Fredagsfeeling

Genomsvettiga efter dagens träningspass
 
 Dagens skörd nere i stan, se motivering nedan ...
 
Så var det fredag igen. Ibland tycker jag allt att veckorna går lite snabbt. Jag trodde att jag skulle hinna plugga ifatt massor denna vecka samt börja träna igen. Visar sig att min förkylning inte är klar med mig. Har kommit ifatt en del med skolan, men inte allt. Det gör mig stressad, tycker inte om att inte vara i fas. Tränat har jag av uppenbara skäl inte heller kunnat göra, eftersom det är halsen som inte är snäll mot mig. 
 
Spirit blev i alla fall vaccinerad i tisdags, och kommer behöva en spruta till om tre veckor då han behöver grundvaccineras igen efter min lilla miss. Lyckades i alla fall övertala veterinären om att det räcker med två sprutor och att han inte behöver den tredje, eftersom det i så fall hade inneburit att vi inte hinner ut på någon tävling denna höst heller. Nu blir han i alla fall tävlingsklar igen 26 oktober, så vi längtar dit med andra ord. 
 
Idag tränade vi för Linn igen. Eftersom det blev lite snopet med tävling så fortsätter vi med grunderna. Idag rörde han sig helt annorlunda mot vad han gjort tidigare och han fick massor av beröm. "Du har en fantastiskt fin häst", "Han har otroligt bra galopp", "Alla hans gångarter är riktigt bra", "Detta kommer bli bra när ni får rätt på bjudningen". Blir så stolt att hjärtat pyser över en smula. Fina, fina häst. Vi fortsatte att jobba på att han ska ge mig stöd i handen så att han går ordentlig form. Han släpper gärna stödet och bjuder liksom inte till, blir lite hög i nacken och går i falsk form samtidigt som han gärna studsar på stället i någon sorts dålig passage. Det rådde vi bot på idag, men jag lär ju få kämpa lika mycket nästa gång jag sitter upp på honom (imorgon med andra ord). Nyckeln? Få honom att reagera på skänklarna. Tydliga hjälper och om han inte reagerar så smäll till, han måste förstå att jag inte ska behöva sitta och "knipa" hela tiden. Mycket tempoväxlings- och gångartsbytesarbete där han inte får stanna upp/gunga i växlingarna, detta tillsammans med lagom stöd i yttertygeln samt inte ge efter i tyglarna när jag ber honom öka.
 
Samtidigt måste jag lära mig att inte rida, inte försöka hjälpa till med höfterna, trycka mig ner i sadeln eller knipa om med benen. Benen ska bara hänga där, avslappnade, och jag ska bara sitta där, avslappnad. Enda gången jag ska använda benen är när jag måste använda skänklarna, men detta ska ju bara göras när jag vill att han ska göra något (typ gå fram, flytta sidvärtes och så vidare), så det är allt sådant vi jobbar på också, men det är verkligen kul för jag känner ju hur det går framåt och dessutom så mycket snabbare än vad jag vågat hoppas på. Längtar tills han börjar bjuda av sig själv så att vi kan gå vidare från grunderna och börja med de där riktigt häftiga grejerna. Plus för dagen: skolorna var riktigt bra i slutet. Galoppen var stor och luftig, traven var kvick och i precis form (mot slutet). 
 
Efter träningen drog jag ner till stan. Hämtade lite grejer hos pappa samt införskaffade nödvändigheter som handtvål till badrummet, en tygpåse att ha lunchlådan i (som ser till att den inte välter på sidan vilket har varit ett återkommande, minst sagt irriterande, problem), en halvpolotröja (hade ett tillgodokort på exakt den summan som var tvunget att användas, gratis är gott osv) samt kikade på massor av fina växter som jag ska skaffa så fort vi flyttar. Vill ha succulenter, monstera och aloe vera bland annat, tycker samtliga uppräknade växter är så fina att titta på. Mhm. 
 
Och nu då? Plugga såklart.

