Pistage, svart och silver

Schabrak och lindor från Stockholm Equestrian. Träns från Hööks. 
 
Alltså kan vi bara titta på collaget ovan en stund och försöka låta bli att dregla oss till döds? Det är sällan jag tittar på ridkläder och hästsaker och känner ett oemotståndligt habegär (händer typ aldrig), men när jag snubblade över Stockholm Equestrian och fann benlindor samt schabrak i färgen pistage ovan så blev det väääldigt svårt att stå emot (tänk detta på Spirre när han är sådär riktigt sommarpälsnattsvart). Just nu är jag i en fas där jag är astaggad på fancy träningar och komma ut på tävling igen, tror det bidrar lite. Saknar att få känna oss flashiga och snyggast på plats, hehe. Vi får väl se hur länge jag orkar stå emot ... (till mitt försvar har jag inte köpt nya hästgrejer varken till Spirre eller mig på år och dar förutom sadeln häromveckan). Nytt träns har jag inte köpt sedan jag köpte Spirre (9 år sedan), och visst funkar det jag har, men hallåååå, rundsydda träns liksom??  Bra sugen på att byta ut all utrustning och göra en total nystart nu när jag ändå köpte ny sadel, haha. 
 
Nej, okej, slut på habegär och köphets för denna gång. Var bara tvungen att visa. Kommer antagligen inte köpa pga student och behöver mat. Men ville visa så att ni kan gråta i kör med mig, hehe. Godnatt!

"påsklov"

Rosorna jag fick på min födelsedag har stått så fint hela veckan och jag blir lycklig vartenda gång jag tittar på dem. Tänk lyxen att alltid ha snittblommor på bordet alltså ... Igår orkade de dock inte mer och istället hänger de nu torkandes i gardinstången.
 
Förra veckan var det mycket tentaplugg. De lyckostar som jobbat hårt och inte hade några omtentor kunde istället ta påsklov. Inte jag. Ja, jag har alltså jobbat hårt men har omtentor i alla fall, och har således spenderat hela veckan tentpluggandes sådär lagom bitter. Skrev tenta i matematisk statistik samt fotonik i fredags respektive lördags, vi får väl se hur det gick. Kan gå båda hållen, fick nämligen hjärnsläpp på första(!) uppgiften (som egentligen var svinenkel, men tydligen inte i stundens hetta) i matstaten och hade jag bara klarat den så hade jag känt mig säker. I fotniken är jag mest osäker eftersom de är så satans petiga på fysikinstitutionen, men jag tycker att jag visste vad jag skulle göra på 7/8 uppgifter. 
 
 
I övrigt så har Spirre fått en vecka med två pass tömkörningar och  tre pass ridning. Försöker hålla nere antalet ridtillfällen för säkerhets skull, men tänker ju inte sluta helt. Sadeln funkar ju, men den är verkligen inte den bästa för någon av oss, därav att försöka hitta en balans. Han går i alla fall väldigt fint när vi tömkör och har mycket lättare att arbeta lågt och runt i tömmarna, så det blir mycket sånt också. Kul att börja tömköra igen, hade glömt bort det ett tag. 
 
 
Själv har jag kommit igång med styrketräningen igen. Första passet var pain på ynka 50 kilo knäböj, och hade ont i hela kroppen fram tills nästa pass då träningsvärken magiskt försvann och jag kände mig stadig och stark. Det är kul när det går bra! Fick hem två grymma sportbh:ar från Shock Absorber gjorda för framförallt löpning (beställde hem för mina födelsedagspengar, har verkligen behövt nya hur länge som helst) och är nu astaggad på att ge mig ut och springa också (har hunnit testat dem i ridning och de var grymma, så kommer ju definitivt vara asbra i löpning också *nöjd*). Feels good being back. 

ett år med roaccutan/isotretinoin

 
Nu har jag ätit min andra kur utav isotretinoin och avslutade den dagen innan min födelsedag, det vill säga för en och en halv vecka sedan. Min hy har blivit jättefin, men vet ni, när läkemedlet verkligen fungerar och huden blir flawless så börjar en reta sig på småskavanker (typ EN finne blir världens undergång) trots att jag mycket väl vet hur fint det egentligen är. Knasigt hur hjärnan fungerar och hur snabbt en glömmer. 
 
I alla fall. Har haft mycket problem med torra slemhinnor under denna kur, men tack och lov kunnat träna och röra mig som vanligt under hela kuren. Nu åt jag visserligen den lägsta möjliga dosen som en kan göra, så det bidrar säkert, men till skillnad från första avslutade kuren så är jag väldigt nöjd denna gång. Min hy är dock galet torr och liksom flagnar mest hela tiden, är livrädd för att den ska "gå sönder" för att jag råkar typ le för brett så som den gjorde under första kuren, det har dock inte hänt hittills och nu när jag inte längre äter medicinen så borde det ju vara lugnt. Längtar tills medicinen gått ur kroppen och huden förhoppningsvis går till normalt tillstånd (utan acne och perioral dermatit!).
 
Nu hoppas jag innerligt att jag inte behöver mer medicin. Är så galet trött på alla biverkningar, jag har ätit medicin i över tio år med uppehåll endast några månader åt gången, så jag vet knappt hur min kropp fungerar utan diverse biverkningar. Det suger.
 
Men, jag hoppas verkligen att denna gång är den gången jag får veta. Att detta var sista gången jag behövde äta medicin för att min hy är kass. Fyfan vad skönt det hade varit. Är så saligt trött på alla svampangrepp som doxyferm var orsak till, och är innerligt trött på enormt torra och sköra slemhinnor som roaccutan/isotretionoin gett mig. Nu vill jag ha en frisk kropp utan bölder i ansiktet. Är det för mycket begärt?! Jag hoppas inte det.
3