Helgen

 
 
Det har varit en helt perfekt långhelg. Efter min sista tenta bakade jag jordnötskakor som avnjöts tillsammans med en styck pojkvän och en serie. I torsdags myste jag runt med flyttlådor, akvarellmålning och dressyrträning. Därefter åkte jag hem och myste med familjen. Har hunnit med massor av grejer och känner mig ändå avslappnad och full med ny energi. Den här helgen var precis vad jag behövde!
 
Bilen är tvättad och städad, pappa hjälpte mig att byta till vinterdäck; det har blivit tre långpromenader i skog och mark med vovven och utöver det har vi haft en jättemysig spelkväll; jag har hunnit ta ett megalångt och skönt bad i mammas och pappas badkar; ett jättehärligt restaurangbesök med hela familjen inklusive farmor och innan jag åkte hem igår så hade vi världens brunch. Jag har dessutom hunnit klippa Spirre för andra(!) gången. Måste dock finslipa idag för batteriet tog slut precis när jag gjort allt grovjobb, vilket tog längre tid än vanligt då Spirre inte alls kände för att samarbeta.
 
Och idag, idag flyttar vi! Jag ska bege mig mot en viktig föreläsning nu klockan 8, men sen jäklar drar det igång med att flytta alla lådor! Woho!

Snart

 
Så var mina tentor skrivna och jag har fyra hela dagar att vila upp mig på. Eller rättare sagt, jag tänker vila upp mig i fyra dagar nu, punkt slut (det finns alltid saker på att plugga på som student, men jag behöver vila om jag ska hitta studiemotivationen för nästa läsperiod).
 
Vet ni när jag vaknade i morse? Tio i sex, när Måns gick upp, och jag var klarvaken! Jag som skulle sova länge, men nejdå, tydligen ville min kropp inte alls det. Har spenderat morgonen med att titta efter sänggavlar med förvaring på blocket (no more dammråttor under sängen hade varit underbart) och tittat på Gossip Girl medan det regnar mjukt utanför. Så himla mysigt. Men hallå, sen när blir det inte ljust förrän klockan åtta på morgonen?!
 
Idag ska jag bara mysa runt. Är så sugen på att måla, har inte gjort det på evigheter. Kanske dra till gymmet, vi får se. Ska träna dressyr med Spirre för Linn ikväll. Ska fixa fler flyttlådor också. Har snart packat alla mina grejer, det är världens kaos här för tillfället. Längtar tillsmåndag när vi får nycklarna, kommer bli så bra!

Träning vecka 42

Måndag
knäböj 45 kg 5x3
bänkpress 32,5 kg 5x3
marklyft 65 kg 5x1
 
Torsdag
löpning (well, jogging), ~30 min ca 4 km
Det var så jäkla underbart höstväder så var tvungen att ta chansen. Sprang en runda för första gången på evigheter, tänkte inte på hur jag sprang så studsade fram på tårna tills jag blev trött och då blev det helt plötsligt jättejobbigt. Konditonen är absolut inte på topp, men det var styrkan i vadmusklerna som tog slut nästan direkt. Insåg att jag alltid varit en hällöpare, men när jag väl sprang i onsdags kändes det mer naturligt att springa på främre delen av foten/tårna. Så, jag bestämde mig för att bli en tålöpare istället, vilket är så himla mycket jobbigare än vad jag insåg när jag bestämde mig, hehe. Herrejävlar, rent ut sagt, vad mina vader känns - fortfarande! Jag trodde att jag hade muskler i vaderna, but clearly not, jag har nog aldrig haft så här ont av träning i hela mitt liv förrän nu. Den här träningsvärken är helt omänsklig!!
 
Fredag
knäböj 47,5 kg 5x3
bänkpress 35 kg 5x3
marklyft 70 kg 5x1
 
Ännu en bra träningsvecka över. Blev bara två styrkepass då jag inte gillar att träna själv och inte fick ihop det tidsmässigt med Måns och Jakob. Blev istället lite jogging (nåja, inte löpning än, men snart), vill ju jobba upp kondiitionen igen. Har bestämt mig för att inte mäta tid, längd och hastighet då det triggar tävlingsmänniskan i mig så mycket att jag slutar lyssna på min kropp i jakt på bättre siffror, det blir en ond spiral och jobbig press som inte tillför något bra. Utan att mäta tid och sträcka (annat än egen tids- och hastighetsuppfattning) så blir löpnngen rolig och njutbar istället, och just nu är det så jag vill ha det.
 
Är riktigt nöjd med marklyften sista passet denna vecka. Kändes lite ostabilt, men bara ytterst lite. Styrkemässigt kändes det riktigt bra - tungt men absolut taggad att slänga på mer vikt. Samma sak med knäböj.  Bänkpressen däremot. Klarade de tre första repsen i varje set själv, men behövde hjälp de sista två hela tiden. Så nu får jag nog stanna här tills jag liksom klarar det själv (för 32,5 kg känns "lätt" och det klarar jag själv utan problem). Jakob spotade mig och han trodde att anledningen att jag inte klarar det mest är för att jag är ostabil, för när han hjälpte mig med att stabilisera stången så klarade jag det själv ju.
 
Det har dock knappt blivit träning med hästen, och inget pass med instruktör då Spirre blev vaccinerad i onsdags igen. Man måste ta det lugnt ett par dagar efter vaccination, så därför stod vi över. Ny vecka, nya tag nu.
 
Jag är nöjd. Varje vecka där jag får till tre pass är bra veckor, punkt slut.