Kür-debut på Sydslättens RF

Idag gjorde jag och Spirre debut i kür. Vi bestämde oss för att delta i Häckeberga Cup men missade omgång 1 då jag bestämde mig för att delta mitt i tentaperioden och inte hann fixa program och musik. Detta var därför omgång 2 och nästa omgång är om två veckor i Åstorp. "Programmet" vi rider är FEI  kür för juniorer (msv B) (dock inga åldersgränser i cupen, obviously). Varför jag skriver "programmet" med citattecken är för att det enda det dokumentet säger är vilka rörelser som måste ingå, men vilka vägar du rider bestämmer du det själv tillsammans med musiken som spelas till programmet - det är detta som kännetecknar en "kür". 
 
Så, hur var det då? Så himla nervöst trots att jag bestämt mig för att det får gå som det går, detta är bara lek för att få testa på kür, men precis där och då på tävlingsplatsen så vaknar givetvis tävlingsmänniskan i mig också, hehe. Det var i alla fall skitkul! Att rida till musik och känna att musiken passar med känslor och vad man gör, det är en jäkligt cool känsla. Är egentligen jättenöjd med ritten, lite besviken över en del missar och resultatet, men ändå nöjd. Missnöjd eftersom jag kategoriserar allt under 68% som "dåligt" (trots att det inte alls behöver vara så!), missnöjd på grund av framförallt en svindålig skrittpiruett och att Spirre inte lyssnade på mig i sista bytet (och för att jag red hela serpentinen dåligt), men ändå nöjd eftersom vi trots detta fick 65,625% och det var ju faktiskt ändå vår debut liksom. Overall godkända enligt inte bara domaren men även mig själv, woho.
 
Allmänna funderingar för dagen:
♦ Spirre har gått och blivit hingst(!?). Han spanade in ett sto på framridningen och trakasserade stackaren med högljudda gnäggningar och trånande blickar cirka hela framridningen, han hade så fullt upp med att imponera på den stackars hästen att han inte hade tid att lyssna på mig. Har haft honom i snart 10 år och aldrig varit med om liknande beteende innan, vad hände?!
♦ Vissa ryttare, framförallt de som var grovt överkvalificerade för klassen, hade klätt ut(?) sig - har jag missat något? En tjej var klädd helt i neonrosa (inklusive sadeln!), en dam hade diskoglittrig kavaj och galen peruk samt svart läppstift ... Que?
♦ VARFÖR envisas jag med att tävla i november och december? Svinkallt, snålblåst, händer utan känsel, dygnets (få) ljusa timmar försvinner medan du kör bil och rider fram i ridhuset, sen kör man vilse på små helvetesvägar i bäckmörker påväg tillbaka när GPSen i telefonen inte fungerar ..... Nej, jag ska rida klart den här cupen men i framtiden slutar tävlingssäsongen i oktober, punkt slut.
 
Det här med sitsen var det ja... Spirre är ju egentligen lite liten och jag lite lång, och jag tenderar att dra bak fötterna vilket gör att hela överlivet faller framåt. Är plågsamt medveten om detta och gör ändå samma misstag over and over. Jobbar på det!
 
Neeej Josefine, släpp efter på vänsterhanden!!
 
Av alla bilder att döma måste jag jobba med sitsen (surprise!)(not). Lutar mig framåt på cirka alla bilder och rider med väldigt breda händer. Jobba, jobba, jobba...
 
Bella som äger stallet där jag har Spirre är också med i den här cupen. Hon kom trea och fick därmed rosett, så himla kul! Bella och hennes man var gulliga och filmade samt fotograferade min ritt. Dessutom blev jag glatt överraskad av att Emma dök upp, vi hade pratat om att hon skulle följa med men så fick hon förhinder, så jag blev glatt förvånad när hon dök upp några minuter innan start i alla fall. Emma filmade också ritten, så jag har nu lyxen att få se den från två synvinklar. Därför ligger det två filmer här nere för er att kika på, trots att jag bara red en klass. 
 
 
 
 
Stort tack till Malle som hjälpte mig att skriva programmet, Måns som valde musik (ganska obvious med Star Wars va?), Bruce som klippte ihop musiken, samt Bella och Emma som filmade min ritt! Ni är guld värda allihop ♥
1
Anonym

Härligt att se er rida kur! Gulliga vänner som hjälpt dig få allt att fungera. Bra jobbat! Grattis till procenten! Lycka till vid nästa tävling!

Svar: Tack :D <3
Josefine Myllenberg