2017

 
Så var det ett nytt år med nya möjligheter. Vi firade in året på bästa sätt med en 3-rätters finsittning. Drygt 20 pers i en liten trea, det ni! Trångt och mysigt och fantastiskt roligt. Det var supergod mat och såklart hur kul som helst. Riktigt bra jobbat av alla er som fixade (ingen nämnd, ingen glömd). Tovslaget firades in på Mårtenstorget med skumpa och rakettittande. Därefter stack vi hem och gick och la oss, haha.
 
Har ni skaffat er nyårslöften? Jag brukar inte skriva löften, men jag brukar sätta mål trots att jag tycker det är lite klyschigt (utan mål att sikta mot så tappar en ju orienteringen). Förra året hade jag endast två mål, istället föra en hel punktlista som jag vanligtvis har haft. Mina två mål var att 1) ha mer roligt och leva för just precis varje sekund, istället för att leva för morgondagen, samt 2) programmera mera. Jag tycker att jag lyckades ypperligt: istället för att lägga timmar på tumblr och kolla serier och fantisera mig bort, så tog jag tag i tiden: skaffade nya vänner och - trots tuffa kurser - har haft en jäkligt roligt år! Jag klarade fördjupningsprogrammeringen och har blivit så himla mycket bättre rent allmänt allt vad gäller programmering och datorer (även om där är minst sagt mycket kvar). Jag klarade båda målen vilket känns grymt!
 
Detta året har jag massor av mål men det handlar egentligen bara om att ge mig själv tiden att göra roliga saker och må bra i själen. Mår själen bra mår resten av kroppen också bra, vill jag i alla fall tro.
 
1. Detta året är för mig. Det är jag som är i fokus, det är jag som är nummer ett i mitt liv och jag ska må bra på alla plan. Det innebär att jag ska trappa ner på saker att göra och istället satsa järnet på de få saker jag behåller. Mina tre stora saker att satsa på, i någon sorts rangordning: 1) Skolan, 2) Träning: hästen/yoga/tävling 3) Vänner och familj. Detta ska uppnås delvis genom att ta på mig mindre saker/projekt att göra (inga alls faktiskt, kommer säga nej till alla som frågar) så att jag får fler helger fria för vänner och familj, och delvis genom att skapa mig bättre rutiner för plugg, mat och träning - detta eftersom rätt kombination av mat och träning ger mig mer energi och ork till att sitta still och koncentrera mig när jag pluggar.
 
Man kan alltså säga att number one goal 2017 är att bli bättre i skolan (omtentorna ska minst halveras och helst inte existera i slutet av detta år) och förhoppningsvis därigenom få bättre självförtroende, våga fråga och därmed lära mig mera, och därmed få mindre panikångest över typ tentor och liknande.
 
2. Skapa minst ett eget projekt som involverar programmering (därför att målet är att jag vill bli en bättre programmerare)
Har ni nyårslöften eller mål?