Shot med ingefära, citron och chili

Häromdagen gjorde jag citron- & ingefärashots med chili. Detta är alltså en hälsoshot med massor av trevliga och välgörande ämnen. Hur mycket man vill "tro" på att detta hjälper mot förkylning och stärker imunförsvaret med mera låter jag vara osagt, själv lever jag på eventuell placeboeffekt, hehe. Denna shot är dock perfekt för att vakna till närhelst det behövs (pga stark!), en näringsbooster samt jag tycker själv att den känns "välgörande" (medveten om att det kommer sig av samhällets krav på att om du intar nyttiga saker är du duktig, but still though). 
 
I alla fall, hinkar i mig denna samt stressar ner så mycket jag kan när jag känner att förkylning är på ingång och hittills har det hjälpt mot att stanna vid snörvlig istället för att bli dödssjuk a la Manflu™. Huruvida detta är placebo eller ej låter jag som sagt vara just osagt ;) En sak som inte är dock placebo är att en vaknar till och blir ordentligt pigg (som sagt, den är stark så det är omöjligt att inte vakna), perfekt som första grej att inta när en vaknar på morgonen och det är bläcksvart utanför dörren, regner smäller mot fönsterna, golvet är iskallt under fötterna och ett alldeles för varmt täcke i sängen som lockar en att stanna kvar. 
 
 
Citron- & ingefärashot med chili
Du behöver
1 l vatten
½ dl honung
2 st citroner
2 st chilipeppar
250 g ingefära
 
Gör såhär
Skölj ingefäran och riv den grovt, du behöver inte skala den. Häll vattnet i en kastrull tillsammans med den rivna ingefära och värm på vattnet. Jag lät den simma i hett vatten (dock ej kokande) i ca 20 min. Under tiden kan du hacka chilin. När ingefäravattnet var klart på spisen körde jag ner chilin i kastrullen, därefter ställde jag ut kastrullen så att den fick svalna. När ingefäravattnet svalnat till under 40 grader skar jag citronerna i halvor och klämde ur all saft och fruktkött ner i kastrullen med ingefäravattnet. Rör till sist i honungen och se till att den löser sig i vattnet. Därefter är det bara att sila av och hälla upp på flaska. Ta en shot varje morgon och känn hur du vaknar till utan att behöva anstränga dig! Den håller minst 2 veckor i kylskåp.
2
Maggiesskafferi

Så himla gott! Den här ska jag göra:)

Svar: ja gör det, jag rekommenderar verkligen! :)
Josefine Myllenberg

Tess

Vi gjorde ofta ingefärsshots tidigare men har inte gjort det på ett tag nu. Jag får göra det snart igen! :)

Svar: Jaa, bra idé! De är supernajs :)
Josefine Myllenberg