Utveckling av grupp och ledare

Den senaste veckan har jag varit på UGL-kurs i Torekov. UGL står för Utveckling av Grupp och Ledare och är en kurs som tillhandahålls av Försvarshögskolan. Det har varit en omtumlande vecka, det känns lite som att jag har åkt känslomässig berg- och dalbana. Veckan har givit mig många aha!-upplevelser och det känns som att jag utvecklats en del som person, på fler än ett plan. Jag har fått många bra verktyg att ta med mig hem och är ivrig att fortsätta jobba på min personliga utveckling. Det bästa med den här kursen är att även om jag själv inte är chef eller ledare, så fick jag ut precis lika mycket av den som de som faktiskt har dessa titlar. Jag tänker inte skriva så mycket om vad vi gjorde, kursen är upplevelsebaserad och det blir därför svårt att förklara. Dessutom bör du veta så lite som möjligt om vad man gör under kursens gång när du står inför att gå den själv, tänker jag. I stora drag kan jag dock säga såhär: det handlar mycket om att få en uppgift, utföra uppgiften, reflektera över den samt ge feedback till övriga deltagare, därefter repeat. Detta är varvat med mycket fakta och modeller om hur grupper  fungerar. På feedbackfronten har jag lärt mig massor, vilket känns galet bra. Jag rekommenderar verkligen att gå kursen, alla borde lära sig det här!
 
Upplägget var frukost klockan 7 på morgonen, middag klockan 18, däremellan massor av uppgifter, fika, fakta, mer fika, osv osv (vi har inte gått hungriga så att säga). På kvällen har man också uppgifter att utföra, men alla kvällar lyckades jag klämma in en stund på gymmet eller spaet (eller båda) innan jag stupade i säng runt 22.30. Det har varit en mycket intensiv vecka, speciellt psykiskt, och jag som är en person vars energiförråd sjunker av socialt umgänge (även om jag älskar det) har haft en hel del vila/ensamtid att vilja ta igen (därför jag inte svarat er som ringt eller skrivit, jag har inte orkat!). Jag sov 13(!) timmar inatt, låg och drog mig och pussade på Måns ytterligare två timmar, och resten av dagen har jag legat soffan och tittat på Futurama (givetvis har jag myst i stallet också). Det har varit galet skönt att bara vara och göra hjärndöda saker idag. På måndag kör jag igång en ny vecka och ska ta tillvara på allt jag lärt mig denna vecka, men fram tills dess behöver jag pausa. 
 
Tack för en fantastisk vecka allesammans!
 
Denna bild summerar ganska bra: UGL-pärm som vi ständigt bar med oss, och fika med både socker och nyttigheter. 
 
Veckans bästa mål: min specialkost innebar att jag fick en fantastisk hamburgertallrik. Burgaren var gjord på massa olika sorters bönor och linser (helt perfekt konsistens med knaprig yta och "köttigt" innanmäte), brödet var rostat glutenfritt, grillad majs, peppar och lime, friterade sötpotatispommes samt guacemole och aioli. 
 
Vi pratade om ledarskap, självbild, hur man kan hantera feedback och mycket mer. 
 
Vi pratade också en hel del känslor. Jag har hela mitt liv sett känslor som något fult och fel (som inte ska visas), efter denna vecka har jag bestämt mig för att känslor är ok och att jag ska kräva att få se mer känslor av min omgivning istället för att jag ska trycka ner mina egna. 
 
Random hotellrumsbild. Här sov jag utbredd i dubbelsäng och med dubbla täcken.
 
Fantastisk pastarätt till middag en kväll
 
Vi fick känna på alla typer av väder. En dag var det fantastiskt fint med sol och underbar vy mot Skälderviken och Kullaberg.
 
Hela gänget!