Tävling i Skabersjö

Så, igår tävlade jag och Spirre i Skabersjö. Vi hade anmält oss till en medelsvår B:2 och det var första gången vi åkte helt själv på tävling. Därför har jag tyvärr inte ritten på film, jag frågade inte mindre än tre olika personer, men ingen kände för att offra fem minuter till att filma oss. 
 
Bild som pappa tog på förra tävlingen efter ritten.
 
När vi skrittade in på framridningen fick jag en smärre chock: alla ekipage var ju goals. Fantastiska hästar som uppenbarligen hade duktiga ryttare med tanke på att alla ekipage svävade runt och rörde sig fint. Jag kände liksom att även om det gick bra så var en pallplats bara att glömma (även om jag snabbt slog bort tanken).
 
Mer eller mindre hela framridingen ägnade jag åt samma sak som vi tränade på i torsdags. Jag ville verkligen få honom rund och känna att han lyfte ryggen, och det gick ändå så bra som man kan förvänta sig på en tävling. Detta gjordes (eller försökte i alla fall göras) både i skritt, trav och galopp. Därefter fick han lite (halvt) fri tygel och pusta ut innan vi samlade och checkade av lite skolor och ökningar i trav och galopp. Han var rena drömmen och gick som en klocka, i princip helt framåtdriven "av sig själv", jag var jättenöjd och väldigt förväntansfull på att få rida programmet. Har ju haft problemet med att framtbjudningen saknats på de andra tävlingarna. 
 
När det blev vår tur hann vi precis runt halva banan innan visselpipan blåste och vi fick lov att påbörja programmet. Red in och gjorde en perfekt halt. Mellantraven som följde kändes lite ovillig de första två stegen men rättade snabbt till sig. Öppnan och halvvolterna samt slutan satt där de skulle. Ökade traven påbörjade några meter tidigt på grund av, hör och häpna, extremt taggad häst. Den var dock superbra. Öppna, halvvolter och sluta igen, även dessa satt där de skulle. Halt och ryggning är vi grymma på, får alltid 8:or, men tyvärr visste Spirre vad han skulle göra (trots att vi aldrig övar halt+ryggning just på grund av att han lär sig direkt) och därför stod han inte still så länge som önskat. "Hastigt" blev kommentaren, och en sjua istället. Skritten var det ena som inte var bra. Han är svår i skritten tycker jag, då han går ojämnt om man inte hittar drivet - vilket är svinsvårt i skritten. Den ökade skritten blev därför "seg" enligt kommentar, trots att jag drev för fulla muggar och ändå tyckte den var hyfsad (om hon tyckte den var seg skulle hon sett hur det är i vanliga fall, haha). Galopp, åttametervolt och sedan diagonal med enkelt byte, för att sedan följas av ännu en åttemetersvolt. Allt bara satt, till och med de små volterna som jag tycker är så svåra pga kräver mycket samling och bra kontroll så att hästen inte stöttar ut eller för den delen "knyter sig". Så nöjd, fick 7 och 7,5 på dem, har det ens hänt tidigare?! Därefter var det bara korta diagonaler med byten i språnget och en halvvolt däremellan, innan det var dags för ökad galopp, samling och sedan rida upp och tacka domaren. 
 
Jag var jättenöjd med både min egen och Spirres insats. Han gick så himla fint. Lite besviken över halten och skritten, men ändå nöjd överlag. Däremot var jag säker på att vi inte skulle hamna över 64% av någon anledning, tror jag hade hakat upp mig på alla fina ekipage på framridningen. Döm min förvåning när jag kollar equipe och är beredd på det värsta, och så ser jag att vi ligger i ledning med 70,000% !?!?!?!????! Tappade hakan, haha, men vi var verkligen värda det! Önskar så himla mycket att någon filmat så jag kunde fått se ritten i efterhand, men, men, så är det. Det var bara ett enda ekipage som var bättre än oss, så vi slutade på en andra plats, personekipagebästa och en blå rosett samt enförgylld dag. Nu är jag typ mer pepp än någonsin på tävling och att bli bättre och komma upp på högre nivå. Bästa Spirre ♥♥♥
 
Som sagt, vi hade ingen som kunde ta en bild på oss och rosetten, så gjorde mitt bästa med en selfie, hehe. Spirre gapar, blundar eller har bak öronen på typ alla bilder utom dessa, och på resten så fick jag bara med halva oss. Aja, man kan inte lyckas med allt.
dressyr - dressyrtävling - häst - medelsvår B:2 - tävling - tävlingstermin