Vår i luften

Hundra år senare, så kommer ett nytt inlägg. Det var ny läsvecka nu i måndags och veckan innan var det tentor och sedan en avslappnad helg, så har inte riktigt lagt någon tid här. Tentan i fotonik gick bajs. Jag trodde jag kunde skriva en 4:a, nu undrar jag om jag ens blivit godkänd. Här får ni i alla fall en recap på dagarna som varit:
 
 
Förra helgen lade jag och Måns en massa tid på uteplatsen (jag kallar den för trädgård eftersom den är så pass stor och inhägnad). Vi åkte till plantagen för att kika ut lite växter och köpa jord samt verktyg. Fastnade för ett fantastiskt fint citronträd, men det fick dessvärre inte följa med hem. Hittade trädgårdlampor som laddas med solceller, kostade typ 3 kr/st på Jula - så värt! Gör sjukt mycket för helhetsintrycket, plus att man inte längre behöver gissa vart trappan befinner sig när det är mörkt. 
 
På lördagskvällen åkte vi in till Helsingborg och mötte upp William för att se bio - Hidden figures (Dolda tillgångar). Så otroligt bra film, rekommenderas. Den fick min väldigt gamla dröm om att jobba för Nasa att vakna till liv också, haha. Hade glömt bort att jag ville det tidigare.
 
 
Söndagen var så mysig på alla sätt och vis, vi fortsatte ju hem till mina föräldrar efter bion och under söndagen åt vi en stoooor lyxig frukost som följdes av en otroligt mysig hundpromenad på Kullaberg. Vi visade Måns var vi brukar lägga till med båten och vilka klippor vi brukar hoppa ifrån. Definitivt klurigare att ta sig till Kärringmalen till fots än med båt. Hittade ett roligt och perfekt format träd på vägen dit också, haha. 
 
 
Söndagslunchen bjöd farmor på då hon fyllt år. Vi åkte till Strand i Arild och åt en fantastisk trerätters, det var så otroligt gott med fantastisk utsikt och härligt sällskap. De hade klurat på specialtrerätters bara för mig. Det var verkligen 10 /10. ♥
 
 
Mamma och pappa var supergulliga och gav oss massor av jordsäckar och krukor och annat smått och gott för att göra trädgården mysig, bilen var helt full när vi körde hemåt Lund igen. Bland annat fick vi denna underbara paprikaplanta med oss hem, hur söt? Supergoda frukter blir det i alla fall. Den och en del kryddor vi har i krukor inomhus just nu ska få komma ut så snart nätterna blir frostfria. Längtar.
 
 
Därefter har det varit nya kurser att sätta sig in i. Jag läser 130% denna läsperiod då jag måste läsa en ny kurs som ersättning för en gammal jag läst tidigare men inte klarade tentan på, den verkar hyfsat enkel (man läser den i ettan numera och den handlar om mängdlära, relationer, funktioner, boolesk algebra och annat som vi tvingats lära oss i andra kurser så den känns rätt lätt). Allt tar dock sin tid och första två veckorna brukar vara intensiva för att hinna lära sig grunderna så att en fattar resten. Jutja, vi var på besök hos ARM i onsdags kväll och attendade deras hackathon. Vi fick vars ett microbit samt fick låna en raspberry pi per grupp, och så skulle vi göra coola grejer med det. Vi tänkte använda våra microbit som spelconsoler till spelet pong som vi själva implementerade. Vi hann dock inte bli klara, men det var kul ändå. 
 
 
I övrigt har jag hängt massa i stallet och desto mindre på gymmet denna vecka (jag var flitig under tentaveckan istället). Malle hängde med i stallet så att vi kunde tömköra Spirre; vi har varit hos sadelmakaren och fixat sadeln; samt jag gjorde första riktiga uteritten på hur länge som helst med Spirre i förrgår. Han har blivit så himla dum sedan han pajade min rygg och vägrar gå framåt (då ställer ha sig på bakbenen och slänger runt och försöker skena hemåt), så den jäveln fick backa nästan hela vägen till galoppbanan som var målet för uteritten (det är seriöst en kilometer, hoppas han fick träningsvärk för åhhh vad irriterad jag blir på honom). Väl på galoppbanan tramsade han sig genom att fräsa och studsa och passagera runt så att alla skulle titta på honom (vacker var han i alla fall). Det blev ett par varv med vinden i hår och man, det var supermysigt. Så himla skönt med vårvädret, det gör så otroligt mycket vad gäller min motivation som hästägare. 
 
 
Igår efter skolan drog jag ner i stan en snabbis, ville in på Humana secondhand för att se om jag kunde hitta ett eller två par byxor att ersätta mina gamla två favoriter med (lyckades förstöra mina två favoritbyxor med typ en veckas mellanrum, ett par beiga och ett par svarta i tyg med vida ben). Hittade två par fantastiska byxor i tunn ull för inga pengar alls. Ett par otroligt fina högmidjade, beiga byxor med vida ben och pressveck signerade MaxMara. Alltså, man hade kunnat tro att de var specialsydda endast för mig, de satt verkligen p e r f e k t. Det andra paret är en rutig historia, exakt den sortens byxa som jag länge varit supernyfiken på att testa (då jag tycker de är grymt snygga) men inte riktigt vågat köpa (nu vågade jag dock, de kostade ju ingenting och var dessutom så himla sköna). Är grymt nöjd. Funderar dock på att ta ytterligare en sväng dit inom snar framtid då jag gärna vill hitta ett par svarta byxor också. Den senaste tiden har jag levt i mina svarta jeans då alla andra byxor jag äger slutar ovanför ankeln och därmed fortfarande är för kalla att bära. 
 
Förresten, kul anekdot: när jag cyklade hemåt från stan i lugn och ro så märkte jag plötsligt pulserande reflexer i solbrillorna jag hade på mig och tittade bakåt: ett hav av blinkade blåljus. Jag råkade visst vara i täten på hela poliskonvojen som eskorterade Kroatiens president hemåt från Lund, hehe. Woopsie. 
 
 
Igår eftermiddag när jag kom hem hängde jag i solen i trädgården och njöt av blommorna och fantiserade om hur fint det blir när ogräset mellan plattorna försvinner, alla grenar och den ruttna bänken kommer till soptippen, samt alla blommor har hamnat i sina krukor och blivit utplacerade på rätt ställen. fasiken vad mysigt det kommer bli. Det måste det om jag ska spendera 7 veckor av sommaren i trädgården efter jobb, hehe.