In och ut

Som ni vet så håller jag på och rensar bland alla mina saker, och först ut var garderoben som nämnts flera gånger. Jag är fortfarande inte klar, men jag är ju definitivt på gång. Jag har också blivit fantastiskt bra på att stå emot impulsköp (såvida mamma inte är med som alltid tenderar att övertala mig att köpa, haha ♥). Något som dock hjälper är att jag har en "In och ut"-bok, där det på ena sidan står "in" och andra står "ut". Så snart jag gör mig av med ett plagg eller en pryl så drar jag ett sträck under "ut". När jag skaffar en pryl eller plagg drar jag ett sträck under "in". Jag strävar efter att ha fler sträck på "ut" än på "in", och som minst (just nu) så får inget nytt komma in om inget annat åker ut. Himla effektivt, och speciellt denna lista är riktigt triggande och rolig att fylla i. Det blir som ett spel, och vem älskar inte spel!?
 
Så, har det blivit några sträck på "in"-listan då? Ja, det har det. 10 sträck in (jämför med 141 ut och då är det endast kläder vi pratar!). Förutom att sälja så har jag alltså köpt några plagg också. Jag handlar 95% second hand då jag insåg att plagg som köps i andrahand också kan säljas för 80-100% av inköpspriset om du senare vill sälja det igen (jämför med att du annars säljer plagg för 5-25% av inköpsvärdet om det är plagg du köpt för ordinarie pris i butik) samt att det givetvis är miljövänligare. Därför tänkte jag att ni här nedan får se de tio plagg som åkt in i garderoben. Jag är ett stort fan av siden, så därför blev det många sådana plagg. Siden är otroligt skönt mot huden och tenderar att svalka om det är varmt samt värma om det är kallt, plus jag gillar känslav av "lyx" då det faller så fint. Tyvärr är sidenplagg ofta dyra varvid det är extra kul att köpa dem i andrahand. Även ull är dyrt att köpa nytt, men också där gjorde jag ett klipp när det gäller byxor!
 
 
Det jag försöker göra med min garderob är att få den enhetlig, så att jag i princip bara kan välja en underdel och en överdel utan att fundera så mycket, och så passar det liksom ihop ändå. Jag har fortfarande lite för mycket kläder i garderoben, men det som finns kvar är jag inte helt redo att släppa, det är liksom en pågående process det här så just nu får det vara som det är. Dessutom får nu alla plagg jag äger plats i garderoben och måste inte förvaras på flera andra ställen (typ lådor och garderober hemhemma osv), så det är ju ändå så otroligt mycket bättre nu än innan.
 
Det känns i alla fall som att jag äntligen är på god väg mot enhetlighet! Fatta också att jag fått alla dessa plagg för en tusenlapp. Samtliga plagg är hela, rena, i fantastiskt material och i bra skick dvs inga noppror eller lösa trådar osv. Är så galet nöjd med mina kap och vill verkligen slå ett slag för att handla second hand då det är så mycket vänligare både mot miljön och plånboken. In- och utboken är dessutom perfekt för att se till så att garderoben inte växer sig orimligt stor medans du gör en massa andrahandskap!