Utvärdering av nyårslöften

 
Hade ni några nyårslöften för detta året? Jag hade. Jag hade två stycken faktiskt.
 
Det första löftet var att detta året var för mig, att jag skulle vara i fokus och att jag är viktig. Tycker jag lyckades bra med det, för en sån sak ändras inte på ett år när du i 23 andra år vänt ut-och-in på dig själv för att tillgodose andra. Har då och då fått skit för att jag "är otrevlig/sur" (nej, jag är bara rak och tydlig), och jag har ofta fått skit för att jag "tjatar" (det vill säga jag säger ifrån, om det krävs, upprepade gånger). Det är något jag inte tänker sluta med, och de människor (som alla har en faktor som är gemensam) får helt enkelt inse att det är dem det är fel på ;) Jag är nöjd med denna utveckling. "Ta ingen skit!" som Grynet säger.  Något jag blivit bättre på, men också kommer fortsätta att jobba vidare på. 
 
Jag har lyckats väldigt bra i skolan vilket var en del av det löftet mot mig själv - att försöka ta igen och bli bättre i skolan. Jag har fortfarande omtentor, men jag har fan ta mig klarat vartenda tenta jag skrivit sedan 1 januari 2017 och det är jag så jävla stolt över. Jag är också mer tillfreds med de omtentor jag har, vilket känns bra. Året avslutades ju här med personlig utveckling och en veckas UGL-kurs där jag fick massor av verktyg och feedback för att fortsätta min personliga utveckling och som jag är så jäkla tacksam över och sjukt peppad att fortsätta använda på daglig basis. 
 
Mitt andra löfte handlade om att bli bättre på programmering. Jag skulle ha ett eget hemmaprojekt, men det failade jag med då jag inte kände att jag orkade med den stressen, jag ville ju att det här året skulle bli lugnare av en anledning - att slippa stress. Jag har dock blivit så himla mycket bättre på att programmera, känner mig grymt mycket säkrare i java (okej, jag känner mig typ pro där). Mitt sommarjobb på Sigma och att jag sen fick fortsatt deltidsanställning höjde självförtroendet enormt. Jag lärde mig också python tack vare den numeriska analysen jag läste i våras. När jag läste multicore nu i höst lärde jag mig en del C och C++ och fick mycket bättre inblick i de språken, även om jag fortfarande är nybörjade när det gäller det här med pekare och shit (det är något jag vill jobba vidare på). Året avslutades med constraintprogrammering i minizinc (något jag dock inte tror mig kommer ha nån användning för, hehe, men ändå).
 
Så, nu är frågan vad jag ska ha för löften, eller snarare mål, för 2018. Får fundera vidare på den nöten, har dock redan några i åtanke...
 
Klarade ni era mål för 2017?
1
Maggie Bergius

Låter som du haft ett riktigt bra år! Man växer verkligen som människa när man genomför sina mål. Så viktigt också att ta hand om sig och se till att man mår bra. Hoppas 2018 blir fantastiskt! Kram