Livsstilsförändring

Om ni vill veta ett av mina bästa "quick money"-tips, så är det nog Tradera. Det är ett helt perfekt ställe att sälja saker som inte längre används utan bara ligger och skräpar men som är för fint för att slängas och eventuellt gör lite ont att ge bort gratis när man tänker på nypriset. (obs detta är inte ett reklaminlägg för Tradera utan personlig åsikt och snarare "reklam" för att jag säljer kläder som jag inte längre vill ha! :) 
 
I vintras så såg jag nämligen en dokumentär om minimalism och blev helt hooked, och ovanpå detta gjorde jag ett klimattest som sade att om alla lever som jag skulle det behövas 3,7 jordklot (och tänk då på att jag är student och äter säsongsbaserat, 99% veganskt och enbart handlar second hand samt reser väldigt sällan). Detta gav mig världens reality check och jag gillar utmaningen att förbättra mitt klimatavtryck samt bli av med materialisten inom mig.
 
När vi flyttade förra hösten insåg jag att jag äger så otroligt mycket saker som jag absolut inte behöver och som i princip aldrig används. Tyvärr är jag en människa som fäster kärlek i ting och därför har det varit och är en ganska stor process för mig att skiljas från saker om det så bara är en maläten gammal t-shirt. I alla fall, livsstilen minimalism var något jag blev helt hooked på, det finns alltså människor vars totala antal ägodelar får plats i en resväska (ja, inklusive kläder)! Nu vill jag kanske inte i första taget nå ända dit, men om jag bara kommer halvvägs vore det awesome.
 
Därför har jag rensat massor av kläder i min garderob och säljer löpande på Tradera. Det är sjukt najs extrapengar varje månad samtidigt som jag blir av med saker som gör att jag inte kan uppskatta det jag faktiskt gillar tillräckligt mycket. Det känns som att man blir av med "bruset runtomkring en" liksom. Jag tänker mig även att det kommer fortsätta med andra saker när jag väl har fått rätt på garderoben både här i Lund och de där tre överfulla garderoberna hemma hos mamma och pappa som består av kläder som aldrig används längre (ja, det är sant!).
 
Om det blir en riktigt dålig dag vädermässigt när jag är hemma nästa vecka och vi inte har bättre saker för oss så misstänker jag att jag kommer dra ut precis allting jag äger som är hemma hos mamma och pappa och lägga i fyra högar: slänga, sälja, skänka, behålla. Troligen (förhoppningsvis!) kommer inget stanna i den sista kategorin då jag inte saknar något nu när jag är här i Lund. Ärligt talat är jag rätt taggad på detta faktiskt, haha!
 
Så, vart jag egentligen vill komma med denna text är att ni borde kika på mitt Tradera-konto, säljer massa fina saker där som inte längre passar min stil eller som jag inte trivs i eller som jag helt enkelt använder för sällan och lika gärna kan vara utan.
 
Får inte plats i en resväska ännu (någonsin?), hehe ...