Häckeberga cup, omg. III

 
Idag var sista delomgången i Häckeberga cup och den gick av stapeln i Åstorp. Jag brukar inte spana in vem som är domare och speaker särskilt noga, det blir liksom en happy surprise när en väl är på plats, och fatta vad glad jag blev när jag såg att det var Gunilla (min tränare på ponny och även storhäst fram tills jag flyttade till Lund, har tränat för Gunilla i drygt 10 år) som var speaker! Dessutom var det Monica som dömde klassen, så kul att träffa på henne också! Båda var så glada av att se att vi är på banan igen och jag blev jätteglad av att träffa dem igen, det var liksom inte igår. Mamma var också på plats för att se oss, blev så glad! Det har blivit lite så att jag inte längre känner (igen) människor på tävlingsplatser, dels eftersom vi bytt home location men också för att vi inte varit ute på nästan 3 år. De vi tävlade mot förr har antingen slutat, flyttat eller "levlat upp" så det finns inte riktigt några kompisar kvar att prata med vilket har gjort att det känns lite mer ensamt (men man lär ju känna folk efterhand, vi måste bara komma ut mer). Därför var det i alla fall extra kul med bekanta ansikten idag (kan erkänna att jag blev lite stressad också för plötsligt ville jag verkligen lite extra mycket att det skulle gå bra, pressen jag sätter på mig själv alltså, haha).
 
I alla fall. Har inte ridit Spirre på hela veckna på grund av hemsk förkylning. Red igår för att stämma av programmet och Spirre var som en zombie. Var livrädd att det skulle vara likadant idag. Det var inte perfekt idag, men det var i alla fall bättre än igår. Idag hade han bättre energi, men han var inte helt fram för skänkeln vilket gjorde att jag inte kunde samla honom så mycket som jag ville (för då hade han bara säckat ihop helt och allt hade blivit pannkaka), så därför var huvudkommentaren idag att "mer uppförsbackekänsla och samling önskas", vilket är helt rimligt, men som sagt så gjorde jag ett val för att hästen alls skulle röra på sig ...
 
Känslan var ändå helt okej och vi slutade på 66,125% och en fjärde plats (precis utanför placering), vilket kändes rimligt. Han gjorde ju allt fint förutom sista skrittpiruetten som han tydligen hellre ville göra i galopp(?), verkligen utan anledning eftersom jag knappt tog i honom. Är så glad över att vi satte galoppserpentinen med bytena, den är mycket svårare än den ser ut men det var riktigt bra idag. Vi matchade musiken helt perfekt också, vilket kändes så jäkla häftigt. Måns var fett nöjd med att jag fick en 8 för musiken med kommentar "Bra musik!", det är ju han som valt musiken. Det var en kul tävlingsdag!
 
 
 
Tack för att vi fick åka med er Bella! Tack igen Malle för komponering av programmet, Måns för val av musik (från Star Wars som ni säkert hör) och Bruce för musikredigering. Ni är bäst!