Vecka 40

Dagens brunch
Läsvecka 6 till ända, och sista läsveckan snart påbörjad. Det är med andra ord söndag igen (redan!?). Har nästan pluggat ikapp matstaten denna vecka, regleren är det däremot värre med (tar det veckan som kommer). Har spenderat all vaken tid med att plugga eller hänga i stallet, men det känns i alla fall som att det är värt det. Kul grej: jag och Måns ska börja blogga tillsammans. En matblogg for dummies men också för människor med köksvana. Ska bli fett kul. Bygd från grunden, med egen databas och eget gränssnitt, och så vidare. Måns var så taggad så han har typ hunnit göra 50% av arbetet redan medan jag inte ens hunnit börja (en annan måste nämligen plugga...). I alla fall, stay tuned, för detta kommer bli riktigt bra!
 
Annars så har även denna helg har spenderats mycket i skolan. I fredags hade vi studierådsmys i iDét där vi spelade spel, åt pizza och kollade film. Igår red jag ut en sväng med Annika följt av fyra timmar plugg i skolan. Fick under kvällen installerat ubuntu på datorn, herregud vad skönt det är att slippa ett visst annat operativsystem som alltid alltid uppdaterar sig vid de mest olägliga tillfällen (och du har noll att säga till om!), vars kommandotolk är sämst och som många gånger är fett ologiskt *inga namn nämnda*.
 
Anyways, denna söndagsmorgon startade med ett grymt bra dressyrpass följt utav brunch med Jakob, Andy, Lia och Anton. Nu tänkte jag lägga några timmar på en labb som ska redovisas om 8 dagar, och ikväll måste det göras matlådor. Är förresten galet taggad på att träna på gym för första gången på sisådär åtta veckor(!) imorgon. Äntligen är jag frisk, woop woop! Full rulle, as always.
 
Har tänkt på en grej den senaste tiden förresten. Tycker det är så roligt att tänka tillbaka på hur jag förändrats vad gäller attityd till pluggandet. Första terminen fattade jag inte ens att man måste plugga, för det hade jag gjort måttligt under gymnasiet (det var bara fysiken som var lite svår och ansträngande under gymnasietiden). Termin tre och fyra här på uni fattade jag att jag var tvungen att plugga, men vägrade av principskäl att göra det på helgerna, även om det ibland hade behövts (resultat därefter kan jag säga). Tror det hängde ihop med attityden att "jag pluggar bara för att jag måste plugga något, eftersom jag inte vill jobba" - jag kände liksom inte att jag hade någon passion för det jag pluggade (vilket jag gör nu).
 
Nu tycker jag faktiskt mestadels att det är roligt att plugga, jag längtar numera till att läsa en hel del kurser som kommer längre fram, och även om jag ofta kan höras klagandes på någon kurs så är det egentligen väldigt roligt att lära sig. Jag har liksom inga större problem med att dedikera helger till pluggande numera, vilket är fantastiskt skönt. Det tyder ju bara på att, även om det inte alls kändes så i början och antagligen mest var slumpmässigt, så pluggar jag ju uppenbarligen rätt program. Det mina vänner, är himla skönt att veta, speciellt eftersom jag tvivlade så otroligt mycket i början.