Tre saker

Tre saker apropå ingenting, som gjort mig extremt irriterad idag:
 
1) En bekant (man) lade upp en text på instagram angående #metoo, som vände sig till killar och handlade om att behandla kvinnor med respekt. Det lät ju bra om en inte tänkte samtidigt som en läste, men well, tänker gör en ju. Texten var skriven som om kvinnor är något man "äger", det kunde liksom inte bli mer fel. Nu kanske ni tänker att "jamen han verkar ju i alla fall ha fattat ändå om han försökte säga åt killar att bete sig", men alltså, nej. Bilden han lade upp med denna olyckliga text är nämligen en selfie där han posar samtidigt som han kysser den nakna rumpan på en okänd kvinna som endast har stringtrosor på sig. Sättet som bilden är komponerad på gör att hon ovanpå detta blir som vilket objekt som helst (ungefär som att man kan lägga upp en bild där man pussar en bil, en pokal, en burk med proteinpulver eller liknande, vad som liksom). Hela posten bara skrek efter lätta likes, samtidigt som den var övertydlig med att han egentligen skiter i vilket (annars hade han läst på och lagt upp något mycket mer passande). Och kommentarerna som hopade sig i hundratal? "Så jävla bra♥♥♥", "*** for president!!!!", "jävla king". Nej lilla gubben, du har inte fattat någonting och du är indeed en stor del av problemet. Gör om, gör rätt.
 
2) Åkte bil på E6:an och ser en lastbil med reklam på baksidan. Reklamen är alltså för vad de kallar för "spa för män", det vill säga ett spa som heter Wellcum och vars bild är en man sittandes i en fåtölj med 10 exklusiva, (halv)nakna accessoa... nej förlåt jag menar kvinnor runt sig. Reklamen får det snarare att se ut som att de gör reklam för en lyxig bordell, och precis allt kring den gjorde att jag ville kaskadspy. Verkligen bara vidrigt och så jävla osmakligt. Att sådan reklam tillåts, att sådan reklam känns som en bra idé att göra, att ingen lyfter på ögonbrynen, att folk verkar tycka det är genialt??? 
 
3)  Att herrlandslagets chef tycker det är "respektlöst" av damerna att dagen innan en viktig match (för herrarna) gå ut med att de inte tänker gå på fotbollsgalan, som en protest mot Svenska Fotbollsförbundet för att de fortfarande får bl.a. sämre lön för bättre(!) arbete. Dels är det så jävla förlegat att kvinnor fortfarande har sämre villkor och lön än män, dels är det så fruktansvärt löjligt att kalla damernas bojkott pga vill vara jämställda för "respektlöst", det uttalandet är ju definitionen på just det ordet i ett sammanhang som handlar om jämlikhet och jämställdhet (vs en fotbollsmatch). 
-
Känner att jag blir mer och mer bitter för varje dag som går. Ibland önskar jag att jag var lyckligt ovetandes om patriarkatet (hatar det ordet, så överanvänt, haha), men once you go genusglasögon och feminism you can never go back, det är helt omöjligt att plocka av sig glasögonen igen. Det är som en ögonlaseroperation där du efteråt har permanent bra syn, skillnaden här är att den där bra synen får dina ögon att se allt, även när du helst bara vill blunda och inte se alls.
3
Jens

Anses man "snygg" eller har status/pengar kan man behandla kvinnor hur illa som helst och kommer ändå bli omtyckt och vara eftertraktad. Eftersom allt bara handlar om utseende, status, framgång, popularitet, etc, etc. Och anses man "ful", inte har något statusjobb eller kan köpa dyra presenter till kvinnor, har man ingen chans till att bli omtyckt i vilket fall. Hur snäll, respektfull och hur gott hjärta och inre man än har.

Jag har själv alltid bara blivit mobbad, hånad, kränkt, skrattad åt, lurad, ratad och illa behandlad av det motsatta könet sen en tidig ålder. Jag har inget utseende, pengar eller framgångsrikt statusjobb. Däremot har jag alltid varit väldigt snäll mot alla och verkligen behandlat alla människor som jag själv skulle vilja bli behandlad. Jag är snart 40 och har inte ens kysst någon. Det är c.a. 200 människor som har ratat mig och jag är helt ensam. Varje mobbare och genuint elak människa jag mött genom livet har haft massor av framgång och kvinnor. Och de har haft precis lika avskyvärd moral och kvinnosyn även senare i livet.

Ni kvinnor är de som väljer och ni väljer män efter helt fel kriterier. Det har ni alltid gjort.

Svar: Jens, seriöst, lämna min blogg och sluta med dessa idiotiska kommentarer, hitta på något vettigare istället - till exempel läs på om feminism, maktstrukturer och machokultur. Med tanke på vad du precis skrivit så märks det tydligt att du behöver läsa på väldigt mycket mer om det då du verkar leva i din egen lilla värld och tyckts tro att det bara är den som räknas. Du har massor att lära dig. Det är bara att googla. Lycka till.
Josefine Myllenberg

Jens

Vill du verkligen träffa en kille som verkligen skulle respektera dig och göra allt för dig om han bara fick chansen, så välj då näste person som kommer i din väg som du verkligen känner skulle göra det och genuint bryr sig om dig.

Duger han inte för han inte är tillräckligt "snygg", vältränad, framgångsrik, etc, då förtjänar du inget bättre. Då kan du istället prata med dina väninnor om vilken förlorare som trodde han hade en chans med dig och skratta åt det, som kvinnor då brukar göra.

Kom ur den tron om att ert kön är så mycket bättre och har så mycket bättre moral enbart pga kön. Det är en väldigt överlägsen och arrogant världssyn.

De allra flesta människor helt oavsett kön, ålder, etnicitet, etc är helt avskyvärda med hur de behandlar andra. Det är vad jag själv har insett.

Svar: Hej Jens. Vilken tur att du kom in här och mansplainade om hur jag ska bete mig för att killar ska tycka om mig, jag ska genast sluta leta efter snygga och rika män och tro att jag är bättre än dem!! Pjuh, vilken TUR att du berättar det här för mig, vem vet, jag hade kanske slutat som en crazy cat lady omgiven av fantastiska vänninor annars - hemska tanke! Än en gång, TACK för att du kom in här och berättade för en stackars kvinna hur det ligger till, du har förändrat mitt liv! <3<3<3<3<3
Josefine Myllenberg

Pelle Husvall

Alltså, Jens! Visst har utseende initialt betydelse, så är det för de flesta av oss. Eftersom jag inte vet hur du ser ut så kan jag inte säga något om det men sannolikt är din bitterhet, dina fördomar och din syn på hur kvinnor "väljer" män ett större hinder för dig än ditt utseende och avsaknad av en vältränad kropp.
Om du börjar med att rannsaka dig själv och försöka få till en förändring av din mentalitet och din syn på kvinnor så kanske du kommer få större lycka hos det motsatta könet.
Så tänker jag!

Svar: Tack Pelle, precis så!
Josefine Myllenberg