Önskelista

Alltså hörrni, jag fyller 25 på lördag! 25!!!?! Såååå... Har ju i snart tio år gjort en önskelista här på bloggen inför varje julafton och varje födelsedag, denna gång inget undantag. Det blir ju dock svårare och svårare, hehe.
 
 
 
Presentkort på Ica: asså fatta hur najs det är med presentkort på mat!!! Har en rätt strikt matbudget som hästägande student, presentkort sätter med andra ord lyx på tillvaron.
 
Dator/Terminalglasögon: har knappt koll på vad de heter, men jag har under närmre ett år funderat på att skaffa mig ett par glasögon som filtrerar bort de jobbiga ljusfrekvenserna för ögonen, så att en inte blir så trött av att glo på en skärm 8 tmmar om dagen. Behövs om inte annat inför sommaren #sommarjobb. Modell, färg etc har jag ingen aning om, måste provas ut för jag vet inte alls vilka bågar jag passar i.
 
Intervalometer: Det är en apparat som fjärrstyr systemkameran. Jag planerar att göra många häftiga timelapses och annat fotografiskt kul på Islandsresan i sommar och är verkligen in need of en fjärrkontroll. Om det är just denna som är bäst vet jag dock inte, har inte gjort någon research. Det viktiga är att den är kompatibel med Canon EOS 600D.
 
Termos i rostfritt stål: i vintras ville jag konstant ha något varmt att dricka för att hålla mig varm, men den enda termos jag äger läcker och är allmänt kass. Föll för denna vackra skapelse i stål som håller varm dryck varm i upp till 5 timmar eller kall dryck kall i upp till 7 timmar. Det som jag älskar mest är den lilla insatsen för smaksättning av te/vatten som enkelt lyfts upp och plockas bort när man är nöjd.
 
Frukt- och grönsakspåse x2-3: Är det verkligen bara jag som får otroligt dåligt samvete av alla engångsplastpåsar vi använder, inte minst när vi ska ha potatis eller frukt i affären? Plastpåsar som alltför ofta hamnar i naturen och förstör för i princip alla levande varelser. Därför har jag bestämt mig för att utöver att alltid använda tygkassar när jag handlar (som jag gjort i flera år), så önskar jag nu tygnätpåsar för att kunna plocka frukt och grönsaker i affären utan dåligt samvete. Miljön behöver all hjälp den kan få.
 
Ryggsäck: Jag lånar just nu Måns ryggsäck och det känns sådär även om han insisterar på att det är ok. Jag behöver dock en ny ryggsäck och jag har inte helt bestämt mig för hur den ska se ut, men i stora drag tänker jag såhär: ordentliga dragkedjor, bra stabilitet, datorfack, minst ett men gärna två mindre fack, svart canvastyg som står emot väta, eventuellt läderdetaljer (pga snyggt) men inget måste. Min gamla rygga gick ju sönder, så är verkligen i behov av en ny. Den som jag länkat till är verkligen helt perfekt, men verkar inte komma in i lager igen. Nästa variant jag hittat som jag gillar är en Balenciaga och då pratar vi helt plötsligt 10k, så ehhh, nej.
 
Conjac-svamp: Dessa är bäst att tvätta ansiktet med om kvällarna. Blöter bara upp den och masserar mjukt för att få brt död hud och annan smuts. Bästa jag vet när det gäller enkla rengöringsrutiner. Den jag har nu är dock på sin sista visa, så en ny uppskattas!
 
Foundation: Haha, ni hörde rätt. Smink!?! Jo, men faktiskt. Den förra burken (som jag fick på in 18-årsdag) har nu tagit slut efter 7 år. Det går i perioder, men i vissa lägen gillar jag att använda BareMinerals mineralfoundation som en lätt hinna över ansiktet (typ enda sminket jag använder när jag väl sminkar mig). Gör det nästan bara i nätverkningssammanhang, vid redovisningar eller intervjuer. Anledningen? Jag kan inte bestämma över min egen kropp, ibland får den för sig att bli generad utan att jag faktiskt känner mig generad vilket leder till ett illrött ansikte, och det tycker jag ärligt talat är lite jobbigt/pinsamt emellanåt när det liksom händer utan anledning. Typ personen som intervjuar: "vad heter din hund?" Jag: "Zindy" *blir illröd i ansiktet* Man ba, va, varför?!???!!?