Plugg, jobb och godis på snöre

Heej! Hur har er vecka varit? Min har varit bra! Blir mer och mer kär i min lägenhet för varje dag som går, och saker börjar falla på plats nu! Det är soffan som saknas (beställd och ska vara på plats inom två veckor) och eventuell takbelysning i vardagsrummet som är de två viktigaste grejerna jag vill ha in, sen är det ganska klart!
 
Skulle vilja ha tygservetter, enhetliga förvaringslådor för säsongskläder till garderoben samt en skrivbordsstol på hjul också, men det kommer så småningom tänker jag. Har massor av grejer i förrådet jag ska ta tag i att sälja, ska bli så skönt att bli av med det efterhand. Målet är en väldigt "clean" look i lägenheten och minimum av antalet ickefunktionella prylar, och det hade ju varit guld om förrådet blev mer eller mindre tomt (sånär som på vandringsryggsäck, kängor och typ vinterjacka).
 
Jag har alltid sagt att jag inte ska ha en tv när jag äntligen bor och får bestämma själv (jag är typ allergisk mot tv-apparater som sjtäl fokus från oftast viktigare saker som umgänge eller bokläsning eller avslappning - tror jag är skadad från att tv:n står på dygnet runt hemma hos mina föräldrar oavsett om någon är där eller inte och alltid känns som att den stjäl fokus från koversationer, hehe). Jag är egentligen fortfarande inne på det spåret, för vill jag kolla serier kollar jag på datorn. Däremot föreställer jag mig mysiga middagar och Netflix-maraton med vänner och då känns det ju väldigt lägligt med en större skärm att streama mot. Jag kan därför inte bestämma mig för hur jag ska göra. Och om jag bestämmer mig för att skaffa någon form av skärm, ska det då vara en actual TV, eller bara just en skärm, eller kanske en projektor så att man aktivt måste rulla ner duken för att titta, och så syns det typ inte annars? Helst hade jag velat ha Samsungs "art TV" som smälter in i väggen som en tavla när den inte används, men jag kommer ju aldrig i livet lägga 13-20 papp på en tv!? Grejen är ju just att jag vet att den inte kommer användas såvida jag inte har minst en annan person här och vi ska kolla på något, och jag vet inte riktigt hur ofta det skulle hända? Känns som en dyr investering för något som inte kommer användas särskilt mycket ... Nä, det där får jag fortsätta tänka på känner jag! (eller så skaffar jag en spelkonsoll och så är problemet löst - då kommer den användas hela tiden, haha!)
 
Nä, men förutom att ha fixat i lägenheten (och sprungit i second hand butiker för att hitta sängramar, lampor och stolar) så har jag pluggat den här veckan. Får panik på hur långsamt det går, men minnet börjar komma tillbaka vad gäller derivator, intergraler, differentialfunktioner och Maclaurinutvecklingar. Vill och måste verkligen sätta den tentan nu. Igår jobbade jag också, presenterade sommarens projekt (kommer en sneakpeak senare!) och diksuterade huruvida vi fortsätter anställningen i höst. Så kul!
 
Lite bilder från veckan:
 
Såhär går det när paketutlämningen också råkar vara godisaffären ... Känner att de valt ett vinnande koncept, haha
 
Jag har skaffat nya glasögon. Eller ja, mitt första par glasögon. Jag har inte dålig syn (såvitt jag vet - eller ja, det ena kompenserar för det andra så jag behöver inga glasögon men har ändå "för dålig syn" för att kunna bli stridspilot *RIP 17-åriga Josefines dröm*). Dessa är köpta för att filtrera bort blått ljus som datorer, mobiler och tv-skärmar avger. Blått ljus tenderar nämligen vid längre exponering att göra ögonen torra, kan ge stel nacke och huvudvärk med mera (saker som jag ofta känner av), så jag tänkte att jag skulle testa då jag har vänner som är mycket nöjda med liknande glasögon fast från andra återförsäljare. Dessa är köpta via LadyBoss glasses. De har massa snygga modeller (finally någon som fattar att de ska vara BÅDE snygga OCH funktionella), ville typ ha alla haha!
 
Älskar den här vyn. Detta är från mitt sovrum, brukar alltid ha balkongdörrarna vidöppna och ligga i sängen och titta ut över taken och på himlen. Det är magiskt. Är helt kär, haha!
 
I morse blev det bananpannkakor till frulle. Älskar att lyxa till det för mig själv. Mums!
 
Igår när jag var ute och hrm spelade pokemon gick en runda så stötte jag på det här och blev nyfiken, så var tvungen att kika närmre!
 
Emmet 5 år bad alltså om bidrag till godis via ett snöre från balkongen med en påse längst ner, haha så genialiskt och gulligt! Någon hade redan lagt lite mynt och godis, men eftersom Ica låg länsgt ner på gatan var jag tvungen att gå dit bara för att köpa godis till Emmet, så jag köpte lite minichokladbitar för att lägga ner i påsen (hade bara en 500-lapp löst och kändes lite väl generöst för att ge bort som godispengar haha)
 
Men eftersom jag tycker det är lite kul att vara sadistisk också så lade jag godiset längst ner i påsen och sen köpte jag ett äpple utöver det och lade på toppen. Tänk först besvikelsen och sedan glädjen ovanpå det, haha! (till mitt försvar anser jag Grand Smith äpplen faktiskt vara godis, de är ju så goda!)
 
Emmet gav mig en fantastisk idé by the way, hen är ju ett geni vad gäller entreprenörskap så jag funderar på om jag kan göra likadant. Kan ju skriva min mentala ålder istället för fysiska (inte säker på att "Josefine 25 år vill ha pengar till godis" anses lika gulligt nämligen, hehe). Vad tror ni? 😂😉
1
Ajli Müller

ett geni! Helt klart, det rara och oskuldsfulla i det hela gör ju att man VILL lämna pengar och godis ;D

Hoppas att du får det perfekt i lägenheten, med eller utan TV!

Svar: haha men ellerhur, visst är det så! <3
tack snälla! :)
Josefine Myllenberg