Träning vecka 41

Bilden ovan får illustrera träningsveckan (är så sjukt nöjd över att vissa vener fortfarande poppar, det är ju så snyggt!) Måndagen avslutades med första träningspasset på 8 veckor. Jag taggade redan från morgonen, och var helt lycklig när vi väl var där (nej, jag överdriver inte ens, haha). Kör samma upplägg som när vi började i augusti. Tre set om fem repetitioner, förutom mark där det endast är ett set med fem repetitioner (allt detta efter uppvärmningsseten såklart). Chins kan jag inte göra själv ännu (målet är att kunna göra minst en riktig innan året är slut), utan gör dem i maskin med hjälpvikt och kör tre set där varje set är till failure (kan jag göra mer än tio har jag för mycket hjälpvikt). Började denna veckas träningspass försiktigt, tillräckligt tungt för att vara jobbigt, men inte så tungt som sista träningspasset innan uppehållet. Ville med denna veckas träning försöka komma in i tekniken och träningen igen, och inte chocka kroppen alldeles för mycket.
 
Måndag
knäböj 40 kg 5x3
bänkpress 30 kg 5x3
marklyft 50 kg 5x1
chins 7st, 4 st, 4 st (maskin, hjälpvikt 43 kg)
stretch
 
Onsdag
knäböj 42,5 kg 5x3
bänkpress 30 kg 5x3
marklyft 50 kg 5x1
2 min planka + stretch
 
Lördag
knäböj 45 kg 5x3
bänkpress 30 kg 5x3
marklyft 60 kg 5x1
2 min planka + stretch
 
Kan även tillägga att träningsschemat är mer varierat än vad som syns ovan, för denna veckan fuskade jag. Hatar att träna överkropp pga svag vilket leder till att jag tycker att det är otroligt tråkigt, så vanligtvis ingår det axelpress istället för marklyft vid de träningspass där chins ingår.
 
I torsdags tränade jag och Spirre dressyr för Linn igen. Bästa träningspasset hittills, var så lycklig att jag inte kunde sluta le varken under eller efter träningspasset. Spirit har äntligen förstått att han måste lyda mina skänklar och lyssnar betydligt bättre och rör sig nu framåt otroligt mycket mer självmant, jag behöver inte driva ens en femtedel av vad jag behövde för bara tre veckor sedan. Vi har inte längre problem med att fatta (rätt) galopp från skritten heller, och hans ben är inte all over the place vid avsaktningar. Det tar sig! Nu kunde vi äntligen koncentrera oss på att samla mer och öva skolor även i galoppen, det var typ vårt main focus under träningen då jag har anmält mig till två tävlingar i november: medelsvår B:2 den 13/11 och medelsvår B:5 den 18/11. Framförallt i B:5an måste samling och skolor sitta, "annars får du inte starta!", för att quotea Linn. Blir fortfarande lycklig när jag tänker tillbaka på träningen.
 
Som ni ser blir det ingen spinning idag, som jag pratade om igår. Är taggad, men får inte ihop det med vardagliga saker som stallet, tvättid och allmänt tentaplugg just idag. Så eh, får försöka mig på det där med att passa exakta tider för träning efter tentorna tror jag. (har aldrig haft så dplig kondition som jag har just nu, så vill verkligen jobba upp den igen)
 
Så, det har (trots utebliven spinning) varit en grym träningsvecka för min del. Sover så himla skönt om nätterna, har lite lättare för att somna om kvällarna, mår toppen och känner mig så himla fylld av energi. It feels good to be back!