Tävling i Skabersjö

Så, igår tävlade jag och Spirre i Skabersjö. Vi hade anmält oss till en medelsvår B:2 och det var första gången vi åkte helt själv på tävling. Därför har jag tyvärr inte ritten på film, jag frågade inte mindre än tre olika personer, men ingen kände för att offra fem minuter till att filma oss. 
 
Bild som pappa tog på förra tävlingen efter ritten.
 
När vi skrittade in på framridningen fick jag en smärre chock: alla ekipage var ju goals. Fantastiska hästar som uppenbarligen hade duktiga ryttare med tanke på att alla ekipage svävade runt och rörde sig fint. Jag kände liksom att även om det gick bra så var en pallplats bara att glömma (även om jag snabbt slog bort tanken).
 
Mer eller mindre hela framridingen ägnade jag åt samma sak som vi tränade på i torsdags. Jag ville verkligen få honom rund och känna att han lyfte ryggen, och det gick ändå så bra som man kan förvänta sig på en tävling. Detta gjordes (eller försökte i alla fall göras) både i skritt, trav och galopp. Därefter fick han lite (halvt) fri tygel och pusta ut innan vi samlade och checkade av lite skolor och ökningar i trav och galopp. Han var rena drömmen och gick som en klocka, i princip helt framåtdriven "av sig själv", jag var jättenöjd och väldigt förväntansfull på att få rida programmet. Har ju haft problemet med att framtbjudningen saknats på de andra tävlingarna. 
 
När det blev vår tur hann vi precis runt halva banan innan visselpipan blåste och vi fick lov att påbörja programmet. Red in och gjorde en perfekt halt. Mellantraven som följde kändes lite ovillig de första två stegen men rättade snabbt till sig. Öppnan och halvvolterna samt slutan satt där de skulle. Ökade traven påbörjade några meter tidigt på grund av, hör och häpna, extremt taggad häst. Den var dock superbra. Öppna, halvvolter och sluta igen, även dessa satt där de skulle. Halt och ryggning är vi grymma på, får alltid 8:or, men tyvärr visste Spirre vad han skulle göra (trots att vi aldrig övar halt+ryggning just på grund av att han lär sig direkt) och därför stod han inte still så länge som önskat. "Hastigt" blev kommentaren, och en sjua istället. Skritten var det ena som inte var bra. Han är svår i skritten tycker jag, då han går ojämnt om man inte hittar drivet - vilket är svinsvårt i skritten. Den ökade skritten blev därför "seg" enligt kommentar, trots att jag drev för fulla muggar och ändå tyckte den var hyfsad (om hon tyckte den var seg skulle hon sett hur det är i vanliga fall, haha). Galopp, åttametervolt och sedan diagonal med enkelt byte, för att sedan följas av ännu en åttemetersvolt. Allt bara satt, till och med de små volterna som jag tycker är så svåra pga kräver mycket samling och bra kontroll så att hästen inte stöttar ut eller för den delen "knyter sig". Så nöjd, fick 7 och 7,5 på dem, har det ens hänt tidigare?! Därefter var det bara korta diagonaler med byten i språnget och en halvvolt däremellan, innan det var dags för ökad galopp, samling och sedan rida upp och tacka domaren. 
 
Jag var jättenöjd med både min egen och Spirres insats. Han gick så himla fint. Lite besviken över halten och skritten, men ändå nöjd överlag. Däremot var jag säker på att vi inte skulle hamna över 64% av någon anledning, tror jag hade hakat upp mig på alla fina ekipage på framridningen. Döm min förvåning när jag kollar equipe och är beredd på det värsta, och så ser jag att vi ligger i ledning med 70,000% !?!?!?!????! Tappade hakan, haha, men vi var verkligen värda det! Önskar så himla mycket att någon filmat så jag kunde fått se ritten i efterhand, men, men, så är det. Det var bara ett enda ekipage som var bättre än oss, så vi slutade på en andra plats, personekipagebästa och en blå rosett samt enförgylld dag. Nu är jag typ mer pepp än någonsin på tävling och att bli bättre och komma upp på högre nivå. Bästa Spirre ♥♥♥
 
Som sagt, vi hade ingen som kunde ta en bild på oss och rosetten, så gjorde mitt bästa med en selfie, hehe. Spirre gapar, blundar eller har bak öronen på typ alla bilder utom dessa, och på resten så fick jag bara med halva oss. Aja, man kan inte lyckas med allt.
dressyr - dressyrtävling - häst - medelsvår B:2 - tävling - tävlingstermin

