Vecka 38

Veckan har bara susat förbi i löjligt hög hastighet. Jag har nästan blivit frisk, bara lite hes och en hel del torrhosta nu. Igår var dock sådär, fick nog lite feber under labben för var rätt slut efteråt, men en ipren (japp, hör och häpna, hon som hatar att stoppa i sig "onödiga" piller gjorde det ändå) senare så kändes det bra igen och jag och Rasha skulle bara "lite snabbt" (= maximalt 2 timmars arbete - trodde vi) göra labbförberedelser inför dagens labb. Well, vi började klockan 15 och när klockan var midnatt(!) kunde vi äntligen slänga ihop böckerna och dra oss hemåt. Det var först då jag insåg att jag varit i skolan hela dagen och halva natten, så jag hade helt glömt bort att jag är hästägare. Förstår ni vilket dåligt samvete jag fick!?
 
I morse tränade vi för Linn igen. Vi fick mycket beröm för att vi kommit framåt varje vecka, och att vi på bara 5 veckor har tagit oss från ridskolehäst-som-inte-vet-vad-form-är till medelsvår B-nivå igen. Red igenom programmet vi ska rida på söndag två gånger idag och övade på de lite svårare momenten. Spirre är så himla mycket mer framåt nu, även om jag fortfarande får driva på ganska ordentligt i just traven. Det är ändå otroligt mycket bättre än förra gången, vilket glädjer mig. Idag fick vi öva mycket på skolorna då han tycker det är lite jobbigt och därför hellre går i någon låtsaspassage och sänker ryggen de första stegen. Lösningen blev att rida volt så fort problemet uppkom och därefter rida ut på spåret och fortsätta skolan igen, det fungerade väldigt bra mot slutet. Viktigt för mig är att hålla jämnt stöd i tyglarna så att jag inte släpper yttertygeln för mycket, det är då han gärna säckar ihop och börjar studsa istället. 
 
Var riktigt otaggad på tävling igår när jag insåg hur kass jag är som glömde bort hästen, efter en hel vecka där jag knappt ridit honom alls på grund av förkylning heller. Efter dagens träning är jag återigen astaggad. Han ska få vila imorgon med (med flit) så att både han och jag orkar med tävlingen på söndag. Startar strax efter lunch, det blir en medelsvår B:2 och jag är både nervös och taggad. Rider ju oftast två klasser så att jag kan känna att jag får revanch i den sista klassen om den första inte gick bra, men så blir inte fallet på söndag. Det blir nog bra ändå. Jobbar på att inte ha några förväntningar, för då kommer jag vara nöjd oavsett vad som händer på banan. 
 
Mhm. Nu ska jag ha 4-timmars laboration i reglerteknik och sedan ska jag jobba gasque. Ikväll blir nollorna äntligen ettor efter 5 långa nollningsveckor, och jag ska erkänna att det känns rätt skönt med att nollningen är slut, även om det har varit sjukt roligt. Nu blir det istället mer fokus på häst, ordentlig mat samt träning (fokus på skola har det varit hela tiden), och jag längtar tills helgen är över så att vi kan återgå till normal vardag. ♥