Dressyrträning

Så, igår hade jag världens jobbigaste dressyrträning. Vi höll på i en hel timme(!) med att ömsom skritta ömsom trava. Japp, övergångar med andra ord. Samt att jag ska kunna rida och ställa honom utan att dra stackarn i munnen. Det var tusan inte lätt, fyra grejer att hålla i huvudet och samtidigt lyssna på vad tränaren har ytterligare att säga. Jag stupade i säng direkt när jag kom hem och sov sen 10 timmar i sträck, haha! Det är ju en grej om man ska göra något man är van vid, men här vändes verkligen hela min syn på ridning och samtliga fyra saker var typ motsatser till hur jag ridit honom i resten av mitt tidigare liv, så ni förstår kanske hur klurigt det blev för mig. 
 
Så, vad gjorde vi egentligen? Well, detta är mobilanteckningarna som skrevs i rasande fart för att inte glömma något, blott tio minuter efter att jag hoppat av hästen:
 
Träning för Linn 2017-10-26
 
- Kontakt men lätt i innerhanden (får absolut inte dra/bli stark)
- Stöd på yttertygeln, möt upp innerskänkel med yttertygel genom att krama tygeln
- Innerskänkel säger åt honom att gå fram, "pickar" med innerskänkel för att få honom rund runt den)(utan att dra i innertygel)
- Ytterskänkel tillbaka så att han inte faller ut med bog eller stöttar ut bak
 
Syfte: vill att han ska bli rund och lyfta ryggen utan att jag drar honom i munnen. Han har lätt för att dra upp nacken och bli hög, sänka ryggen osv, att jag drar i (inner) tygel gör drt ännu värre. Vill att han ska gå fram och runda sig kring skänkeln ocv att det är skänkel som ger eftergiften. Händerna ska vara ett stöd men får inte bli starka. Ytterskänkel stöttar upp så han inte faller ut. Ska kunna sakta av utan att dra i tyglarna, det är sätet som förmedlar.
 
Känner att de sammanfattar väldigt bra vad vi gjorde och vad jag måste tänka på. Så nu jäklar blir det att öva, öva, öva.