10 Saker att göra om du är uttråkad

Sponsrat inlägg/ paid content.
Det är ofta man bara hamnar i soffläge i ren tristess - så här kommer 10 olika saker man kan hitta på när man har riktigt tråkigt och få tiden att gå lite snabbare.
 
1. Nostalgitripp med klassiska spel
På nätet går det att spela klassiska Super Mario Bros direkt i webbläsaren, går att göra oavsett om man sitter vid datorn eller med mobilen och är dessutom enkelt! Eller varje inte samla familjen runt ett parti fia med knuff, monopol eller ett 1000-bitars pussel?
 
I våras spelade jag massor av spel med vänner, Munchkins är en stor favorit!
 
2. Nyare moderna spännande spel
Det finns förstås tusentals olika spel online. På TV går det ofta reklam för olika spelbolag som man kan prova, men det finns även sajter som Casinon.nu som recenserar alla olika sajter för att hitta det bästa.
 
3. Kreativa eller estetiska fritidssysslor
Om man bor nära en hobbybutik eller en större matbutik finns det målarböcker för vuxna som blivit väldigt populärt på senaste. Det är både avslappnande och roligt att sitta och färglägga geometriska mönster.
 
4. Upptäck en ny pod eller blogg
Det finns många underhållande poddar och bloggar som man kan spana in. Läs några inlägg eller ladda ner de första avsnitten av en ny grym pod samtidigt som du kopplar av i soffan, det dödar garanterat alltid några minuter. Just nu är mina favoriter att lyssna på partiledarutfrågningar i P1 (visserligen inte en pod, men ändå), samt Isabella Löwengrips blogg som jag läser en gång om dagen.
 
5. Titta på en ny serie eller utforska ny musik
Om man har tillgång till Netflix eller Spotify är det busenkelt att hitta nya serier (eller se om en gammal goding)(Gossip Girl ♥ haha) och ny musik med “Discover” funktionen som båda apparna har (Spotify är riktigt duktiga på att hitta ny musik som man gillar). Genom Spotify kan man sätta ihop en egen spellista med ny musik för att döda några minuter. Så länge man har en dator, smartphone, chromecast eller apple TV är det lätt som en plätt.
 
En dagsutflykt i Danmark med familjen i somras
 
6. Ta en dagsutflykt
Har man tråkigt och är ledig kan man ju ta en dagsutflykt. Packa ner en picknick och hoppa upp på cykeln och åk iväg på en dagsutflykt till en park (som vi gjorde för några veckor sedan). men det förutsätter ju förstås att det är sommar. Under vinterhalvåret kan man ju alltid bjuda nära och kära på en mysig picknick i vardagsrummet istället (det är faktiskt väldigt mysigt, tänd massor av ljus och njut av regnet som smattrar rytmiskt mot rutorna). Och vet ni, annars är det ju faktiskt bara att klä sig efter väder!
 
7. Pyssla
Det finns många små pyssel man kan göra när man har tråkigt. Ett bra tips är att framkalla bilder för att sätta ihop ett fotoalbum, det går att göra online likväl som klippa och klistra själv för att få en lite mer personlig touch på det (detta brukar dessutom vara extremt populära julklappar till släktingar - tips tips!). Bjud över en kompis och gör det tillsammans vet jag!
 
8. Lär dig vika origami
Alla har ju försökt att vika det bästa pappersflygplanet vid något tillfälle, varför inte prova på att vika ett lite mer avancerat papper. Det finns guider över hela internet som gör det mycket enklare att komma igång, och det är faktiskt riktigt kul att få fram avancerade former av något som en gång bara var ett platt papper!
 
9. Rensa i garderoben
Passa på att få lite rent och rensa i garderoben! Rensa ut det som sällan kommer till användning och återupptäck gamla snygga kläder - gör miljön en tjänst på köpet. Det kanske inte är världens roligaste (om man inte är lite skadad som jag,, haha) men efteråt är det verkligen en skön känsla.
 
Glutenfria/veganska jordnötskakor
 
10. Baka något gott
Om man har ingredienser (och det behövs faktiskt inte så mycket) hemma så kan man alltid baka något simpelt! Nätet kryllar av recept på allt från muffins till energifyllda chokladbollar med honung i (eller kolla i mitt arkiv under "recept"). Kombinerade det med tips nummer 6 och bjud över några kompisar för bäst effekt!
Sponsrat inlägg/ paid content.