Vecka 8

 
Ovan synes lite bilder från veckan. Snön försvann och kom tillbaka. Jag är snart klar med mina kurser för den här läsperioden. Har börjat kolla på tentaplugg för fysiken, och har i de två andra kurserna endast peer-review och presentation kvar (well, more or less i alla fall). Har i övrigt hängt extra mycket på gymmet, committat till att springa Toughest i Malmö i maj samt varit ute och sprungit för första gången på mer än ett halvår. 4 kilometer och sen ville jag spy, haha (har svårt att acceptera att jag inte har lika grym kondition nu som tidigare så kutar på i samma tempo men dör sååå mycket snabbare). Jobbar på det. Förresten, efter gymmet i fredags kom jag hem och upptäckte att jag hade värsta "blåmärkena" på underarmarna (likadant på båda sidor). What?? Ett blodkärl kan ju gå sönder ibland när en tar i, men blev så konfunderad över att det ser exakt likadant ut på båda underarmarna, på precis samma ställe?
 
Anyways. Igår var det sexskipthte. Det betyder att förra årets sexmästeri med funktionärer skiftade in det nya sexmästeriet. Det var grymt roligt, också mycket skoj att lära känna ettorna i det nya sexmästeriet lite bättre. Hade sååå kul, crazydansade typ halva natten med Astrid, haha. Kom dock i säng alldeles för sent, så har mest legat i soffan och myst idag med kanelbullescones och gårdagens chokladsås. Också helt okej. Tänkte snart kika på veckans schema och planera dagarna som kommer, eventuellt plugga, samt baka kakor till morgondagens fika efter lyckad slutrelease av systemet vi har utvecklat i programvaruutvecklings-kursen. 
 
Justja, för att förklara första bilden (resten förklarar sig själva efter att ha läst allt detta I guess): jag och Måns gjorde en riktigt bra sötpotatissoppa i torsdags och jag var tvungen att visa er! Vacker att titta på, god att äta. 
1

Vecka 7

En fantastisk vintermorgon i början av veckan. Detta är bland mina absoluta favoritväder: hög, klar och kall luft, snö som glittrar som diamanter och en fantastisk soluppgång. Vackrare kan det inte bli. Vid dessa tillfällen känner jag mig extra rik på något vis. 
 
Gjorde egen bodybutter i helgen. Ingredienser: sheasmör, kakaosmör, eteriska oljor (rosengeranium och lavendel) samt E-vitamin. Blev riktigt bra. 
 
Söndagsfrukost: scones och smoothie #winning
 
Så var det söndag igen. Hinner av någon anledning inte blogga särskilt ofta längre, det blir sådär typiskt efter helgen en gång i veckan. Jag fattar inte hur tiden alltid kan flyga iväg så himla snabbt. Det är väl så det är när en har roligt!  Det är ju faktiskt lite så, jag älskar både datasäkerheten och projektvaruutvecklingen, hehe. Fysiken står jag bara ut med (läs: prokrastinerar bort). Det bästa med den kursen är att det är den enda tentan jag har i kommande tentapriod, och ovanpå det har jag nästan två veckor icke schemalagda självstudiedagar inför tentan, så jag har vekligen all världens tid att lära mig och naila den när de andra kurserna är helt avklarade.
 
Det har varit en ganska mycket lugnare pluggvecka än vad jag trodde att det skulle bli, men ack så skönt det har varit. I fredags bakade jag för första gången på flera månader - har glömt hur mysigt och avslappnande jag tycker det är.
 
Igår, lördag, var en sådär perfekt lördag som inträffar alltför sällan. Sov lääänge och när vi väl vaknade så låg vi kvar och drog oss lääänge. Därefter långfrukost och en sväng till stallet innan jag pluggade lite med en kurskompis i skolan. Kvällen spenderades i soffan med New Girl och Måns följt av massage och ljudbok och tidig läggning. Så himla mysigt. Idag blev det en lite tidigare morgon, men perfekta glutenfria veganscones samt en hallonsmoothie till frukost som "kompensation".  Därefter blev det gymmet innan jag sedan drog till stallet med världens seriöst smutsigaste häst (liksom, lera inuti öronen, really?!) följt av städning hemma och till sist en sen lunch på Vespa med Måns och hans familj. Jag drog 70 kilo marklyft som ingenting idag, så jäkla nöjd, och knäböjen på 50 kilo börjar kännas riktigt stabila så det blir att slänga på några kilo till nästa gång! Är dessutom uppe på svindlande 35 kilo i bänkpress, det ni, hehe (är så himla svag i överkroppen jämfört med underkroppen så tycker själv detta är amazing). 
 
Helgen har verkligen varit en välbehövlig paus från studierna och jag känner att jag har massor av ny energi för en ny vecka nu. Bästa Malle tar rätt många stalldagar nästa vecka så kan nog hänga på gymmet vid något extra tillfälle, plus kan "mysplugga" istället för "ångest-stress-plugga". Detta kallar jag lyx. Livet på en pinne osv. 
1

swoosh sa det

Hej! Här kommer lite bilder från en grymt bra, men alldeles för snabb helg. I fredags signade jag äntligen kontrakt med Sigma Connectivity här Lund och har därmed officiellt sommarjobb, följt av middag på kvällen för en kompis som ska till Kina ett halvår. Lördagen började med en sväng på gymmet och nytt personbästa, äntligen satte jag 50 kilo perfekta knäböj. Detta följdes av att vi firade Oskars födelsedag, först med spex (Manhattanprojektet av Jesperspexet, så grymt jäkla bra!!) och därefter middag hemma hos Jakob. Igår var det kalas för mamma och William som fyllt år för inte så länge sedan. Så mysigt att komma hem, om än så bara för några timmar.
 
Helgen har varit top notch, men det har gått snabbare än en blinkning, så jag känner mig verkligen inte utvilad. Så är det väl ibland. Tack för väldigt bra dagar alla inblandade!
 
1