Vecka 7

En fantastisk vintermorgon i början av veckan. Detta är bland mina absoluta favoritväder: hög, klar och kall luft, snö som glittrar som diamanter och en fantastisk soluppgång. Vackrare kan det inte bli. Vid dessa tillfällen känner jag mig extra rik på något vis. 
 
Gjorde egen bodybutter i helgen. Ingredienser: sheasmör, kakaosmör, eteriska oljor (rosengeranium och lavendel) samt E-vitamin. Blev riktigt bra. 
 
Söndagsfrukost: scones och smoothie #winning
 
Så var det söndag igen. Hinner av någon anledning inte blogga särskilt ofta längre, det blir sådär typiskt efter helgen en gång i veckan. Jag fattar inte hur tiden alltid kan flyga iväg så himla snabbt. Det är väl så det är när en har roligt!  Det är ju faktiskt lite så, jag älskar både datasäkerheten och projektvaruutvecklingen, hehe. Fysiken står jag bara ut med (läs: prokrastinerar bort). Det bästa med den kursen är att det är den enda tentan jag har i kommande tentapriod, och ovanpå det har jag nästan två veckor icke schemalagda självstudiedagar inför tentan, så jag har vekligen all världens tid att lära mig och naila den när de andra kurserna är helt avklarade.
 
Det har varit en ganska mycket lugnare pluggvecka än vad jag trodde att det skulle bli, men ack så skönt det har varit. I fredags bakade jag för första gången på flera månader - har glömt hur mysigt och avslappnande jag tycker det är.
 
Igår, lördag, var en sådär perfekt lördag som inträffar alltför sällan. Sov lääänge och när vi väl vaknade så låg vi kvar och drog oss lääänge. Därefter långfrukost och en sväng till stallet innan jag pluggade lite med en kurskompis i skolan. Kvällen spenderades i soffan med New Girl och Måns följt av massage och ljudbok och tidig läggning. Så himla mysigt. Idag blev det en lite tidigare morgon, men perfekta glutenfria veganscones samt en hallonsmoothie till frukost som "kompensation".  Därefter blev det gymmet innan jag sedan drog till stallet med världens seriöst smutsigaste häst (liksom, lera inuti öronen, really?!) följt av städning hemma och till sist en sen lunch på Vespa med Måns och hans familj. Jag drog 70 kilo marklyft som ingenting idag, så jäkla nöjd, och knäböjen på 50 kilo börjar kännas riktigt stabila så det blir att slänga på några kilo till nästa gång! Är dessutom uppe på svindlande 35 kilo i bänkpress, det ni, hehe (är så himla svag i överkroppen jämfört med underkroppen så tycker själv detta är amazing). 
 
Helgen har verkligen varit en välbehövlig paus från studierna och jag känner att jag har massor av ny energi för en ny vecka nu. Bästa Malle tar rätt många stalldagar nästa vecka så kan nog hänga på gymmet vid något extra tillfälle, plus kan "mysplugga" istället för "ångest-stress-plugga". Detta kallar jag lyx. Livet på en pinne osv. 
1
Arletta Ellington

En fråga om studier: Läser du för kunskap eller för betyget? Ja, jag vet. Betyget måste man ju ha, men jag minns att det var bara när jag tyckte att jag fick ny spännande kunskap som jag över huvud taget orkade motivera mig att plugga. Hur är det för dig?
Hälsningar
Ellington

Svar: Hej Ellington, Det är en bra fråga som fick mig att fundera. Det korta svaret är nog att jag läser för både ock. Är det kurser jag tycker är ointressanta så vill jag bara lära mig tillräckligt för att klara tentan och då bryr jag mig egentligen mindre om kunskapen (fast när den väl sitter där så sitter den där, och det är ju najs). Är det däremot kurser jag tycker är intressanta kan jag sitta i timmar och läsa om området även om det är delar som inte ska tentas av, bara för att jag verkligen vill förstå och ha kunskapen. Det är ju så mycket mer motiverande att läsa kurser som innehåller saker man verkligen vill lära sig, definitivt! Är det en kurs jag tycker är tråkig är det svårt att finna motivation och lättare att prokrastinera, men jag försöker tänka på tillfredsställelsen när högskolepoängen och betyget trillar in eller på den roliga kursen jag kommer läsa efter att jag klarat denna mindre roliga. Man får hitta de där små sakerna som ger motivering när kunskapen i sig inte är lika lockande :) Hoppas du fick svar på din fråga! Kram Josefine
Josefine Myllenberg