Fredagsfeeling

Genomsvettiga efter dagens träningspass
 
 Dagens skörd nere i stan, se motivering nedan ...
 
Så var det fredag igen. Ibland tycker jag allt att veckorna går lite snabbt. Jag trodde att jag skulle hinna plugga ifatt massor denna vecka samt börja träna igen. Visar sig att min förkylning inte är klar med mig. Har kommit ifatt en del med skolan, men inte allt. Det gör mig stressad, tycker inte om att inte vara i fas. Tränat har jag av uppenbara skäl inte heller kunnat göra, eftersom det är halsen som inte är snäll mot mig. 
 
Spirit blev i alla fall vaccinerad i tisdags, och kommer behöva en spruta till om tre veckor då han behöver grundvaccineras igen efter min lilla miss. Lyckades i alla fall övertala veterinären om att det räcker med två sprutor och att han inte behöver den tredje, eftersom det i så fall hade inneburit att vi inte hinner ut på någon tävling denna höst heller. Nu blir han i alla fall tävlingsklar igen 26 oktober, så vi längtar dit med andra ord. 
 
Idag tränade vi för Linn igen. Eftersom det blev lite snopet med tävling så fortsätter vi med grunderna. Idag rörde han sig helt annorlunda mot vad han gjort tidigare och han fick massor av beröm. "Du har en fantastiskt fin häst", "Han har otroligt bra galopp", "Alla hans gångarter är riktigt bra", "Detta kommer bli bra när ni får rätt på bjudningen". Blir så stolt att hjärtat pyser över en smula. Fina, fina häst. Vi fortsatte att jobba på att han ska ge mig stöd i handen så att han går ordentlig form. Han släpper gärna stödet och bjuder liksom inte till, blir lite hög i nacken och går i falsk form samtidigt som han gärna studsar på stället i någon sorts dålig passage. Det rådde vi bot på idag, men jag lär ju få kämpa lika mycket nästa gång jag sitter upp på honom (imorgon med andra ord). Nyckeln? Få honom att reagera på skänklarna. Tydliga hjälper och om han inte reagerar så smäll till, han måste förstå att jag inte ska behöva sitta och "knipa" hela tiden. Mycket tempoväxlings- och gångartsbytesarbete där han inte får stanna upp/gunga i växlingarna, detta tillsammans med lagom stöd i yttertygeln samt inte ge efter i tyglarna när jag ber honom öka.
 
Samtidigt måste jag lära mig att inte rida, inte försöka hjälpa till med höfterna, trycka mig ner i sadeln eller knipa om med benen. Benen ska bara hänga där, avslappnade, och jag ska bara sitta där, avslappnad. Enda gången jag ska använda benen är när jag måste använda skänklarna, men detta ska ju bara göras när jag vill att han ska göra något (typ gå fram, flytta sidvärtes och så vidare), så det är allt sådant vi jobbar på också, men det är verkligen kul för jag känner ju hur det går framåt och dessutom så mycket snabbare än vad jag vågat hoppas på. Längtar tills han börjar bjuda av sig själv så att vi kan gå vidare från grunderna och börja med de där riktigt häftiga grejerna. Plus för dagen: skolorna var riktigt bra i slutet. Galoppen var stor och luftig, traven var kvick och i precis form (mot slutet). 
 
Efter träningen drog jag ner till stan. Hämtade lite grejer hos pappa samt införskaffade nödvändigheter som handtvål till badrummet, en tygpåse att ha lunchlådan i (som ser till att den inte välter på sidan vilket har varit ett återkommande, minst sagt irriterande, problem), en halvpolotröja (hade ett tillgodokort på exakt den summan som var tvunget att användas, gratis är gott osv) samt kikade på massor av fina växter som jag ska skaffa så fort vi flyttar. Vill ha succulenter, monstera och aloe vera bland annat, tycker samtliga uppräknade växter är så fina att titta på. Mhm. 
 
Och nu då? Plugga såklart.