med pepparrotschips, grönkålschips, färska kryddor, svamp och annat smått och gott. Jag hann dock äta ett par tuggor innan vi insåg att det blivit ett missförstånd, bulgur är ju inte glutenfritt! (mådde rätt illa resten av dagen, så typiskt!)
 
Bästa frukost/brunch/mellis-maten! Varm choklad gjord på sojamjölk (Alpros iKaffe-version helst); banan med jordnötssmör (givetvis är det choklad jag blandat ner i jordnötssmöret - så gott!); smoothie på banan och hallon; samt knäckebröd med gottigt pålägg!
 
När snön töade bort dök dessa guldklimpar upp! Det är vår hörrni!
 
På alla hjärtans dag var jag en såndär romantisk person och gjorde hjärtformade pannkakor till frukost, så när Måns steg upp var det bara att hugga in!
 
Samma dag var det fantastiskt väder. Älskar när hela världen är insvept i ett tunt frosttäcke så att allting har en svagt vitgrå nyans och riktigt glimmar i det stilla, molnlösa vädret. En helt fantastisk morgonträning blev det med andra ord!
 
På alla hjärtans dag-kvällen blev det pizza, Kullamust och mys i soffan. Bästa!
 
Har blivit helt besatt av läppstiften som Balmain gjorde för L'Oréal Paris, speciellt det orangea eftersom det passar min varma hudton och blåa ögon som hand i handske. Ville dock inte köpa hem det pga utmanar mig själv att inte köpa hem massa nya prylar, men kom på att jag har en ögonskugga i samma nyans. Bästa hacket: blanda läppsyl och ögonskugga så har du ett perfekt läppstift! (Mvh använder aldrig smink)
 
Fick en fråga om jag inte kunde skriva mer om plugget. Visst kan jag försöka göra det! Vad är det specifikt jag ska skriva om? Vad vi faktiskt gör i mer detalj, eller något annat? Här ovan är en bild från våning 4 där vi gör våra labbar i kursen Internet inuti. Det är totalt 6 labbar där vi ska implementera alla lager från Ethernet upp till applikationsnivå så att vi kan skicka och ta emot paket (i slutet ska vi kunna ladda en hemsida), det är fett klurigt speciellt eftersom varken jag eller min labbpartner kan programmeringsspråket C++ som labbarna skrivs i. Det är typ det klurigaste, för vi lyckas ändå fatta hur uppgiften ska lösas, men att skriva lösningen är en annan femma, haha! På bilden ser ni programmet Wireshark till vänster där man kan tracka alla paket som skickas på nätverket, den svarta linjen är ett paket som vårt program skickat men som innehåller fel. Till höger syns terminalen där vi får utskrifter från programmet för att enklare kunna tracka vår fel.
 
Har ni haft en bra vecka?

All black

 
My style? It's black, and it's expensive. No, wait! That's my horse ...
 
Kappa Lager 157 | Halsduk Acne
T-shirt samt byxor  &Other Stories
Strumpbyxor med hjärtan Asos
Chelseaboots Tiger of Sweden
Solglasögon Céline | Klocka Michael Kors
1

Garderobsrensning

Vet ni vad jag gjorde häromkvällen? (Nej, såklart inte). Hade en timme över och alldeles för mycket energi, men var verkligen mättad på 11 timmars plugg, så jag tog ut vartenda klädesplagg och pryl ur min garderob, torkade alla hyllplan, vårdade alla plagg samt sorterade ut i fem(!) högar: 1) "ÄLSKAR" (givetvis behålla!), 2) "åhh, jag älskar egentligen men de används så sällan/aldrig" (alltså kanske-hög), 3) skänka (rent och helt men inget andrahandsvärde), 4) sälja (helt och rent samt har ett andrahandsvärde), 5) släng (trasigt/permanent smutsigt och utan andrahandsvärde).
 
Jag har tyvärr ingen före-bild, men tänk er att det var relativt knökfullt. Detta är i alla fall vad jag har i space - en helt vanlig garderob med andra ord. Här rentorkad och redo för kläder igen.
 
Allting lades på sängen och skorna ställdes bredvid. Allt detta fick plats i garderoben innan. Nu var det bara att sortera ....
 
