En dag som bara givit energi

 Hade sönder min älskade Z2 förra helgen så köpte "ny" begagnat av en kursare, det blev en Xperia Z5 och ett nytt skal till den. Hade inget skal på min gamla, får väl se om denna klarar sig bättre tack nu i och med skal + försiktigare hantering, heh. (framförallt det sistnämnda)
 
Vet ni, det har varit en grymt bra dag idag! Morgonen började med en "sovmorgon" till halv åtta följt utav frukost till How to get away with murder (första säsongen var bra, men den här andra är ju så skruvad att nu tittar jag snarare för att jag vill se när allting fallerar snarare än för att jag tycker det är bra).
 
Lagom tills jag och Måns begav oss till skolan trillade tentaresultatetn från fysiken in på Ladok och vet ni, jag blev godkänd! Så skönt med tanke på att två utav sex totalt uppgifter på tentan fullkomligt tog mig på sängen. Inte nog med detta, lagom vid lunchtid fick jag ett supertrevligt mejl från företaget jag var på intervju hos i fredags. Jag är erbjuden 7 veckors sommarpraktik hos dem i sommar, så jäkla kul! Som att det inte heller var nog så kändes det som att jag faktiskt fattade vad som sades under datorsäkerhetsföreläsningen under eftermiddagen, vilket är mer än vad det brukar kännas, vi snackar alltså verkligen självförtroendeboost idag! Den här dagen har bara gett mig energi, så himla välbehövligt.
 
Summa sumarum så har denna dag varit fullkomligt fantastisk och vill typ mest skriva ner detta för att försöka bevara lyckokänslan jag haft i magen hela dagen!

Marsa Alam

Här kommer några få utvalda bilder från vår semester strax innan jul i Marsa Alam, Egypten. Det var en toppenvecka med massor av sol, bad, snorkling och en del dykning. Tack snälla för en fantastisk julklapp Pernilla och Johan! ♥
 
Som vanligt är de flesta bilder på mig eftersom jag inte vet huruvida alla andra vill synas på min blogg. Ni som har mig som vän på facebook kan se lite fler bilder här
 

365 dagar

Den här dagen har varit så grymt bra på alla sätt och vis! Den började med en sovmorgon tills kvart i åtta, följt av enkel men god frukost och 45 minuters webbquiz i datasäkerheten. Man måste ha minst 80% rätt och frågorna är rätt svåra, lyckades med 51%. Well, well, ny dag och ny chans imorgon!
 
Efter en mysmorgon cyklade jag bort till ett stort företag relaterat till min utbildning som jag skickat in mitt CV till. Har skickat till många företag, men de flesta verkar ha en utdragen process eller så är de på semester och jag har då endast fått automejl till svar. Dock inte från detta företaget, nej de svarade direkt och ba "Kom hit på fredag så diskuterar vi sommarjobb!". Så roligt. Tyckte intervjun gick rätt bra, gick därifrån med ett stort leende på läpparna. Så trevliga människor, fina lokaler och intressant företag. Hoppas det gick vägen och att de gillade mig med (det kändes så i alla fall). De sa ju faktiskt "Vi hör av oss om en vecka, titta nu inte efter fler sommarjobb", en kan ju hoppas att det betyder något!
 
Sen då? Well. Idag är det ett år sedan jag träffade världens bästa Måns för första gången. Det har vi firat med en toppendag i form av fika på Coffee Break (surprise, vi är typ stammisar, hehe). Måns gav mig en ros också - det ni! Jag har tjatat och tjatat om att jag älskar blommor och hade uppskattat om jag fått sådana (alternativt uppskattat att få lov att ge honom sådana) men hans respons har alltid varit "jag vill väl inte ge dig något som dör i din närhet!?" och "varför skulle jag vilja få något som dör i min närhet??". Därför fick jag rosen med orden "vänj dig inte", haha. Han är ju för gullig!
 
Sen skulle någon ta hem rosen och sätta den i vatten (denna någon fick noggranna instruktioner) medan någon annan stack på föreläsning. När någon annan kom hem från föreläsningen hade någon "inte hittat någon bra vas, de andra var ju för stora!" och därför kapat hälften av stjälken för att få den att stå stadigt i en shaker istället (mycket charmigt, därför jag måste dela med mig - föreställ er en illgrön shaker med en enorm och vacker ros med alldeles för kort stjälk ♥)(på bilden har jag bytat till en kristallvas, men var tvungen att fota ovanifrån för den ser lite löjlig ut annars, hehe).
 
Egentligen skulle vi gått på bio ikväll, men fann ingen bra film med bra platser och därför lagade vi istället mat, handlade chips och choklad (ja det är Marabou jag håller i på bilden - jag är inte vegan men äter "veganskt" 95% av tiden) samt bäddade ner oss i soffan och kikade på Ice Age. Denna kväll, ja hela dagen faktiskt, får lätt 10/10 -  bra och SÅ mysig!