Dressyrtävling på Färs Härads RF

 
Sååå, det var alltså tävling idag. Medelsvår B:2 närmre bestämt, första msv B-klassen på tre år! Tävling ägde rum på Färs Härads RF, en plats jag inte varit på tidigare. Var måttligt imponerad tyvärr, då det regnade (och har regnat länge) vilket innebar framridning på blött och lerigt gräs på grund av extremt slafsig paddock. Ridhuset där vi tävlade var väldigt mörkt och tråkigt. Nja, tror inte det blir fler tävlingar där i första hand, gillade inte miljön (trevliga människor dock) om jag får vara petig (det får jag!).
 
Att det regnade var ingen hit enligt Spirre, han bestämde sig direkt för att "nope, idag vill jag inte!" och sen gick han och tjurade och kröp ihop och hade sig hela framridningen, och det blev ännu värre inne på banan när jag inte ens hade ett spö längre. Han reagerade noll på mina hjälper när vi skulle göra det sista bytet, så jag valde att göra om det och ta det som en felridning (hade ingen aning om att domaren måste bedöma första gången man rider rörelsen, herregud han uteförde ju inte ens rörelsen!), det slutade alltså med -2 poäng samt en 1:a för "bytet" (det var helt perfekt andra försöket), lite surt för hade troligen vunnit annars, haha (även om jag fortfarande varit missnöjd hade vi i alla fall fått en rosett för besväret!). 
 
Är jättebesviken över detta, då vi tränade för Linn i torsdags (stackaren fick springa efter oss i 45 min med långpisken i högsta hugg) och det mot slutet kändes som en helt annan häst (åh vad jag önskar att någon varit där och filmat oss för det var en fantastiskt känsla när hästen gick framåt av sig själv och jag hade det där perfekta suget i handen, alltså drömmen). Även igår när jag joggade lite på banan och kände av så kändes det asbra, allting satt i från träningen dagen innan, han var kvick(are) i bakbenen och gick framåt med endast små hjälper. Därför sög det så himla hårt idag när jag var helt andfådd som efter ett spinningpass och hade världens mjölksyra i benen efter endast några minuters försök att få hästen att röra sig framåt. Jag var så arg på honom efteråt så fick verkligen anstränga mig att vara trevlig mot omvärlden den närmsta halvtimmen efter ritten. Usch och fy för denna sugiga dag.
 
Däremot stort tack till pappa som följde med och agera hästskötare, tack pappa! ♥
 
 
 
 
 
2
Lina

Men guuuud så vacker!

Svar: Visst är han! Jag smälter lite varje gång jag kollar på honom <3
Josefine Myllenberg

Maggiesskafferi

Jag håller med!! Har aldrig sett en vackrare häst:)

Svar: Haha åh tack snälla <3 Han är verkligen jättefin!
Josefine Myllenberg