Värme & sol

Äntligen har sommarvärmen kommit till Skåne, hela veckan som gått har varit helt underbar. Maj månad är min favorit på hela året! Lite tråkigt att det alltid är i samband med tentapugg som solen visar sig, är det ju dock ... 
 
 
Som ni ser bilden ovan kan vi egentligen sammanfatta min vecka, haha. Har sprungit massor och legat en hel del i bikini i solstolen. Bästa är dock att man kan tentaplugga när man solar ryggen och ligger på mage. Fått massor gjort trots att man kan tro motsatsen!
 
 
I fredags var alla i stallet samtidigt och det blev en helt underbar 1,5-timmars uteritt i strålande sol och 25 graders värme. Vi red det jag kallar för "Flyingerundan" (längst med ån, runt fälttävlansbanan och sist galoppbanan) och avslutade  med ett race på galoppbanan. Till och med Spirre spurtade och hade skitkul, min lilla latmask som annars helst inte rör sig i onödan, hehe. Oklart varför han står som han gör i duschen, tror han var lite trött efteråt. 
 
 
Hela helgen har jag varit asförkyld, så jag missade på cykelfesten och har knappt fått något gjort i studieväg alls, då jag endast legat i sängen hela helgen. I lördags trodde jag att jag skulle dö, jag kan inte minnas sist jag var så sjuk (senast var nog innan jag operarde bort halsmandlarna, så mer än 8 år sedan...). Hade feber från helvetet trots diverse värktabletter (japp, ni hörde rätt, hon som vägrar äta smärtstillande/febernedsättande i vanliga fall när hon är sjuk har ätit dem som godis hela helgen) där jag ömsom brann upp ömsom frös ihjäl - hela tiden konstant svettandes. Vartenda muskel i hela kroppen gjorde ont, och jag skakade så mycket att jag spillde ut endast halvfulla vattenflaskor. Det har inte varit en najs helg. Och om jag var stressad av tentor redan innan helgen så kan ni tänka mig hur jag känner nu när jag förlorat två heldagars plugg. Bajs. Är fortfarande inte bra idag, men orkar i alla fall sitta upp nu.
 
 
På tal om att jag orkar mer idag. För 13 dagar sedan satte Måns en markering på hur hög vår Humle (ja, vi har döpt henne, därav stort H) var eftersom vi märkt att den växer i rekordfart. Jag tänkte lite för mig själv att det var dumt att sätta en sån hård plastgrej för den blir svår att få av utan att råka skära av växten, hade det inte räckt med ett blyertssträck... I alla fall, idag när jag stod på benen och såg detta så tröttnade alltså perfektionisten i mig på den där plastbiten och försökte försiktigt skära av den. Vad tror ni jag gör? Givetvis slinter jag när den går av och mycket riktigt skär jag av växten. Lagom bitter på mig själv nu alltså, haha. Tur den växer så snabbt, 70 cm på 13 dagar, det ni. Förhoppningsvis märks detta alltså inte av om två veckor även om jag är sur på mig själv just nu.
1
Ajli Müller

så tungt med förkylning och tentastress, men det SER så underbart ut! Hästar är jag lite rädd för eftersom de är så stora och starka :D

Tack för kommentaren om mina elever, de är jätteduktiga! :D