Skåne ♥ Snö

Alltså som snön vräkt ner idag! Fick en smärre chock när jag kikade ut och såg ett ordentligt snölager på ett par centimeter när jag vaknade i morse. Snön yrde utanför och jag insåg snabbt att gårdagens blåst höll i sig (igår var det så kyligt och blåsigt att min kära häst, trots att klockan bara var 10 på morgonen, kom springades och gnäggandes till mig i hagen - han som annars aldrig är intresserad av att gå in - och sedan stod han och huttrade så att hovarna klapprade mot golvet inne i stallet). Idag släpptes hästarna inte ens ut på grund av all blåst och snö (kallare idag än igår så hade slutat med iskall häst igen bara), herregud som det vräkt ner, närmre två decimeter!
 
Själv har jag varit överlycklig och förtvivlad samtidigt. Överlycklig för snön och vintern, jag älskar snö! Förtvivlad för att jag inte äger en pulka, inte har någon att åka pulka med samt inte har möjlighet att prioritera pulkaåkning framför skolan. Har i alla fall fått njuta av snön genom promenad till och från skolan, bättre det än inget alls I guess.
 
Fantastiskt snölandskap att vakna till!
 
Kolla. Så. Mycket. Snö!!!
 
När jag kom till stallet så klarnade det för några minuter innan nya snömoln vällde in.
 
Fattar ni hur det bara vällde ner??
 
Syns ganska tydligt vem som gillar vinter och snö och vem som inte gör det, haha!
 
Så, idag har jag packat och skcikat en massa paket som jag sålt på Tradera. Märks att fattigjanuari är över för nu säljs saker som smör i solsken igen. Skönt för mig, extra klirr i kassan i sommar, hihi! I övrigt har jag mest grejat med AI-kursen, vi blev klara med vår robotlocalizer idag och ska bara skriva rapport på den tills fredag. Har lite ändringar att göra på designen i databasprojektet, och vi måste bli klara med labbarna i internet inuti asap. Sen är det bara tentaplugg!
 
Saker att ta tag i:
♦ Klura ut vilket område jag tycker är mest intressant inom computer science och försöka nätverka på det området. Snackade med lite olika personer om hur man får doktorandtjänst och sånt, och insåg snabbt att det är nätverka som gäller (gulp, inte min grej men nu måste jag visst börja intressera mig för sånt också, jag som inte gillar - eller ja, snarare är rädd för - människor, haha).
♦ Bestämma mig för vilken av alla kurser jag anmälde mig till i läsperiod 4 som jag faktiskt ska läsa. Sugen på projekt i datavetenskap men jag har 1) ingen att göra det med (och tycker det verkar läskigt att göra själv)(vilket borde vara en anledning till att definitivt göra det #utmaning) och 2) har ingen idé på vad för projekt jag ska göra.
♦ Fixa fram ett stormkök. Nej, jag ska inte bli prepper, men däremot har jag bokat flygbiljetter till två veckor på Island i sommar med Måns, Christoffer och Oskar och det är givetvis vandring som gäller vilket vi är aspepp på. Sist delade jag och Måns på ett trangiakök dock och det blev lite väl mycket väntetid eftersom bara en kunde fixa mat åt gången (lagom kul när man ligger på kaloriunderskott och är hangry). Nu är den stora frågan: gas- eller etanoldrivet stormkök? Note to self: rota i pappas förråd för är 99% säker på att där finns ett trangiakök jag kan låna.
1

Skiphtesgasque

Ny (löne)månad! Jag älskar när CSN och lönen trillar in på kontot och det är en ny månad, känns alltid som en ny fräsch start, haha. Dessutom är det ju alltid i samband med detta som jag säljer som mest på Tradera *gnider mina händer* (lol)! Bästa när man kan skicka in en massa spar på Dreams alltså, och visuellt ser hur mycket närmre jag kommer mina mål (basically semester, semester, semester, hehe).
 
Igår var det skipthesgasque förresten. Hade lite panik över klädkoden "mörk kostym" eftersom reglerna säger knälång kjol/klänning (och byxor är ej tillåtna istället för klänning) och jag har gjort mig av med alla de (slitna/illasittande) klänningar jag hade. Jag äger alltså ingen cocktailklänning?! Gillar klädkoder efterom de er till att alla klär sig på "samma nivå" och tycker att de ska följas, men jag märkte att folk tar rätt lätt på dem. Nästan alla hade korta klubbklänningar på sig till exempel. Min tanke var väl "aja, regler är väl till för att brytas" (som alla andra också verkade ha tänkt?) så jag valde mina svarta, vida sidenbyxor och ett elegant sidenlinne till det, mest i brist på annat. Kändes bra, fick mycket komplimanger och var allmänt nöjd. Kul att det funkar med min "nya", "lilla" (normalstora) garderob efter alla utrensningar. Jag vill dock ändå införskaffa en klassisk cocktailklänning inför framtiden, för det lär inte vara sista gången den här klädkoden dyker upp. Innan har jag alltid tänkt att jag ska börja köra kostym istället, som killarna, för de bär alltid samma (och en skräddarsydd kostym är så satans snyggt) och då skulle jag bli av med problemet att behöva skaffa en ny klänning varje gång. Men, hallå, problem? Snacka om att skapa problem, såklart man kan ha samma klänning vid flera tillfällen! (never occured to me before) Och även om jag är mer bekväm i byxor så har jag insett att det är fan lyxigare med en sval klänning än att sitta och svettas i ullkostym, så jag slopar den tanken igen!
 
Jaja, nog om klädtankar (måste sluta vara så obsessed med kläder!), ville bara skriva ner mina tankar nu i början av minimeringsprocessen för det kan vara kul att gå tillbaka till senare. Vi hade en skitkul kväll igår. Den började med att Ordenskapitlet delade ut medaljer till alla som engagerat sig i sektionen under året som var, och att Staben 2018 fick presentera sig med sitt tema (Tillbaka till Vintergatan♥♥♥), därefter var det själva sittningen där alla styrelsemedlemmar skiphtades in, vi åt god mat, drack lite för mycket drinkar och hade allmänt kul. Alex övertalade oss att hänga med till Helsingkrona så vi tog ett väldigt spontant beslut att betala för nationskort den här terminen trots allt, en timme senare fick vi kortet i appen och det vara bara att tåga dit, visa upp det och sedan dansa rumpan av sig. Så kul!
 
Bilder från igår:
 
Øverphøs 2017 utmanar Øverphøs 2018 i nudelätartävling.
 
Tyckte själv att jag var svinsnygg vilket tydligen behövde förevigas med selfies (som jag nu postar eftersom jag håller med mig själv, haha). Hann nämligen inte ta någon outfitbild innan då Måns tjatade om att vi skulle bli sena, hehe. Det var ju så kul att kladda med smink!
 
Sjukt smickrande bild som beskriver mitt och Måns förhållande väldigt bra!
 
Jag och Alex var duktiga på att dricka drinkar och stjäla foliehattar(!?)
 
Sittning. Maten var bra, efterrätten var gudomlig. Grym specialmat! Kul!

Dress for Success

 
"Klä dig för jobbet du vill ha istället för jobbet du har" har jag hört många gånger. Vet inte vad jag vill ha för jobb, men jag gillar mina byxor ovan - de är förmodligen de skönaste jag äger (och snygga också!)
 
Skjorta - COS | Cashmeretröja - HM Premium
Byxor - oklart, second hand | Chelsea boots - John Spencer
Klocka - Michael Kors | Ringar - ärvda av farmor ♥