När hjärnan glömmer tänka

 
Alltså, kaos. Kommer alltid minnas denna dag som dagen då jag nästan kom till start. Seriöst, ibland orkar jag inte med mig själv. Har inte tävlat på två år, och idag, idag när det gäller, så lyckas jag fucka upp. Har skrivit listor till förbannelse, checkat av, satt alarm och haft mig för att inte glömma saker, för att allt ska vara på sin plats. Mutade till och lyckades till och med övertala min inte-så-häst-fascinerade pojkvän att följa med. Så inser jag, under frukosten i morse, att jag glömt vaccinera hästkraken - och därmed får han inte vistas på tävlingsplatsen (nej, det är inte tillåtet att springa omkring på banan själv utan häst om någon undrar). Så, det var bara att finrida hemma på banan i tävlingskläder istället (det kändes så jäkla bra, ännu bättre än fredagens träning, vi hade verkligen kunnat plocka en rosett idag tror jag). 
 
On the bright side: kommer aldrig mer göra ett sådant misstag.
 
Därför fick jag endast titta på när resten av stallet tävlade, lite surt men får ju bara skylla mig själv. När vi insåg att resten av dagen därmed blev ledig så spenderades den istället på Hööks, Cervera och i Tunaparken på en filt i solen med massor av kakor. Vi såg även Finding Dory ikväll och herreguuud vad bra den var!! 10/10. 
 
Så jo, söndagen blev inte alls som jag tänkt mig, men nog blev allt fantastiskt bra ändå. 
1

Vecka 38

Veckan har bara susat förbi i löjligt hög hastighet. Jag har nästan blivit frisk, bara lite hes och en hel del torrhosta nu. Igår var dock sådär, fick nog lite feber under labben för var rätt slut efteråt, men en ipren (japp, hör och häpna, hon som hatar att stoppa i sig "onödiga" piller gjorde det ändå) senare så kändes det bra igen och jag och Rasha skulle bara "lite snabbt" (= maximalt 2 timmars arbete - trodde vi) göra labbförberedelser inför dagens labb. Well, vi började klockan 15 och när klockan var midnatt(!) kunde vi äntligen slänga ihop böckerna och dra oss hemåt. Det var först då jag insåg att jag varit i skolan hela dagen och halva natten, så jag hade helt glömt bort att jag är hästägare. Förstår ni vilket dåligt samvete jag fick!?
 
I morse tränade vi för Linn igen. Vi fick mycket beröm för att vi kommit framåt varje vecka, och att vi på bara 5 veckor har tagit oss från ridskolehäst-som-inte-vet-vad-form-är till medelsvår B-nivå igen. Red igenom programmet vi ska rida på söndag två gånger idag och övade på de lite svårare momenten. Spirre är så himla mycket mer framåt nu, även om jag fortfarande får driva på ganska ordentligt i just traven. Det är ändå otroligt mycket bättre än förra gången, vilket glädjer mig. Idag fick vi öva mycket på skolorna då han tycker det är lite jobbigt och därför hellre går i någon låtsaspassage och sänker ryggen de första stegen. Lösningen blev att rida volt så fort problemet uppkom och därefter rida ut på spåret och fortsätta skolan igen, det fungerade väldigt bra mot slutet. Viktigt för mig är att hålla jämnt stöd i tyglarna så att jag inte släpper yttertygeln för mycket, det är då han gärna säckar ihop och börjar studsa istället. 
 
Var riktigt otaggad på tävling igår när jag insåg hur kass jag är som glömde bort hästen, efter en hel vecka där jag knappt ridit honom alls på grund av förkylning heller. Efter dagens träning är jag återigen astaggad. Han ska få vila imorgon med (med flit) så att både han och jag orkar med tävlingen på söndag. Startar strax efter lunch, det blir en medelsvår B:2 och jag är både nervös och taggad. Rider ju oftast två klasser så att jag kan känna att jag får revanch i den sista klassen om den första inte gick bra, men så blir inte fallet på söndag. Det blir nog bra ändå. Jobbar på att inte ha några förväntningar, för då kommer jag vara nöjd oavsett vad som händer på banan. 
 
Mhm. Nu ska jag ha 4-timmars laboration i reglerteknik och sedan ska jag jobba gasque. Ikväll blir nollorna äntligen ettor efter 5 långa nollningsveckor, och jag ska erkänna att det känns rätt skönt med att nollningen är slut, även om det har varit sjukt roligt. Nu blir det istället mer fokus på häst, ordentlig mat samt träning (fokus på skola har det varit hela tiden), och jag längtar tills helgen är över så att vi kan återgå till normal vardag. ♥