Vecka 42

Hejsan! Det är tentavecka, så hela veckan har ätits upp av plugg. Det och tankar om hashtagen #metoo. Funderade på om jag skulle skriva om det här, skrev ju en text på instagram innan jag insåg att hashtagen skulle bli så stor, men blir så trött bara jag tänker på det nu. Känner att all min energi går åt till att andas, hålla näsan eller munnen - helst hela huvudet - ovanför vattenytan. Läser hemska berättelser. Ser idiotska kommentarer från idiotiska män (vad annars?), känner hatet brinna. Och jag orkar inte skriva om detta, orkar inte tillrättavisa. Det tar för mycket kraft att tänka på att jag är mindre värd än hälften av jordens befolkning enbart på grund av mitt kön. Att både män och kvinnor tror och tycker det, och även om de inte säger det så skriker deras beteende och åsikter ut det. De flesta saker så normaliserade att de allra flesta inte ens hajjar till. Andra så jobbiga att prata om att om jag öppnar munnen så riskerar jag att starta ett gigantiskt bråk på grund av män är så jäkla lättkränkta (det räcker att generalisera utan att säga "inte alla män", eller typ göra slut med en pojkvän och bli ihjälslagen för det, om man vill kränka en man). Så nej, jag orkar inte. Kanske i framtiden. 
 
Mitt goal från den senaste tidens funderingar är att våga säga emot högt, ofta och utan att blinka när folk beter sig som idioter eller säger idiotiska misogyna saker (tycker det är svinjobbigt, men har insett att jag hellre stays true to myself). Inte på nätet, det orkar jag inte, men i alla fall i verkligheten bland människor jag träffar ofta (skola, jobb, hemma ...). 
 
 
Just nu läser jag en bok av Rebecka Solnit som heter Men Explain Things to Me. Var inte beredd på att den skulle vara så "statistik-ig" utan mer raljerande om mansplaining. Det är i alla fall så skrämmande att läsa all statistik (den gäller USA, men tro inte att svenska män är så jävla underbara heller - det är bara att gå in och lyssna, läsa och lära under #metoo eller läsa statistik på BRÅ's hemsida). Rekommenderar den dock, liksom SCUM som är en annan bok jag nyss läst, de har många bra poänger och är böcker som borde vara obligatoriska att läsas och analyseras i skolan. Läs dem!
 
Åt närmre ett kilo choklad totalt förra veckan. Måste ta tag i detta, det börjar likna ett missbruk.... #chocoholic
 
Annars har det hänt nada. Pluggat som en galning, skrev en tenta idag som jag verkligen hoppas att jag blev godkänd på (fuckade upp lite nämligen men jag kan det egentligen). Imorgon är tenta nummer 2, är vid detta laget så uppgiven att jag inte orkar bry mig. Så jävla svår är den. Hoppas den är superstandard, then I might have a chance. Ser mest fram emot några dagars ledighet och att klippa av Spirre all tjock teddypäls (vill inte klippa av den egentligen på grund av sååå gosig, men måste för han blir svettig av att bara skritta typ). 
 
 
Det blev yoga i veckan också. Bara ett pass, brukar få in 2-3 klasser i vanliga fall, men bättre än inget. Älskar hotpantsen från Nike pro, har ett par svrta också men dessa rosa piggar verkligen upp och dessutom fick jag dem helt nya via Tradera för en spottstyver. 
 
 
I lördags blev det bananpannkakor med smält choklad till frulle. Bananpannkakor är bästa frullen alltså, hade jag inte varit så lat hade jag ätit det varje dag!
 
 
Bästa årstiden är hösten. Igår var det hög och kall luft och det dansade älvor både över ån och ängarna när jag och Spirre red ut i det sista dagsljuset och njöt av de färgglada träden. Bästa ♥
metoo