Hur du rensar ut effektivt

Som ni nu vet säljer jag massor av grejer på min Tradera och gjorde även garderobsrensning nyligen, och jag måste dela med mig för jag tycker det är så roligt. Jag gjorde av med 25 kilo kläder vilket motsvarar ca 100 plagg (orkade inte räkna ordentligt), dessa försvann alltså genom att slängas eller skänkas bort beroende på skick.
 
Generellt när man rensar så ska man gå efter "de fyra S:en" fick jag tips om (skrev om detta på min instagram vilket ni som följer mig där kommer känna igen). Dessa S står för Skänka, Slänga, Spara, Sälja och är fyra högar på golvet som du lägger saker i, beroende på olika kriterier. Börja med en garderob/låda/skåp med kläder/prylar åt gången, så att projektet inte blir för stort och känns överväldigande (då orkar du inte ta helt vettiga beslut). I alla fall, jag tänkte förklara hur detta fungerar så kommer ni förstå varför det blir så smidigt och enkelt.
 
 
Spara gör du med plagg du verkligen älskar. Plagg som används ofta och som är favoriter. Har du fina plagg som du av någon anlednig inte använder? Då borde du förmodligen fundera på om du inte borde göra dig av med dem. Rensa kritiskt och gå igenom Spara-högen en extra gång när du är helt klar med rensningen, kanske hittar du fler plagg som ska flyttas till en annan hög!
 
Hänger där plagg i garderoben som du inte har använt? Då kommer du förmodligen inte att använda dem i framtiden heller. Är där plagg som du vill använda men som är trasiga, smutsiga eller inte passar? Se då till att ta dem till skräddare och/eller kemtvätt. Bestäm dig också för att om de fortfarande hänger där smutsiga eller trasiga en månad efter garderobsrensningen så åker de. Är där plagg du behåller av sentimentala skäl eller liknande, men trots det inte använder? Packa ner i en låda. Om du fortfarande inte plockat fram och använt dem efter 3 månader så gör dig av med dem. 
 
 
Sälja hamnar alla kläder som är i fint skick och har ett andrahandsvärde. De bör vara hela och rena. Sälj via Facebook eller Tradera. Tänk på att plagg som är strukna och har bra bilder både på helhet och detaljer i bra ljus säljer bättre. 
 
 
Skänka hamnar kläder som är i bra skick men saknar andrahandsvärde. De är hela och rena men är inget du kommer kunna sälja. Skänk till Myrorna, Röda korset, Frälsningsarmén, närmsta loppis eller någon annan som är i behov. (ovan skänks Converse- och Adidasskor pga stort slitage på hälarna, men tänker att just skor är ändå trevligt att få om de fortfarande uppfyller sitt syfte, däremot blir de svåra/jobbiga att sälja pga inte hela)
 
 
Slänga hamnar kläder som är trasiga eller har fläckar som inte går bort. Bort med skräpet!
 
För min del blev det alltså 6 kg slänga, 19 kg skänka och några få plagg att sälja samt spara. Totalt i år har jag sålt ca 35 plagg på Tradera (och där är frytfarande massor av auktioner kvar!) för totalt ca 6000 kronor. Så himla värt och för min del supergoa extrapengar som åkt rakt in på mitt Dreams-konto som spar fast för lite roligare saker än typ framtida behövligheter som till exempel bostad (gällande det så sparar jag en fast summa varje månad så oroa er icke). Det är så otroligt skönt att göra sig av med onödiga saker och riktigt beroendeframkallande att dessutom tjäna pengar på det!
1
NORRSKEN EMMA

ha en bra dag =)