Min önskelista

Vet ni, en sak slog mig häromdagen. Minns ni när en var liten och suktade efter alla julklappar runt granen? Jag räknade antalet som var till mig, tävlade i vems paket som var störst, var allmänt ha-galen. Då var det viktigaste alla julklappar jag skulle få. Nu, ett antal år senare, så slog det mig: nu är jag mer exalterad över alla julklappar jag ska få ge bort. Kan knappt vänta med att se leendet sprida sig i mottagarens ansikte. Jag antar att det gradvis växte fram, och en del har väl alltid funnits där (ge bort egengjorda julkort har alltid varit roligt och viktigt för mig). Men, nu är det liksom hela grejen med att ge bort som jag älskar. Jag älskar att fixa den perfekta julklappen, och jag är  mycket mer exalterad över att ge bort än att få numera. Det var en härlig och befriande insikt tyckte jag, haha. 
 
Det betyder dock inte att det inte är roligt att få, haha ;) Som snopen fortsättning på fin början av blogginlägget kommer här en önskelista med ganska många ting som jag skulle vilja ha. Inget livsnödvändigt, men saker som hade satt guldkant på tillvaron. Så, här är min jätteonödiga önskelista (massa kläder, jag som inte ska ha in mer saker i garderoben). 
 
 
Kragen längst upp till vänster är från Zara. Så himla fin och piffar till vilken tröja som helst. Känns verkligen användbar när en älskar kläder men inte vill äga för många plagg. Ser den som en accessoar, och accessoarer skulle jag vilja ha mer utav när jag minskar ner på antalet kläder. Längst upp till höger ser ni Acne pansy hat, så jäkla fin mössa i ren ull. Har en vit mössa med pälsboll just nu, och känner inte att jag trivs i den. Fick en jättefin mössa med vantar i Lovikastil i somras, de är dock mer för att lufsa i skogen än känna sig snygg på stan (ja, ytligt, jag vet). Fy vad jag suktar efter denna Acne-mössa i ljusgrå eller dusty pink. Två böcker är jag också sugen på: Aktiedrottning och Prylbanta, tycker titlarna motiverar sig själva. Önskar mig fler accessoarer från Zara: två diadem, ett med rosett och ett mjukt med massor av stenar, fina hårband samt en fantastiskt vacker grön bow tie. Som jag sa, har äntligen märkt vilken skillnad accessoarer gör och hur fint det blir med så små saker. Har också fina tröjor i ull från Filippa K och HM premium på listan, gillar enkla tröjor till snygga/dressade byxor och känner att jag saknar varma tröjor (skolan har en innetemperatur som får en att känna ungefär samma känsla som när en badar i en isvak). Strumpor är jag faktiskt i stort behov utav. Vill bara slänga alla gamla (typ hål i alla, hehe) och köpa en och samma sort nya så att en slipper stå där och leta par när en tvättat. Helst vill jag att de ska vara i bomull och merinoull. Något annat jag är i behov utav är en extern hårddisk (minst 1TB lagringsutrymme, behöver inte vara just modellen på bild/i länk), min gamla verkar inte må så bra och vill gärna rädda alla minnen från 2005 och framåt innan det är försent. En lyxprodukt jag fastnat för är Rituals dusholja, jag kan inte hjälpa det men den luktar fantastiskt och känns så underbar mot huden (totalt onödigt, men åhhhh). Sist men inte minst: jag är inte nöjd med ett enda ytterplagg jag äger. Min svarta kappa attraherar precis allt vilken får den att se ovårdad ut med allt damm och hår som fastnar på den. Den fantastiska kappan jag fick ärva av farmor är för stor för mig och det känns inte helt bra att ha den på, trots att skräddaren gjorde allt han kunde (gråter, den är så fin!). Har nu fastnat för Lou Coat i light camel från Newhouse, herregud den är som gjord för mig, så jäkla fin. Något jag på riktigt skulle behöva är en tjock och varm dunjacka, men helst får den gärna vara någorlunda snygg också (vilka krav va!), och ett exempel på helt ok dunjacka är den ovan som jag hittade på HM. 
 
Det är inte lätt det här med "vill ha" alltså. Skäms lite för att jag har sånt ha-behov, tänker hela tiden "men om detta kommer in åker det andra ut" (vilket är sant), men får ändå lite dåligt samvete mot klimatet och mot mindre priviligerade människor. Aja, tänkte att ni skulle få se vad som snurrar i mitt huvud på "vill-ha-avdelningen", även om jag absolut inte kommer införskaffa mig ens hälften utav det, hehe. (det mesta går ju över efter ett tag liksom)
 
Vad önskar du dig i julklapp?