Sommar och idyll

Så gott med sommar och semester alltså. Är hemma i Jonstorp hos föräldrarna en vecka och hänger. Tar iskalla kvällsdopp med bästa vän, fikar på spelcafé, hänger i trädgården full av blommor, hjälper till på projekt 69:an (okej, fikar och beundrar deras odlingsland mest), tar underbara kustpromenader, är ute med båten, fikar med farmor (och kollar gamla fotoalbum), fikar ännu mer (kommer gå upp 15 kilo lagom tills vi kommer hem till Lund), långa pratiga myskvällar ute på verandan med ett glas vin, och en massa mer därtill. Så mysigt att vara hemma en liten vända! 
 
 

Livsstilsförändring

Om ni vill veta ett av mina bästa "quick money"-tips, så är det nog Tradera. Det är ett helt perfekt ställe att sälja saker som inte längre används utan bara ligger och skräpar men som är för fint för att slängas och eventuellt gör lite ont att ge bort gratis när man tänker på nypriset. (obs detta är inte ett reklaminlägg för Tradera utan personlig åsikt och snarare "reklam" för att jag säljer kläder som jag inte längre vill ha! :) 
 
I vintras så såg jag nämligen en dokumentär om minimalism och blev helt hooked, och ovanpå detta gjorde jag ett klimattest som sade att om alla lever som jag skulle det behövas 3,7 jordklot (och tänk då på att jag är student och äter säsongsbaserat, 99% veganskt och enbart handlar second hand samt reser väldigt sällan). Detta gav mig världens reality check och jag gillar utmaningen att förbättra mitt klimatavtryck samt bli av med materialisten inom mig.
 
När vi flyttade förra hösten insåg jag att jag äger så otroligt mycket saker som jag absolut inte behöver och som i princip aldrig används. Tyvärr är jag en människa som fäster kärlek i ting och därför har det varit och är en ganska stor process för mig att skiljas från saker om det så bara är en maläten gammal t-shirt. I alla fall, livsstilen minimalism var något jag blev helt hooked på, det finns alltså människor vars totala antal ägodelar får plats i en resväska (ja, inklusive kläder)! Nu vill jag kanske inte i första taget nå ända dit, men om jag bara kommer halvvägs vore det awesome.
 
Därför har jag rensat massor av kläder i min garderob och säljer löpande på Tradera. Det är sjukt najs extrapengar varje månad samtidigt som jag blir av med saker som gör att jag inte kan uppskatta det jag faktiskt gillar tillräckligt mycket. Det känns som att man blir av med "bruset runtomkring en" liksom. Jag tänker mig även att det kommer fortsätta med andra saker när jag väl har fått rätt på garderoben både här i Lund och de där tre överfulla garderoberna hemma hos mamma och pappa som består av kläder som aldrig används längre (ja, det är sant!).
 
Om det blir en riktigt dålig dag vädermässigt när jag är hemma nästa vecka och vi inte har bättre saker för oss så misstänker jag att jag kommer dra ut precis allting jag äger som är hemma hos mamma och pappa och lägga i fyra högar: slänga, sälja, skänka, behålla. Troligen (förhoppningsvis!) kommer inget stanna i den sista kategorin då jag inte saknar något nu när jag är här i Lund. Ärligt talat är jag rätt taggad på detta faktiskt, haha!
 
Så, vart jag egentligen vill komma med denna text är att ni borde kika på mitt Tradera-konto, säljer massa fina saker där som inte längre passar min stil eller som jag inte trivs i eller som jag helt enkelt använder för sällan och lika gärna kan vara utan.
 
Får inte plats i en resväska ännu (någonsin?), hehe ...

Vecka 29

Vilken bra vecka det har varit hörrni. Det var min sista arbetsvecka på Sigma så finlirade mest och skrev lite dokumentation. När jag skulle gå hem i torsdags eftermiddag fick jag veta att de gärna ville att jag skulle hålla en presentation på fredagsmorgonen. Så eh, totalt oförberedd, men sagt och gjort, det blev en presentation och folk verkade nöjda. I alla fall så pass nöjda att jag fick ett nytt kontrakt och numera har både deltidsjobb detta läsåret samt nästa års sommarjobb kirrat. 
 
För övrigt har veckan bestått av säsongsstart av Game of Thrones, picknick på St Hans, häng i Botan, fixat på uteplatsen och massa soffmys. Det blev en fantastisk pannkaksfrukost på uteplatsen igår och kvällen innan gjorde vi grymt goda sötpotatisbiffar (ja, vi tenderar att göra samma mat i sträck om vi hittar nåt vi gillar, haha). Fullt upp med skojigheter med andra ord! 
 
Imorgon börjar omtentaplugget så smått tänker jag och mot torsdagen så bär det av till Jonstorp där jag tänkte stanna en dryg vecka och hänga med pappa och William som har semester (och vänner som har tid att ses såklart). Mys!