"påsklov"

Rosorna jag fick på min födelsedag har stått så fint hela veckan och jag blir lycklig vartenda gång jag tittar på dem. Tänk lyxen att alltid ha snittblommor på bordet alltså ... Igår orkade de dock inte mer och istället hänger de nu torkandes i gardinstången.
 
Förra veckan var det mycket tentaplugg. De lyckostar som jobbat hårt och inte hade några omtentor kunde istället ta påsklov. Inte jag. Ja, jag har alltså jobbat hårt men har omtentor i alla fall, och har således spenderat hela veckan tentpluggandes sådär lagom bitter. Skrev tenta i matematisk statistik samt fotonik i fredags respektive lördags, vi får väl se hur det gick. Kan gå båda hållen, fick nämligen hjärnsläpp på första(!) uppgiften (som egentligen var svinenkel, men tydligen inte i stundens hetta) i matstaten och hade jag bara klarat den så hade jag känt mig säker. I fotniken är jag mest osäker eftersom de är så satans petiga på fysikinstitutionen, men jag tycker att jag visste vad jag skulle göra på 7/8 uppgifter. 
 
 
I övrigt så har Spirre fått en vecka med två pass tömkörningar och  tre pass ridning. Försöker hålla nere antalet ridtillfällen för säkerhets skull, men tänker ju inte sluta helt. Sadeln funkar ju, men den är verkligen inte den bästa för någon av oss, därav att försöka hitta en balans. Han går i alla fall väldigt fint när vi tömkör och har mycket lättare att arbeta lågt och runt i tömmarna, så det blir mycket sånt också. Kul att börja tömköra igen, hade glömt bort det ett tag. 
 
 
Själv har jag kommit igång med styrketräningen igen. Första passet var pain på ynka 50 kilo knäböj, och hade ont i hela kroppen fram tills nästa pass då träningsvärken magiskt försvann och jag kände mig stadig och stark. Det är kul när det går bra! Fick hem två grymma sportbh:ar från Shock Absorber gjorda för framförallt löpning (beställde hem för mina födelsedagspengar, har verkligen behövt nya hur länge som helst) och är nu astaggad på att ge mig ut och springa också (har hunnit testat dem i ridning och de var grymma, så kommer ju definitivt vara asbra i löpning också *nöjd*). Feels good being back.