Veckan som var

Woho, så kommer vi äntligen in på nollningsveckan. Idag börjar nollningen (och mitt omtentaplugg till min sista omtenta denna sensommar)! Detta är veckan som kallas Vecka 0, den är till för att nollorna ska få en mjukstart och hitta i alla byggnader och få all information som behövs, och för att vi phaddrar ska lära känna våra nollor (ja, jag hade precis tre "och" i en mening, deal with it). För vår del börjar inte skolan förrän om en vecka nämligen. 
 
Jag tänkte i alla fall mest berätta om veckan som var. Började med omtenta i Numerisk analys i måndags och den har jag skrivit en fyra på med chans till femma (eller så har jag brutalt missförstått precis allt kursinnehåll, tentan kändes alldeles för lätt!). Algoritmer, datastrukturer och komplexitet skrev jag i tisdags utan att ha pluggat till den (man får ju ta med anteckningar och bok på tentan så tänkte att jag kunde chansa) men den var rätt svår och jag satte bara första uppgiften samt typ två deluppgifter så det blev pannkaka av den (som jag ändå förväntat mig). Resten av veckan råpluggade jag Matematisk statistik och jag trooooor att jag kan ha blivit godkänd. Jag känner mig hyfsat säker på 60 poäng och man behöver 40 för att bli godkänd, men det kluriga med matstat är att du aldrig har en aning om hur det gått (det är totalt slumpmässigt för min del i alla fall, haha). Har jag missförstått en minidetalj någonstans så fallerar hela uppgiften ju, de är så sjukt petnoga så det finns inte. Aja, vi får se. Blir jättebesviken om jag inte blir godkänd. 
 
I fredags kväll var det phadderkickoff och det var massa lekar följt av sittning och eftersläpp. Eftersom jag skrev matstaten lördag morgon så var jag med på lekarna och en liten stund på sittningen, sen var jag hemma vid 21 och gick och la mig. Helgen har varit mysig. Det blev en kvällsfika i lördags kväll på Coffee Break med min favorit. På kvällen dök en nolla upp! En av mina nollor hade ingenstans att bo nu i början så vi lånar ut vår soffa till henne. Igår tog vi med henne en sväng runt stan, fikade på Creperiet som gör så otroligt goda creps, samt att hon och jag gick på D-chips välkomstlunch för alla nya tjejnollor (D-chip är en kvinnoförening på data som brukar anordna en lucnh dagen innan alla nollor börjar, så att de nya tjejerna känner att de har äldre tjejer att vända sig till). Mycket skoj och mycket förväntningar som hänger i luften. Alla tjejer var supertrevliga, jättekul att träffa alla!
 
Vet ni vad, förresten! 1/3 av de som börjar på datatekniksektionen i höst är tjejer! Så sjukt skoj, jämför med 5% när jag började liksom. Då lärde alla tjejer varandras namn direkt för vi var typ 12 pers, igår var vi nog över 50 och inte en chans i världen att direkt lära sig vad alla heter. SÅ himla kul att fler tjejer fått upp ögonen för data!
 
Lite bilder från phadderkickoffen i fredags. Gissa vår phaddergrupps tema?
 
 Lördag kväll - fika på Coffe Break
 
Söndag em - fika på Creperiet (ja, det blev en himla massa utelyx denna veckan)
 
 Ouvvefix inför nollningen. Hittade snyggaste lila metallicglittriga sprayfärgen så att vi kan pynta våra nollor!
 
Och finally har våra grödor börjat bli röda!
1
Lillemmish- mode - inspo

ha en fortsätt toppen dag =)

Svar: tack detsamma :)
Josefine Myllenberg