Värme & sol

Äntligen har sommarvärmen kommit till Skåne, hela veckan som gått har varit helt underbar. Maj månad är min favorit på hela året! Lite tråkigt att det alltid är i samband med tentapugg som solen visar sig, är det ju dock ... 
 
 
Som ni ser bilden ovan kan vi egentligen sammanfatta min vecka, haha. Har sprungit massor och legat en hel del i bikini i solstolen. Bästa är dock att man kan tentaplugga när man solar ryggen och ligger på mage. Fått massor gjort trots att man kan tro motsatsen!
 
 
I fredags var alla i stallet samtidigt och det blev en helt underbar 1,5-timmars uteritt i strålande sol och 25 graders värme. Vi red det jag kallar för "Flyingerundan" (längst med ån, runt fälttävlansbanan och sist galoppbanan) och avslutade  med ett race på galoppbanan. Till och med Spirre spurtade och hade skitkul, min lilla latmask som annars helst inte rör sig i onödan, hehe. Oklart varför han står som han gör i duschen, tror han var lite trött efteråt. 
 
 
Hela helgen har jag varit asförkyld, så jag missade på cykelfesten och har knappt fått något gjort i studieväg alls, då jag endast legat i sängen hela helgen. I lördags trodde jag att jag skulle dö, jag kan inte minnas sist jag var så sjuk (senast var nog innan jag operarde bort halsmandlarna, så mer än 8 år sedan...). Hade feber från helvetet trots diverse värktabletter (japp, ni hörde rätt, hon som vägrar äta smärtstillande/febernedsättande i vanliga fall när hon är sjuk har ätit dem som godis hela helgen) där jag ömsom brann upp ömsom frös ihjäl - hela tiden konstant svettandes. Vartenda muskel i hela kroppen gjorde ont, och jag skakade så mycket att jag spillde ut endast halvfulla vattenflaskor. Det har inte varit en najs helg. Och om jag var stressad av tentor redan innan helgen så kan ni tänka mig hur jag känner nu när jag förlorat två heldagars plugg. Bajs. Är fortfarande inte bra idag, men orkar i alla fall sitta upp nu.
 
 
På tal om att jag orkar mer idag. För 13 dagar sedan satte Måns en markering på hur hög vår Humle (ja, vi har döpt henne, därav stort H) var eftersom vi märkt att den växer i rekordfart. Jag tänkte lite för mig själv att det var dumt att sätta en sån hård plastgrej för den blir svår att få av utan att råka skära av växten, hade det inte räckt med ett blyertssträck... I alla fall, idag när jag stod på benen och såg detta så tröttnade alltså perfektionisten i mig på den där plastbiten och försökte försiktigt skära av den. Vad tror ni jag gör? Givetvis slinter jag när den går av och mycket riktigt skär jag av växten. Lagom bitter på mig själv nu alltså, haha. Tur den växer så snabbt, 70 cm på 13 dagar, det ni. Förhoppningsvis märks detta alltså inte av om två veckor även om jag är sur på mig själv just nu.
1

Vecka 19

 
Denna vecka fick vi vår trappa lagad efter många om och men. Nu är den i alla fall hel och inte längre livfarlig att gå i. Bättre sent än aldrig?
 
Och hörrni, vilken mysig helg det blev när solen och värmen kom tillbaka! Efter en ganska tråkig och regnig pluggvecka så har jag och Måns hängt ute i trädgården hela helgen. I lördags planterade vi ner morötter och annat där ute som vi odlat fram i drivhus på fönsterbrädan först. Drog upp nästan alla maskrosor, och sedan åkte vi en sväng till plantagen och råkade komma hem med fler blommor, hehe.
 
 
Igår, söndag, hängde vi mest där ute och njöt av allting mellan varven av städning och matlådelagning. På kvällen kom typ hela Staben samt Joel förbi och så grillade vi och åt första utemiddagen detta året. Så himla mysigt!

Las GeGas 2017

Alltså, vilken kul helg det har varit!! Las GeGas gick nämligen av stapeln, en tävling som efterliknar de japanska game showsen där en vägg kommer mot en och man ska ta sig igenom hålen; misslyckas man hamnar man i gyttjebadet nedanför istället (i vårt fall var gyttjebad = gigantiska baljor med betforvatten). Givetvis var vi ett gäng som anmälde oss och var med i och tävlade med lagnamnet Here for Beer - självklart med dedikerad utstyrsel.
 
Bilder ovan från fredagens invigning. Vi lekte med självlysande ansiktsfärger. Christoffer gav mig ett fantastiskt vackert unibrow.
 
Det började redan i fredags med invigning, mat och eftersläpp. Därefter gick tävlingen av stapeln under lördagen där vi var fyra grupper som tävlade fram en vinnare i varje som gick till semifinal, för att slutligen gå till final. Vi kom tvåa!
 
 
Fett kul dag med helt fantastiskt väder: 20 grader, blå himmel och strålande sol (jag lyckades dessvärre skaffa mig röda axlar på köpet)! Till detta enbart glada människor och fantastiskt härlig stämning. Givetvis filmade vi alla våra tävlingsomgångar vilka jag tog mig friheten att ladda upp på youtube så att jag kan visa er här nedan:
 
 
När finalen var över drog vi hemåt för snabb uppfräschning innan det var lite förfest a la ölkubb. Därefter en minst sagt högljudd sittning i mattehuset följt utav mellanfest och eftersläpp. Jag skippade eftersläppet då jag inte mådde så bra, har haft en återkommande känsla av yrsel/illamående/huvudvärk sedan Valborg och den valde att slå till på kvällen. 
 
Ölkubb innan sittningen.
 
Vaknade dock pigg och glad igår, söndag, och sprang milen med Alex innan det blev en stallrunda följt av lite mysplugg. Hann även göra matlådor och kolla ifatt Designated Survivor - allt utan minsta uns av stresskänsla. Jag börjar få kläm på det här med att ta det lugnt! *stolt*