Dressyrträning

Så, igår hade jag världens jobbigaste dressyrträning. Vi höll på i en hel timme(!) med att ömsom skritta ömsom trava. Japp, övergångar med andra ord. Samt att jag ska kunna rida och ställa honom utan att dra stackarn i munnen. Det var tusan inte lätt, fyra grejer att hålla i huvudet och samtidigt lyssna på vad tränaren har ytterligare att säga. Jag stupade i säng direkt när jag kom hem och sov sen 10 timmar i sträck, haha! Det är ju en grej om man ska göra något man är van vid, men här vändes verkligen hela min syn på ridning och samtliga fyra saker var typ motsatser till hur jag ridit honom i resten av mitt tidigare liv, så ni förstår kanske hur klurigt det blev för mig. 
 
Så, vad gjorde vi egentligen? Well, detta är mobilanteckningarna som skrevs i rasande fart för att inte glömma något, blott tio minuter efter att jag hoppat av hästen:
 
Träning för Linn 2017-10-26
 
- Kontakt men lätt i innerhanden (får absolut inte dra/bli stark)
- Stöd på yttertygeln, möt upp innerskänkel med yttertygel genom att krama tygeln
- Innerskänkel säger åt honom att gå fram, "pickar" med innerskänkel för att få honom rund runt den)(utan att dra i innertygel)
- Ytterskänkel tillbaka så att han inte faller ut med bog eller stöttar ut bak
 
Syfte: vill att han ska bli rund och lyfta ryggen utan att jag drar honom i munnen. Han har lätt för att dra upp nacken och bli hög, sänka ryggen osv, att jag drar i (inner) tygel gör drt ännu värre. Vill att han ska gå fram och runda sig kring skänkeln ocv att det är skänkel som ger eftergiften. Händerna ska vara ett stöd men får inte bli starka. Ytterskänkel stöttar upp så han inte faller ut. Ska kunna sakta av utan att dra i tyglarna, det är sätet som förmedlar.
 
Känner att de sammanfattar väldigt bra vad vi gjorde och vad jag måste tänka på. Så nu jäklar blir det att öva, öva, öva. 

Erdem x H&M

Det är väl knappast någon som missat att årets gästdesigner för H&M är Erdem! Jag spanade precis in deras kollektion och får direkt associationer till Blair Waldorf och Gossip Girl (bästa serien ♥). Massor av fina grejer, dessvärre väldigt få plagg som funkar i resten av min garderob (jobbar mig mot en capsule wardrobe och då får det inte spreta för mycket).
 
Däremot, eftersom det mesta jag har i klädesväg inte är särskilt uppseendeväckande eller "statement" utan bara  klassiskt snyggt i sin enkelhet, så är det ju fantastiskt roligt att greja med accessoarer, och fem sådana fastnade jag för direkt. Känner att jag för tillfället kunde hugga av armen eller i alla fall en tå för dessa fem saker (nejdå, skojar bara)(eller?). Väskan är to die for, samma med skorna som skulle kunna ersätta samtliga finskor jag har (okej, äger i princip inga finskor, så är faktiskt in need for that). Sjal är något jag spanat efter länge men hittar ingen som jag gillar i rätt prisklass, tanken är att sjalen ska kunna knytas i håret, runt halsen, på väskan, runt handleden som en kul accessoar, och jag föll pladaskt för denna blå. Hårspännet och öronhängena fick hänga med pga superfina och jag har alltid ambitionen att anstränga mig mer med mitt hår (vilket aldrig händer och förmodligen aldrig kommer att hända heller).
 
Så worst case hade jag bara behövt skorna, väskan och sjalen. Hehe. Vet dock inte om jag pallar sova utanför HM igen, som jag gjorde när Balmain släppte sin gästkollektion 2015 (då räckte det inte med att köa från klockan 6 på morgonen som jag gjorde året innan när Alexander Wang släppte sin kollektion). Alltså åhh, vill, men är varken sugen på att tälta utanför HM eller bränna pengar. But. I. Neeeeed. (rimmar sådär lagom bra med minimalism, jobbar på det, okej) AH, så jobbigt. 
 
Fem favoriter från Erdem x HM-kollektionen. NEED. Bilder lånade från H&M.