Relativt få plagg hamnade spontant i hög 1, älska-högen. Det var bara plagg som jag verkligen trivs i och används ofta. Dessa hängdes tillbaka i en luftig garderob. Det blev däremot extremt mycket plagg i hög 2, kanske-högen. Dessa plagg gick jag igenom igen i slutet, några få åkte in i garderoben på "prövotid" (för att se om jag kommer använda dem) och några flyttades till hög 4, sälja-högen. Resten packades ner i en låda som hamnade i förrådet. Om jag kommer på att jag saknar plagget kan jag alltid gå att hämta det. Om det glöms bort och inte hämtas inom ett par månader så kommer det säljas. Det var totalt 10 grejer som hamnade i sälja-högen och endast 4 plagg i hög 5, släng-högen. Nu är min garderob mycket mer normal i storlek, men jag siktar på att se om jag kan minska ner den ännu mer, men det kommer att få ta sin tid och det är inte ens säkert att det händer, och i så fall är det okej.
 
Här uppe låg väskor och en hatt tidigare. Älskar hatten, men Lund är fel klimat att ha hatt i (det blåser alltid och den flyger då iväg!). Här hamnade nu boxar med accessoarer som tidigare varit krångligt inklämda bland hyllorna. Nu är de lättåtkomliga. Även en svart lackad aftonväska och en vit virkad aftonväska får bo här (vill ha båda för variationens skull). 
 
Många plagg men titta vad mycket space det är mellan galgarna där de hänger? Fantastiskt luftigt! Får ej komma in fler galgar här ... Bilden ser så himla mycket rörigare ut än vad det faktiskt är. Tror det beror på nattlinnet och kaftanen som hänger på dörren tillsammans med bh:arna.
 
Här nere hade jag innan skor som stod på varandra (i lådor). Svårt att komma åt och inte alls lättöverseeligt. Vissa av dem passade mig inte ens men stod kvar av dåligt samvete för att de kostat så mycket. Skorna som står kvar är två chelseaboots (kunde inte välja), det ena paret har platå och är lackade, det andra paret är vanliga klassiska. Sedan ett par lackade stövletter med spännen samt ett av mina sista inköp från 2017: vita sneakers inför våren (det var innan jag var medveten om vad mode kostar i människoliv och miljö, var så nöjd med att jag fick ett par ordentliga lädersneakers för 129 :- på rea). Två par skor kommer att säljas av de ni såg längre upp i inlägget, de andra sparar jag då de är för "finare tillfällen" eller "varmare tillfällen", och det känns dumt att rensa bland sommarkläder (samt skor) på vintern ... Det kommer ju bli fler rensningar än denna i år, förmodligen en per årstid.
 
Garderobsdelen med hyllplan blev också jätteluftig. 5 st korta t-shirts och 3 st långa t-shirts. Mest plagg här är träningskläderna som jag har två uppsättningar av för inomhusträning och en uppsättning av för utomhusträning. Har också tre olika sorters mysbrallor, men rättfärdigar det med att det är det enda jag glider runt i så snart jag inte är i skolan eller i stallet, hehe.
 
En sak jag dock ska försöka göra är att så snart det kommer in ett nytt plagg så måste ett gammalt ut - på så vis hoppas jag att det endast köpa nya (eller begagnade!) plagg när det verkligen kommer ett behov då ett gammalt kanske blivit trasigt eller fläckigt, eller om jag i värsta fall tröttnat på det (målet är dock att ha så pass klassiska plagg att jag inte tröttnar alls). Kul kväll och skön paus i plugget, tog inte alls så mycket tid som man kan tro (då hade jag aldrig gjort det på grund av att tid är en mycket begränsad vara de närmsta veckorna). Kruxet är att gå direkt på första känslan av om man gillar och trivs i plagget eller ej, och inte spara på saker bara för att de var dyra i inköp, en gåva från nån man tycker om eller liknande, trots att man inte alls trivs i det eller så.
 
Nu bävar jag för förrådet, som måste städas absolut senast i sommar. Det är numera knökfullt, och en stor del är massa kläder och skor jag inte riktigt kunnat slita mig ifrån ännu (och så några finklänningar/balklänning på det) .....